21/11/12

Ποταμιά-Κρέντη 3-1 Την πήρε το ποτάμι…



Σπουδαία νίκη με πολλαπλά οφέλη, σημείωσε η Ποταμιά, επικρατώντας για μια φορά ακόμη τα τελευταία χρόνια της μέχρι προχτές αήττητης Κρέντης με σκορ 3-1. Οι γηπεδούχοι του Σπύρου Κολόκα, ανώτεροι σε όλους τους τομείς, κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Λ. Φλωράκη, πήραν δίκαια ένα μεγάλο τρίποντο που τους βάζει για καλά στο παιχνίδι της τετράδας.
Οι νικητές που εξέφρασαν δικαιολογημένα παράπονα για την διαιτησία του Χατζηθεοδώρου, κατέβηκαν αποφασισμένοι για την νίκη.  Παίζοντας οργανωμένα και με περίσσιο πάθος, κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργώντας πολλές καλές φάσεις μπροστά στα καρέ του Απ. Ντάλλα και αν ήταν πιο αποτελεσματικοί το σκορ ίσως να ήταν μεγαλύτερο.
Η Κρέντη που κατέβηκε σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι με πολλές απουσίες, σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έπεισε ότι μπορούσε να φύγει από το Καρπενήσι με θετικό αποτέλεσμα. Η ομάδα του Χρυσαφόπουλου, μακριά από τον καλό της εαυτό, εντελώς ασύνδετη, χωρίς βοήθεια από τον πάγκο και με τους περισσότερους παίχτες σε άσχημη μέρα, δίκαια γνώρισε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα μια ήττα που θα δρομολογήσει σύμφωνα με πληροφορίες, πολλές και σημαντικές αλλαγές στην ομάδα.
Οι ίδιες μάλιστα πηγές αναφέρουν ότι το κλίμα στην ομάδα εδώ και καιρό δεν ήταν καλό, όμως τώρα και μάλιστα μετά από την ήττα αυτή και ειδικά με τον τρόπο που ήλθε η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και εντός των ημερών αναμένονται εξελίξεις. 
Από την μεγάλη νικήτρια Ποταμιά, διακρίθηκαν, ο κορυφαίος Λ. Φλωράκης και οι Αζακάς, Κοσμάς και από την Κρέντη διασώθηκαν οι Γιάκος, Τύμπας Ε. Μάκκας.
Παρά την ήττα της αυτή, η Κρέντη παρέμεινε στην 4η θέση μαζί με τον ΑΠΟΚ με 12 βαθμούς, ενώ η Ποταμιά μετά το δεύτερο συνεχόμενο νικηφόρο αποτέλεσμα παρέμεινε στην 5η θέση φτάνοντας στους 10 βαθμούς. Την τελευταία αγωνιστική του 1ου γύρου η Κρέντη υποδέχεται στο Κερασοχώρι την Μυρίκη και η Ποταμιά ταξιδεύει στην Παλαιοκατούνα, για να αναμετρηθεί με τον τοπικό Άγιο Προκόπιο.

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
2΄ : Ο Σαπούνης γέμισε προς την περιοχή της Κρέντης, μετά από αδράνεια των αμυνόμενων ο Γιαννόπουλος με όμορφο σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι σημάδεψε την δεξιά γωνία του Ντάλλα και άνοιξε το σκορ (1-0).
3΄ : Ο Γιάκος εκτέλεσε φάουλ λίγο πιο μπροστά από το κέντρο και αριστερά, ο Χατζιράϊ μπερδεύτηκε από την κίνηση του Μάκκα Κ. με το κεφάλι, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων (1-1).
8΄ : Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι μετά από πέσιμο του Φλωράκη μέσα στην περιοχή από μαρκάρισμα του Νίκου Βούρτσα.
26΄ : Ο Βούρτσας Γ. έκανε την σέντρα από δεξιά, ο γκολκίπερ της Ποταμιάς απέκρουσε με τα πόδια και νέο σουτ του ίδιου μέσα από την περιοχή και πλάγια δεξιά πέρασε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
34΄ : Ο Φλωράκης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, μετά από ασθενής απομάκρυνση της άμυνας, ο Σαπούνης πλάσαρε από καλή θέση λίγο έξω από το δεξί «Γ» των φιλοξενούμενων.
35΄ : Ο Κοτρώνης με μπαλιά έβγαλε τον Φλωράκη τετ α τετ με τον Ντάλλα, ο παίκτης της Ποταμιάς έκανε λάθος στο κοντρόλ, γύρισε στον Μπούρα Γ., του οποίου το σουτ βρήκε στα σώματα των αμυντικών, που γύρισαν εγκαίρως.
36΄ : Ο Μάκκας Κ. εκτέλεσε δυνατά το πλάγιο από αριστερά, ο Βούρτσας Γ. βρέθηκε τετ α τετ με τον Χατζιράϊ μέσα στην περιοχή και αριστερά, πλάσαρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι. Ο γκολκίπερ της Ποταμιάς είχε επαφή με τον παίκτη της Κρέντης και τραυματίστηκε σε αυτή την φάση, αποχωρώντας από το ματς. Αρχικά γκολκίπερ για λίγα λεπτά ήταν ο Ηλίας Σαπούνης και στην συνέχεια την εστία της Ποταμιάς υπερασπίστηκε ο Γιώργος Ζαγκότσης.
42΄ : Ο Βούρτσας Γ. σέντραρε από δεξιά, η κεφαλιά του Μάκκα Κ. από κοντά πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι.
Β΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
46΄ : Ο Φλωράκης από το χώρο του κέντρου και αριστερά πάσαρε για τον Μπούρα Γ., ο οποίος βρέθηκε τετ α τετ με τον Ντάλλα λίγο έξω από την μικρή περιοχή και δεξιά και με δυνατό σουτ στην αριστερή γωνία πέτυχε το 2-1.
51΄ : Εκτέλεση φάουλ του Φλωράκη από καλή θέση απέκρουσε όμορφα ψηλά στην αριστερή του γωνία ο γκολκίπερ της Κρέντης σε κόρνερ.
66΄ : Ο Βούρτσας Γ. εκτέλεσε πλάγιο δυνατά από δεξιά, ο προωθημένος Γιάκος δεν βρήκε την μπάλα και το γυριστό σουτ του Μάκκα Κ. εξ επαφής πέρασε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
76΄ : Σέντρα-σουτ του Φλωράκη εκτός περιοχής και αριστερά πέρασε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι της Κρέντης.
84΄ : Ο Βούρτσας Γ. εκτέλεσε φάουλ λίγο πιο μπροστά από το κέντρο και η κεφαλιά του Γιάκου από κοντά πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι.
86΄ : Ο Φλωράκης σέντραρε από αριστερά, ο Μπούρας Γ. σούταρε από κοντά ο Ντάλλας απέκρουσε και η μπάλα στρώθηκε στον Μπίκα, που σούταρε λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή σε κενή εστία, με τον Γιάκο να ανακόπτει στην γραμμή σωτήρια.
88΄ : Ο Τύμπας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, η κεφαλιά του αφύλακτου Βούρτσα Ν. πέρασε πάνω από το τέρμα της Ποταμιάς.
89΄ : Ο Μπούρας Γ. κινήθηκε ταχύτατα από δεξιά, πάσαρε στον Πλεξίδα, ο οποίος σούταρε από καλή θέση, με την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό.
93΄ : Ο Σαπούνης έκανε την βαθιά μπαλιά από την άμυνα,  ο Φλωράκης ξεκίνησε επέλαση λίγο πιο μπροστά από το κέντρο και δεξιά «χόρεψε» διαδοχικά τους Ντάλλας Αθ. και Λάππα και με σουτ λίγο έξω από την μικρή περιοχή στην δεξιά γωνιά των φιλοξενούμενων πραγματοποίησε το τελικό 3-1.
Συνθέσεις Ομάδων
Ποταμιά (Σπύρος Κολόκας) : Χατζιράϊ(41΄ λ.τρ. Ζαγκότσης), Μπίκας, Μπούρας Σ., Αζακάς, Κοσμάς, Σαπούνης, Μπούρας Γ., Κοτρώνης, Γιαννόπουλος(45΄ λ.τρ. Μαντζιούτας), Φλωράκης, Γυφτομήτρος(60΄ Πλεξίδας)

Κρέντη (Γιώργος Χρυσαφόπουλος) : Ντάλλας Απ., Λάππας, Μάκκας Ε., Γιάκος, Βούρτσας Ν., Πάτρου(65΄ Μπαϊκούσης), Γενιτσαρόπουλος, Βούρτσας Γ., Μάκκας Κ., Τύμπας Δ., Ντάλλας Αθ.(Ν)

Διαιτητής : Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου (ΕΠΣ Ευρυτανίας) 1ος Βοηθός : Λάμπρος Κολοκώτσιος 2ος Βοηθός : Ηλίας Γαλάνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)