9/11/12

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΕΝΤΗ




Μια ξεχωριστή βραδιά περάσανε την περασμένη Κυριακή το βράδυ, η οικογένεια του εφημέριου του χωριού μας με τα αδέλφια μας από την Αμερική και μέλη του Εκκλ. Συμβουλίου. Άπαντες βρεθήκανε σε τράπεζα αγάπης, που προσέφερε ο π. Ευάγγελος για την είσοδο της 3ης κόρης του στην Νομική Σχολή, που έγινε στην ταβέρνα της Μαρίας Κουτσούμπα στο χωριό.
Πέρα από την πρεσβυτέρα και τα παιδιά του, στο όμορφο αυτό τραπέζι παρακάθισαν, τα αδέλφια μας που ήλθαν από την Αμερική, Παναγιώτης Μάκκας, Θεόφιλος Μάκκας και Νάκος Μάκκας, ο σεβαστός Μπάρμπα – Γιάννης Μάκκας, ο στρατηγός Αποστόλη Βούρτσας, ο Χρυσόστομος Μάκκας, ο Βαγγέλης Τσιγαρίδας, η Σοφία Λάπα με τον σύζυγό της Χρήστο, ο μπαρμπα Κώστας Κούρος, ο Παναγιώτης Ντάλλας, ο Θανάσης Κουτσούμπας και ο Κώστας Κουτσούμπας.
Αξιοσημείωτο της ωραίας αυτής γιορτούλας, το γεγονός ότι έπαιξε μερικά μοναδικά τραγούδια ο μπάρμπα Κώστας με τα καινούργια κλαρίνα, που του δώρισε ο Παναγιώτης Μάκκας, αλλά και τα τραγούδια που ερμήνευσε ο Κωστάκης Κουτσούμπας, που δείχνει να είναι το νέο μεγάλο αστέρι του δημοτικού τραγουδιού, που βγαίνει στην Κρέντη. Βέβαια 5-6 κομμάτια έπαιξε και ο Παναγιώτης Μάκκας, που μας εντυπωσίασε με το κρυφό ταλέντο του.
Ήταν μια όμορφη φιλική βραδιά που κύλησε υπέροχα με κουβεντούλα και καλό μεζέ που συνοδεύονταν από επίσης καλό κρασί. Να ευχηθούμε καλή επιστροφή στα αδέλφια μας στις οικογένειές τους στην Αμερική και σε όλους τους συνδαιτυμόνες καλό χειμώνα πάντα τέτοια και στην νέα φοιτήτρια καλή φοιτητική πορεία.