25/5/11

Εντυπωσίασαν τα παιδιά του Κατηχητικού μας Σχολείου - Επικράτησαν σε ποδοσφαιρικό αγώνα του Δημοτικού Σχολείου Δυτ. Φραγκίστας με σκορ 7-1

Με το επιβλητικό 7-1, επικράτησε, της ποδοσφαιρικής ομάδας του Δημοτικού Σχολείου Δυτ. Φραγκίστας, η αντίστοιχη του δικού μας Κατηχητικού Σχολείου. Στα πλαίσια των αθλητικών δραστηριοτήτων τους, τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου Κρέντης, σε αγώνα ποδοσφαίρου, που διεξήχθη στο γήπεδο του Σχολείου στην Δυτ. Φραγκίστας, ανώτερα σε όλους τους τομείς, νίκησαν κατά κράτος, την ομάδα του Δημοτικού Σχολείου, κάνοντας επίδειξη δύναμης, ξεδιπλώνοντας έτσι το ταλέντο τους και στον αθλητισμό.
Ως γνωστόν, από τον περασμένο Οκτώβριο στην Ενορία μας,  λειτουργεί Κατηχητικό Σχολείο, με 20 περίπου μαθητές, που συμμετέχουν με ιδιαίτερο ζήλο σε πολλές τις δραστηριότητες και μεταξύ αυτών και στον τομέα του αθλητισμού.
Η χαρά, πέρα από το αποτέλεσμα που δεν έχειιδιαίτερη σημασία, ήταν έκδηλη στα πρόσωπα όλων των μικρών φίλων μας και αυτό φάνηκε τόσο κατά την διάρκεια του αγώνα όσο και μετά το πέρας αυτού, που όλοι, νικητές και ηττημένοι έφυγαν αγκαλιασμένοι από το γήπεδο του Σχολείου, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη αθλητική τους συνάντηση.
Το Κατηχητικό Σχολείο δίνει την δυνατότητα σε όλα τα παιδιά του χωριού μας, να διδάσκονται σημαντικά θέματα για την θρησκεία μας, καθώς και άλλα, αποκτώντας έτσι πολλές εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, πέρα από τα μαθήματά τους , αλλά και να συμμετέχουν σε κάθε είδους δραστηριότητες, όπως στον αθλητισμό, στην ζωγραφική, στην αγιογραφία, στην μουσική.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Δυτ. Φραγκίστας, κοουτσάρισε ο Πρόεδρος του ΑΠΟΔ και παλιός ποδοσφαιριστής της ομάδας του χωριού Αντώνης Κολοκύθας και την ομάδα του Κατηχητικού ο πρώην προπονητής της Κρέντης, Βαγγέλης Τσιγαρίδας.
Τα γκόλ, για το Κατηχητικό, σημείωσαν 3 ο Γιώργος Βούρτσας, που έκανε χατ τρικ, και από ένα οι Α. Μακρής, Γιάννης Μάκκας, και Νεκτάριος Ντάλλας, ενώ σημειώθηκε και ένα αυτογκολ. Για την ομάδα του Δημ. Σχολείου Δυτ. Φραγκίστας, το γκολ της τιμής σημείωσε ο Ν. Γούλας, με φάουλ και αφού νωρίτερα η μπάλα χτύπησε στο έδαφος, ξεγελώντας τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων Γιάννη Φεγγούλη, που είχε σε όλο τον αγώνα εξαιρετική παρουσία. Κορυφαίοι για την Κρέντη, ο σκόρερ Γ. Βούρτσας και οι Α. Μακρής, Γιάννης Μάκκας, ενώ πολύ καλή απόδοση είχαν και ο Ν. Κολοκύθας, Θ. Μακρής, Θ. Βούρτσας, αλλά και οι Θ. Ντάλλας, Γ. Λάππας, Κ. Λάππα, Π. Μάκκας, Χ. Κουρκουβής και Π. Κουτσούμπας.














Αξίζουν πολλά μπράβο και στα παιδάκια του Δημοτικού Σχολείου, που έπαιξαν υπέροχα και όλα διακρίθηκαν για αγωνιστικό τους πνεύμα.
Μετά το πέρας της φιλικής αυτής ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, έγινε και άλλος αγώνας μεταξύ όλων των παιδιών που παραβρέθηκαν στο γήπεδο, με νικητές τα παιδιά της Φραγκίστας με 3-1.