2/8/12

Η Drink Team κατέκτησε το τουρνουά μπάσκετ της Κρέντης


Η ομάδα της Drink Team κατέκτησε το 1ο τουρνουά μπάσκετ συλλόγου νέων Κρέντης. Η ομάδα αποτελούμενη από παίκτες από το Κεράσοβο επικράτησε άνετα στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης της Βαρβαριάδας Beach με σκορ 56-40.
Την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο πήραν οι Born Winners, καθώς στον μικρό τελικό νίκησαν το Coetus με σκορ 71-62. Αξίζει να αναφερθεί ότι ήταν οι δυο ομάδες με παίκτες από την Κρέντη.

Αναλυτικά στοιχεία των δυο τελικών :
Drink Team-Βαρβαριάδα Beach 56-40
Η Drink Team κατέκτησε το 1ο τουρνουά μπάσκετ συλλόγου νέων Κρέντης. Επιβλήθηκε με σχετική ευκολία της Βαρβαριάδας Beach στον μεγάλο τελικό με σκορ 56-40. Ο τελικός του τουρνουά ξεκίνησε στις 6.30 το απόγευμα της Κυριακής 29-7. Ελάχιστοι φίλαθλοι τον παρακολούθησαν. Ο αγώνας έγινε κάτω από αρκετή ζέστη και υψηλές θερμοκρασίες (Ο υδράργυρος ήταν στους 35 βαθμούς) για την εποχή.
Κώστας Καλύβας και Ταξιάρχης Καλύβας τέθηκαν ξανά αντιμέτωποι μετά από 1.5 μήνα. Τα δυο αδέρφια αγωνίζονταν σε διαφορετικές ομάδες. Ο Κώστας Καλύβας αναδείχτηκε νικητής με την Drink Team, αφού η ομάδα του κατά 4 χρόνια μικρότερου αδερφού του Βαρβαριάδα ηττήθηκε. Τα δυο αδέρφια κοντραρίστηκαν και στο 2ο τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου, όπου και τότε ο Κώστας με τον Πρωτέα κέρδισε την Παρέα B.C. του Ταξιάρχη.
Το μοναδικό παιχνίδι του τουρνουά που έγινε με 3 διαιτητές, ήταν ο τελικός. Διεύθυναν οι : Κώστας Μάκκας, Πάνος Λεπενιώτης και Γιώργος Βούρτσας. Και οι 3 τους είναι στο Δ.Σ.του συλλόγου νέων Κρέντης.
Κορυφαίος της Drink Team ήταν ο Κώστας Καλύβας, που πέτυχε 13 πόντους, σκοράροντας και 3 τρίποντα. Εξαιρετικός ήταν ο σέντερ Γιώργος Τρίκας (Φώτο) που σημείωσε 12 πόντους με προσπάθειες μέσα από την ρακέτα.
Από την Βαρβαριάδα ξεχώρισαν οι αδερφοί Φλωράκη. Ο Γιάννης Φλωράκης πέτυχε 12 πόντους, βάζοντας και 1 3ποντο και αδερφός του Λάμπρος Φλωράκης στο ντεμπούτο το στο τουρνουά σκόραρε 11 πόντους. Η ομάδα της Βαρβαριάδας αποτελούνταν από παίχτες, οι οποίοι σχεδόν όλοι μεταξύ τους έχουν συγγενική σχέση!.
Άτυπη ρεβάνς
Μπορεί στο ποδόσφαιρο το Κερασοχώρι να έχει γνωρίσει αρκετές "πίκρες" από τα Άγραφα, αλλά στο μπάσκετ πήρε μια άτυπη ρεβάνς, έστω και με τελείως διαφορετική σύνθεση των δυο ομάδων.
Τα δεκάλεπτα
14-8, 30-18, 47-34, 56-40
Συνθέσεις ομάδων
Drink Team (Παναγιώτης Βλάχος) : Βλάχος Π. 8, Βλάχος Χ., Κοσμάς Χ., Σβερώνης Π. 2, Θεοχάρης 10(1), Ξανθόπουλος 8, Βλάχος Ξ., Κομματάς 3(1), Καλύβας Κ. 13(3), Τρίκας Γ. 12
Βαρβαριάδα Beach (Νίκος Δροσίνης) : Τσιγαρίδας Ι. 2, Τσιγαρίδας Η. 9(1), Δροσίνης, Σβερώνης Λ., Φλωράκης Ι. 12(1), Γατής Δ. 4, Καλύβας Τ. 2, Φλωράκης Λ. 11
Διαιτητές : Κώστας Μάκκας-Γιώργος Βούρτσας-Πάνος Λεπενιώτης
Born Winners – Coetus 71-62
Την 3η θέση κατέλαβε η ομάδα Born Winners, αφού επιβλήθηκε του Coetus με σκορ 71-62. Οι νικητές είχαν ξανά σε μεγάλη μέρα τον θηριώδη σέντερ Μιχάλη Λάππα. Ο μικρός τελικός ξεκίνησε λίγο μετά στις 4 το  μεσημέρι της Κυριακής 29-7. Διεξήχθη στο Κερασοχώρι και στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στο «Σύνορο».
Από τους ηττημένους ξεχώρισαν ξανά οι δραστήριοι Κώστας Μάκκας και Γιώργος Βούρτσας.
Ο Μιχάλης Λάππας σκόραρε ξανά όλους τους πόντους της ομάδας του Νίκου Βούρτσα. Ο έμπειρος σέντερ ήταν ο παίκτης-«κλειδί» που χάρισε την 3η θέση στους Born Winners.
Συνθέσεις ομάδων
Born Winners (Νίκος Βούρτσας) : Βούρτσας Ν., Λάππας Μ., Λεπενιώτης Π., Μάκκας Ε., Μάκκα Σ., Μπακάκης
Coetus (Κώστας Μάκκας) : Μάκκας Κ., Βούρτσας Γ., Κουτσούμπας Π., Λάππας Π., Μπύρος Σ., Μπεκρής, Κουτσιούμπας Κ
.Διαιτητές : Δημήτρης Ξανθόπουλος & Χρήστος Κοσμάς