24/11/12

ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΡΕΝΤΙΩΤΗΣ




Στην αιωνιότητα ταξίδεψε στις 14 Νοεμβρίου 2012, ο λεβέντης Δημήτρης Ντάλλας, κτήτορας του Ιερού Ναού της Παναγίας της Προυσιώτισσας στο ΣΤΡΩΜΑ. Η εξόδιος ακολουθία του εκλιπόντος έγινε στην Λιβαδειά την επομένη όπου και κατοικούσε τα τελευταία χρόνια με την σύζυγό του και τον γιό του.
Η απώλεια για το χωριό μας είναι μεγάλη, γιατί έφυγε από κοντά μας ένας σπουδαίος άνθρωπος με Α κεφαλαίο, μια ξεχωριστή προσωπικότητα για τον τόπο μας, που αγαπούσε την γενέτειρά του και στήριζε πάντα τον τόπο του με κάθε τρόπο. Αποκορύφωμα αυτής της αγάπης του για την γενέτειρα, η ανέγερση του Ιερού Ναού της Παναγίας μας στο ΣΤΡΩΜΑ, που έγινε κυρίως με δικές του  δαπάνες αλλά και την συμμετοχή και άλλων συγχωριανών μ ας. Στη γιορτή της Προυσιώτισσας στις 23 Αυγούστου ήταν και φέτος εκεί, οικογενειακώς, ως ευλαβείς προσκυνητές , κάνοντας μάλιστα όπως κάθε χρόνο και αρτοκλασία . Στο τέλος της θείας λειτουργίας, το Εκκλ. Συμβούλιο με πρόταση του εφημερίου μας, τον τίμησε με αναμνηστική πλακέτα για την διαχρονική του προσφορά στο χωριό του και ειδικά για την ανέγερση του ιερού Ναού της Παναγίας μας. Λίγο αργότερα στο πανηγύρι που ακολούθησε κάτω από τα έλατα, χόρεψε λεβέντικα τον ΗΛΙΟ για το καλό, ενώ πέρασε και απ΄ όλα σχεδόν τα τραπέζια να πει χρόνια πολλά στους συγχωριανούς του. Παρέα μας, ο αξιαγάπητος αυτός χωριανός μας ήταν και στο πανηγύρι του Αη- Γιάννη, όπου και πάλι έκανε αισθητή την παρουσία του με την λεβεντιά του.
Να ευχηθούμε όπως ο Πανάγαθος Θεός τον κατατάξει μετά των Αγίων και να δώσει κουράγιο στην σύζυγο, στα παιδιά και τα εγγόνια του. 
Αιωνία σου η μνήμη αγαπητέ μπάρμπα Μήτσο, ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκέπασε.