24/12/15

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΗΜΕΡΙΟ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΡΕΝΤΙΩΤΕΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ

Αδελφοί μου, όπου της γης Κρεντιώτες
Χρόνια πολλά , ευλογημένα Χριστούγεννα

«Χριστὸς γεννάται δοξάσατε,  
Χριστὸς ἐξ οὐρανού απαντήσατε»

Είθε οι καρδιές μας να μεταμορφωθούν και να γίνουν η κάθε μια το  Άγιο σπήλαιο της Βηθλεέμ, που ο αγαπημένος Ιησούς μας θα ζεσταθεί και θα ζεστάνει όλους μας.
Αδέλφια μου, αγαπητά, οι μάγοι όταν προσκύνησαν το Χριστό, δεν επέστρεψαν από τον ίδιο δρόμο που ήρθαν, αλλά πήραν άλλον και γύρισαν στον τόπο τους. Αυτό είναι το πιο αναγκαίο, που πρέπει κι εμείς να το κάνουμε, όταν αύριο το πρωί εξομολογούμενοι, μεταλάβουμε των αχράντων του Χριστού μας Μυστηρίων, δεν πρέπει να γυρίσουμε πάλι από τον ίδιο δρόμο που ήρθαμε, όχι! αλλά δι᾽ άλλης οδού, ν᾽ αλλάξουμε δρόμο και τρόπο, ν᾽ αλλάξουμε τα ήθη μας, ν᾽ αλλάξουμε ζωή. Μην επιστρέψουμε στα προηγούμενα πάθη μας και τις προηγούμενες αμαρτίες μας. Δι᾽ άλλης οδού, ας ακολουθήσουμε πια τον άλλο δρόμο, τον δρόμο της χριστιανικής αρετής!
Με δύο λόγια, πρέπει να εγκαταλείψουμε την οδό της απώλειας, που με τις κακές μας συνήθειες οδηγούσε ολοταχώς προς την αμαρτία. Ας βαδίσουμε, την οδό της τέλειας διορθώσεως μας που θα μας οδηγήσει στη σωτηρία.
Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης, της συγνώμης και της αλληλεγγύης. Αλλαγμένοι όπως μας θέλει ο νεογέννητος Χριστός μας, ας ζήσουμε έτσι τα φετινά Χριστούγεννα.  

Αγαπητοί μου αδελφοί,
Εύχομαι, σε όλους σας, ευφρόσυνον εορτήν,
εν αληθείᾳ και καθαρότητι καρδίας.