21/6/13

Εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013, στον Ιερό Ναό των Ευρυτάνων Αγίων στο Καρπενήσι η εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου. Πρόκειται για την καθιερωμένη εκδήλωση λήξης των μαθημάτων της Σχολής για την απελθούσα περίοδο, την οποία παρακολούθησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαος,



ο Μουσικοδιδάσκαλος κ. Διονύσης Ηλιόπουλος, κληρικοί της Ι.Μ. Καρπενησίου πολύς κόσμος όλων των ηλικιών, ανάμεσά τους και ο Υπ/ντης της Αστυνομικής Δ/νσης Ευρυτανίας Γιάννης Κατσαρός.  Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, που διοργανώθηκε άψογα από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Γεώργιο Χρυσαφογεώργο, οι μαθητές εξετάστηκαν από τους Καθηγητές π. Κων/νο Λιάπη, Τάσο Ηλιόπουλο και Γιάννη Δαράβαλη και επιδόθηκαν σε 8 από αυτούς Πτυχία, που είναι ο πρώτος τίτλος σπουδών του αντικειμένου αυτού που έχει αναγνώριση από το κράτος.
Η Σχολή λειτουργεί για 10η χρονιά προσφέροντας εκτός από υψηλής ποιότητος μουσική παιδεία την ευκαιρία για επαγγελματική αποκατάσταση.
Αρκετοί από τους 60 περίπου μαθητές της υπηρετούν στα αναλόγια, στην Ευρυτανία και αλλαχού, την ώρα που σε μεγάλες πόλεις μόνο για το Α΄ έτος καλείται ο σπουδαστής να πληρώσει το λιγότερο 80 €, η εγγραφή και η παρακολούθηση των μαθημάτων στη Σχολή αυτή είναι δωρεάν.
Την εκδήλωση έκλεισε ο επιχώριος Επίσκοπος, ο οποίος έκανε ξεχωριστή αναφορά στην προσπάθεια που γίνεται στην Σχολή αυτή και στα παιδιά που φοιτούν κάνοντας λόγο για νέους που διακρίνονται από το ύφος και την φιλομάθεια τους, για την βαθειά τους πίστη στον Θεό και για την έφεση προς την πατρώα Βυζαντινή Μουσική.