1/3/11

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΡΕΝΤΗΣ

Την 1η του επίσημη συνεδρίαση, με την συμμετοχή και των νέων Εκκλησιαστικών Επιτρόπων, πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Κρέντης.
Στην συνεδρίαση αυτή που έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, συμμετείχαν ο Χρυσόστομος Μάκκας, ο Γιώργος Μάκκας, η Σοφία Λάππα και ο Βαγγέλης Τσιγαρίδας.
Πριν συζητηθούν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ο εφημέριος του χωριού μας και Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου π. Ευάγγελος Φεγγούλης, καλωσόρισε τους κ.κ. Χρυσόστομο και Γεώργιο Μάκκα, που θα είναι τα νέα μέλη του Ε.Σ. για τα επόμενα 3 χρόνια και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους προς όφελος της εκκλησίας και του ευλογημένου χωριού μας. Τα ίδια ευχήθηκε και στους «παλιούς» Επιτρόπους ζητώντας απ΄ όλους συνεργασία για να επιτευχθεί ο στόχος, που είναι η αναβάθμιση της Ενορίας μας.
Στην συνέχεια ο π. Ευάγγελος εισηγήθηκε το 1ο θέμα που ήταν η διενέργεια των πανηγύρεων από το Εκκλ. Συμβούλιο. Μετά από διαλογική συζήτηση και αφού όλοι οι Σύμβουλοι κατέθεσαν την άποψή τους για το ζήτημα αυτό, ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίστηκε τα πανηγύρια για φέτος να μην τα αναλάβει το Εκκλ. Συμβούλιο αλλά να διενεργηθεί δημοπρασία και όποιος ενδιαφερθεί να αναλάβει την λειτουργία τους, αρχής γενομένης από τον πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου στις 2 Μαΐου 2011.
Για το 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, αποφασίστηκε επίσης ΟΜΟΦΩΝΑ, να αποσταλεί από το Ε.Σ. επιστολή στον κ. Δημήτρη Χαρδαλούπα, όπου θα γίνεται ενημέρωση για το πρόβλημα που προέκυψε με τις τουαλέτες της εκκλησίας.
Για το 3ο θέμα αποφασίστηκε να σταλεί αίτημα στον Δήμο Αγράφων για την επέκταση του κοιμητηρίου.
Για το 4ο θέμα ΟΜΟΦΩΝΑ το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο αποφάσισε να προβεί στην κατασκευή εικονοστασίου στην τοποθεσία που σφαγιάστηκαν οι τρεις άτυχες συγχωριανές μας κατά την περίοδο του εμφυλίου σπαραγμού.
Για το 5ο θέμα αποφασίστηκε να κληθεί η Νεωκόρος της Ενορίας να παραβρεθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Ε.Σ. προκειμένου να γίνει συζήτηση για ανανέωση συνεργασίας και τις αποδοχές.
Για το 6ο θέμα το Εκκλ. Συμβούλιο ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε να εκδώσει ανακοίνωση, για την αυστηρή απαγόρευση εισόδου, αιγοπροβάτων στον αύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου και να γίνει σχετική ενημέρωση από τον εφημέριο από τον άμβωνα.
Για το 7ο θέμα που αφορά την πραγματοποίηση εκδήλωσης του κατηχητικού Σχολείου στο διάστημα της Μεγάλης Σαρακοστής, αποφασίστηκε να γίνει η εν λόγω εκδήλωση, σε ημερομηνία όμως που θα αποφασιστεί στο επόμενο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.
Τέλος έγινε ο οικονομικός απολογισμός του 2010 και με βάση αυτόν αλλά και τα στοιχεία που παρουσίασε ο Ταμίας, στο Ταμείο της Ενορίας υπάρχει το ποσόν των 2.670,00 ΕΥΡΩ  
Στην επόμενη συνεδρίαση που θα γίνει μέχρι τις 20 Μαρτίου 2011, θα εκλεγεί ο Αντιπρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας και ο Ταμίας του νεόυ Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.