5/10/15

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας της Κρήτης και του ΙΣΚΕ στον Αρχιεπίσκοπο

Τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος επισκέφτηκαν, την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015, ο Πρόεδρος π. Ζαχαρίας Αδαμάκης και τα Μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας της Κρήτης, π. Ανδρέας Καλιοντζάκης, π. Γεώργιος Μηλάκης και π. Κωνσταντίνος Ψιλάκης και από τον ΙΣΚΕ, ο Αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος στο ΤΠΔΥ, και εφημέριός μας π. Ευάγγελος Φεγγούλης,
ο Γεν. Γραμματέας π. Βασίλειος Χρηστίδης, ο Ταμίας π. Μιχαήλ Μετζάκης και το Μέλος π. Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης.
Ο Μακαριώτατος, που λίγο νωρίτερα είχε δεχθεί στο Γραφείο του τον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, υποδέχθηκε με πατρική αγάπη τους εκπροσώπους των ιερών Συνδέσμων, ακούγοντας με προσοχή, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς των.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών Κρήτης π. Ζαχαρίας Αδαμάκης, στην προσφώνησή του, ευχαρίστησε τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας για τον πολύτιμο χρόνο που διέθεσε, για να τους αφουγκραστεί, μεταφέροντας ταυτόχρονα τα σεβάσματα του Αρχιεπισκόπου Κρήτης και σύμπαντος του κλήρου και του λαού στο πρόσωπο του Μακαριωτάτου και την ευγνωμοσύνη όλων «στον άξιο τιμονιέρη της Εκκλησίας μας σε αυτή την κρίσιμη εποχή για την πατρίδα».
Ακόμη ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών Κρήτης, ανέφερε στον Μακαριότατο, ότι νωρίτερα προηγήθηκε συνάντηση εργασίας με το Δ.Σ. του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, στα Γραφεία του Συνδέσμου στην Αθήνα, κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν τον εφημεριακό κλήρο και μεταξύ αυτών το θέμα της αγαστής συνεργασίας των δυο Συνδέσμων προς όφελος των κληρικών και της Εκκλησίας.
Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε τους κληρικούς για την πολύ σημαντική συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Παιδείας και για την ξεκάθαρη τοποθέτησή του, για το ζήτημα των θρησκευτικών ότι ως Προκαθήμενος της Εκκλησίας, «διοικεί με το Ευαγγέλιο, το Σύνταγμα και τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας» και πως τέτοια θέματα, «Εκκλησία και Πολιτεία θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουν με συνεργασία που να είναι συνεχής χωρίς πείσματα και χωρίς επιμονές».
Ακόμη ο Αρχιεπίσκοπος, απαντώντας σε ερώτημα του  ΙΣΚΕ , γνωστοποίησε στην αντιπροσωπεία των κληρικών ότι η Πολιτεία ενέκρινε περισσότερες θέσεις νέων εφημερίων στην Εκκλησία για το 2016, διπλάσιες σχεδόν από την προηγούμενη χρονιά. Επίσης ο Μακαριώτατος έδωσε ξεχωριστή βαρύτητα στην ενότητα που πρέπει να επικρατεί στους κόλπους της εκκλησίας.  
Τέλος ο κ. Ιερώνυμος ενημέρωσε τους εκπροσώπους του ΙΣΚΕ, ότι πολύ σύντομα θα παραχωρηθεί το Γραφείο στον Ιερό Σύνδεσμο, στο κτίριο της Ιεράς Συνόδου και η εποικοδομητική αυτή συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ευλογία του Μακαριωτάτου στους επισκέπτες ιερείς, που ήταν τα βιβλία του για την μισθοδοσία των κληρικών και φυσικά το εξαίρετο πόνημα του Αρχιεπισκόπου που αναφέρεται στον όσιο Λουκά.
Μετά την συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο ο εκπρόσωπος στο ΤΠΔΥ και Αντιπρόεδρος του ΙΣΚΕ, π. Ευάγγελος Φεγγούλης, Αρχιερατικός Επίτροπος και ιερέας της Κρέντης, ενημέρωσε τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΚΚ για θέματα που αφορούν το ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό και το εφάπαξ και άπαντες ανανέωσαν το ραντεβού τους σε μια νέα συνάντηση των δυο Συνδέσμων, που θα δρομολογήσει νέα δεδομένα επ'  ωφελεία των κληρικών, τόσο της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών Κρήτης, όσο και του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος.