29/10/15

Τιμή και δόξα στους Ήρωες του 40΄ από τους Κρεντιώτες Για πρώτη φορά στην ιστορία του χωριού πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις μνήμης για εκείνους που θυσιάστηκαν υπέρ πίστεως και πατρίδος.





Με την λαμπρότητα και τιμή που αρμόζει στους ήρωες που πολέμησαν για την ελευθερία της πατρίδας μας κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Κρέντη. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την παραμονή με την εξαίσια σχολική γιορτή που διοργάνωσαν άψογα οι δάσκαλοι και τα παιδιά του Σχολείου μας και συνεχίστηκαν την επομένη με την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και την Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου, κατά την διάρκεια της οποίας εντυπωσίασε τους πάντες ο δάσκαλος Γιάννης Γούδας με τον πανηγυρικό της ημέρας, τον αφιερωμένο στην αντίσταση των Ελλήνων που θυσιάστηκαν για την πατρίδα και την πίστη του Χριστού μας την Αγία.


                                                   ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΣΤΟ ΚΕΡΑΣΟΧΩΡΙ
                                                           ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ
                               ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ Κ. ΒΕΛΗ

                         ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΟΒ. ΤΣΕΤΣΟΥ
 
                                     ΚΑΤΕΘΣΕΗ ΣΤΕΦΑΝΙΩΝ ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ




                                  ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΡΕΝΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ
                                   ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΡΕΝΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ


 Ο Γ. ΜΑΚΚΑΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ Κ. ΒΕΛΛΗ

Ο Θ. ΠΛΑΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟΝ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΡΕΝΤΗΣ 

                             Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ
 ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ
 ΟΙ ΕΚΚΛ. ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ Β. ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΧΡ. ΜΑΚΚΑΣ
 ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΙΩΝ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΚΡΕΝΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ





 ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΣΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ


Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο των Ηρώων μπροστά από το ναό, από την Πρόεδρο του χωριού μας Μαρία Μαρούλη, από τα παιδιά του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου και από τον εκπρόσωπο του χορευτικού μας Θεόδωρο Πλατή. Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και η εκδήλωση στην Κρέντη ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Στη συνέχεια το εόρτιο της ημέρας κορυφώθηκε με την επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του ήρωα Κώστα Βελή, ανάγνωση πεσόντων Αγραφιωτών την περίοδο 1940-41, από την Κρεντιώτισσα μαθήτρια Χρυσοβαλάντου Τσέτσου, κατάθεση στεφανιών από τους επισήμους αλλά και από τα Σχολεία του χωριού μας και από τον εκπρόσωπο του Πνευματικού μας Κέντρου Γιώργου Μάκκα και ακολούθησε η μεγάλη παρέλαση στην πλατεία Κερασοχωρίου όπου συμμετείχαν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, παρουσία, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγραίων, του Δημάρχου Αγράφων Θοδωρή Μπαμπαλή, του Π.Σ. Λάμπρου Τσιτσάνη, Δημοτικών Συμβούλων, της Προέδρου της Κοινότητος Μαρίας Μαρούλη και του Διοικητή του Α.Τ. Κερασοχωρίου κ. Ηλία Πολύζου.