8/5/15

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΒΕΛΗ ΣΤΟ ΚΕΡΑΣΟΧΩΡΙ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή στο Κερασοχώρι η εορταστική εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 194 ετών από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821, από τον Ευρυτάνα ήρωα Κώστα Βελή, που έγινε στις 10 Μαΐου στο Κεράσοβο.
 Από τη Δημοτική Αρχή Αγράφων το παρόν έδωσαν ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχόπουλος Ευθύμιος, ο Αντιδήμαρχος κ. Τάκης Κωνσταντίνος και η Αντιδήμαρχος κα Βασιλική Φεγγούλη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η Περιφερειακή σύμβουλος κα Αικατερίνη Καλαντζή ως εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, φορείς, σύσσωμος ο μαθητικός κόσμος της Τοπικής κοινότητας Κερασοχωρίου και πλήθος κόσμου.
Μετά το καθιερωμένο τρισάγιο στον Ανδριάντα του Ήρωα, από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αγραίων και εφημέριό μας, π. Ευάγγελο Φεγγούλη, τον εφημέριο Κερασοχωρίου π. Βασίλειο Βλάχο και τον Γρανιτσιώτη π. Δημήτριο Σκόνδρα, ο Αντιδήμαρχος Ευθύμιος Μιχόπουλος πήρε το λόγο και εκ μέρους του Δημάρχου κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή ο οποίος βρίσκεται στη Χαλκιδική στο τριήμερο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους για την τιμητική τους παρουσία.
Ακολούθησε ο πανηγυρικός χαιρετισμός της ημέρας από την Αντιδήμαρχο κα Βασιλική Φεγγούλη η οποία αναφέρθηκε κυρίως στην προσωπικότητα, στο ήθος, στους αγώνες και τον πατριωτισμό του Κώστα Βελή. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ στη συνέχεια ακούστηκε ο Εθνικός ύμνος από τη μαθητική κοινότητα.
Την τελετή της οποίας ο συντονισμός έγινε από την τελετάρχη κα Γατή Έλλη, έκλεισε το χορευτικό τμήμα Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Κρέντης με παραδοσιακούς χορούς, εντυπωσιάζοντας τους παρευρισκόμενους, που καταχειροκρότησαν τους συμμετέχοντες στο Τμήμα αυτό, που δίνει άλλη διάσταση στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του τόπου μας.

Μετά την πρώτη παρουσία του χορευτικού μας στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου και την σημερινή στην εκδήλωση για τον Ήρωα Κώστα Βελή, η επόμενη παρουσία με θεατρικό κομμάτι θα είναι στα Κατσαντώνεια στον Μάραθο. Μπράβο στο δάσκαλο και σε όλα τα παιδιού του Χορευτικού μας, που διαφημίζει με τον καλύτερο τρόπο το χωριό μας σε όλο τον Δήμο Αγράφων και όχι μόνο.