6/5/11

Αρχιεπίσκοπος σε Πρωθυπουργό "Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις"


Με τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου συναντήθηκαν σήμερα στη μία το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και οι Σεβ. Μητροπολίτες Σάμου κ. Ευσέβιος, Ελασσώνος κ. Βασίλειος και Νέας Σμύρνης κ. Συμεών και ο  Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Μάρκος Βασιλάκης.
Ο Πρωθυπουργός αφού καλωσόρισε τον Μακαριώτατο και τους Σεβ. Μητροπολίτες επισήμανε: "Χρειάζεται η συνεργασία μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας με τον ιδιαίτερο ρόλο που έχει ο καθένας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις αισιοδοξία και ελπίδα." Επίσης, ο κ. Παπανδρέου, ανέφερε, ότι "η στενή συνεργασία θα μας επιτρέψει να βάλουμε την Ελλάδα σε διαφορετικό δρόμο".

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος υπογράμμισε: «Είμαστε κοντά σας σήμερα γιατί θέλουμε να συζητήσουμε θέματα ευρύτερης σημασίας στις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας".
"Είμαστε σε κρίση όπως είπατε κύριε Πρωθυπουργέ. Η Εκκλησία προσπαθεί να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο και ο λαός προσβλέπει με αγωνία. Έχει απαιτήσεις. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις που θα ανακουφίσουν τον κόσμο", πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Από κυβερνητικής πλευράς, παρόντες στη συνάντηση είναι η αρμόδια υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλειας, Χρήστος Αηδόνης.