20/5/12

ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ … ΗΛΙΑΣ


Το όνομα του παππού του Ηλία Σταθόπουλου, έδωσε στο 4ο τέκνο της οικογένειας Θεόδωρου και Ελισάβετ Πλατή, η Νονά του Καλλιόπη Φύτρου από την μακρινή Σαντορίνη.
Το μυστήριο του Βαπτίσματος τελέστηκε το Σάββατο το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου από τον Εφημέριο του χωριού μας, παρουσία πλήθους κόσμου που παραβρέθηκαν να συμπροσευχηθούν για το νέο Χριστιανόπουλο, αλλά και να συγχαρούν τους γονείς και την ανάδοχο για τον νεοφώτιστο.


Κατά την διάρκεια του μυστηρίου ο νεοφώτιστσος ήταν ήσυχος ως αγγελούδι, ενώ η χαρά στα μάτια των δυο παππούδων ήταν έκδηλη. Στο τέλος του μυστηρίου ο π. Ευάγγελος δώρισε στον νεοφώτιστο ως ευλογία ένα φυλαχτό από το Άγιο όρος και ευχήθηκε στους γονείς και στην ανάδοχο, υγεία, μακροημέρευση και κάθε καλό.
Στην συνέχεια, στην πανέμορφη αίθουσα, που πρόσφατα ανακαίνισαν τα παιδιά του Συλλόγου Νέων του χωριού μας με πολύ μεράκι, άπαντες παρακάθισαν σε τράπεζα ευλογίας προς τιμήν του μικρού Ηλία και ακολούθησε γλέντι τρικούβερτο με τους Τάκη Φουρλίγκα και Γρηγόρη Αλέστα να απογειώνουν το κέφι στα ύψη και τους προσκεκλημένους σε αυτό να περνούν μια υπέροχη βραδιά, πραγματική ανάσα, μέσα στις τόσες δύσκολες στιγμές που περνάμε στην πατρίδα μας.
Ηλία να ζήσεις, να σε χαίρονται οι γονείς και με την χάρη του Θεού να γίνεις ένας καλός Χριστιανός και  ωραίος Έλληνας.