27/4/15

Ένα ακόμη βήμα για το Πνευματικό μας Κέντρο - Τοποθετήθηκαν τα πορτοπαράθυρα και έπεται συνέχεια

Με την βοήθεια του Θεού, την ουσιαστική συμμετοχή του συγχωριανού μας Χάρη Μάκκα  και μετά από ορθολογικό και συγκροτημένο σχεδιασμό, προχωρήσαμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα, για την ολοκλήρωση του Πνευματικού μας Κέντρου στη Λάκα του Αη- Θανάση.
Η κατασκευαστική Εταιρεία, στην οποία είχε ανατεθεί η κατασκευή των πορτοπαράθυρων, πριν τρεις μέρες τοποθέτησε τις δυο μεγάλες πόρτες καθώς και τα εξωτερικά παράθυρα σε όλο το κτίριο. Πρόκειται για μια πάρα πολύ καλή δουλειά, με αλλουμινοκατασκευή, σε χρώμα λευκό, με διπλά τζάμια, ενώ θα τοποθετηθούν και προστατευτικά κάγκελα αντί για παντζούρια.  





Ο Εφήμεριός μας και το Εκκλ. Συμβούλιο ευχαριστούν από καρδιάς όλους τους συγχωριανούς μας, που παραβρέθηκαν στο Πασχαλινό Γλέντι μας, που στέφθηκε με τεράστια επιτυχία, αλλά και για την μέχρι τώρα συμμετοχή τους στην λαχειοφόρο, που βρίσκεται σε εξέλιξη, για την αποπεράτωση του Πνευματικού μας Κέντρου.
Το επόμενο βήμα θα είναι η κατασκευή των πρόσθετων οβάλ, πάνω από τα παράθυρα και θα ακολουθήσει το σοβάτισμα του εσωτερικού χώρου, η εγκατάσταση υδραυλικού και ηλεκτρικού δικτύου και η τοποθέτηση πλακιδίων στο πάτωμα.

Παρά τους δύσκολους καιρούς, ο μεγάλος στόχος της δημιουργίας ενός τέτοιου κτίσματος, πολλαπλών χρήσεων, παίρνει σάρκα και οστά. Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο υψίστης σημασίας καθότι στο Πνευματικό μας Κέντρο, θα στεγαστούν, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, το Τμήμα Ξυλογλυπτικής, το Θεατρικό και χορευτικό μας Τμήμα, η Σχολή Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών, δράσεις που ήδη λειτουργούν με τεράστια επιτυχία στην Ενορία μας, αλλά και δυο ακόμη Τμήματα που θα λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο.