13/2/15

ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ κ.κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Ξεχωριστή τιμή στον Γέροντα της αγάπης και της υπομονής

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαο τίμησε το περασμένο Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015, η Ένωση Αποφοίτων της Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου, σε μια λιτή και πολύ ζεστή εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πειραιώς.
Το Δ.Σ. της Ενώσεως, ομόφωνα αποφάσισε να βραβεύσει τον σεπτό Ποιμενάρχη της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, που διετέλεσε σπουδαστής στην Σχολή αυτή, για την πολύχρονη και καρποφόρα ποιμαντορία του, τόσο ως Ηγούμενος, Ιεροκήρυκας και εκπαιδευτικός στην Ιερά Μητρόπολη





Σερβίων και Κοζάνης, όσο και για το τεράστιο πνευματικό του έργο, ως ο πρώτος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου. Πέραν του Μητροπολίτου μας στην ίδια εκδήλωση βραβεύτηκαν οι 7 εν ενεργεία Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, απόφοιτοι της ίδιας Σχολής που είναι οι κάτωθι:
1.Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος χειροτονηθείς εις επίσκοπον το 1974.
2.Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Νικόλαος χειροτονηθείς εις επίσκοπον το 1979.
3.Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ. Γερμανός χειροτονηθείς εις επίσκοπον το 1981.
4.Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος χειροτονηθείς εις επίσκοπον το 1984.
5.Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος χειροτονηθείς εις επίσκοπον το 1989.
6.Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιόνιδος και Τροιζηνίας κ. Εφραίμ χειροτονηθείς εις επίσκοπον το 2001.
7.Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος χειροτονηθείς εις επίσκοπον το 2008.

Προ της βραβεύσεως, αναγνώσθηκε από τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ., ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα του κ.κ. Νικολάου και ακολούθησε συγκινητικός ευχαριστήριος λόγος από τον Μητροπολίτη Καρπενησίου με πολλές αναφορές στους ομογάλακτους αδελφούς του, που πέρασαν δύσκολα, ευλογημένα και δημιουργικά χρόνια στην Εκκλησιαστική Σχολή Κορίνθου, καθώς και λόγος ουσίας με πολλά και καυτά εκκλησιαστικά ερωτήματα με κυριότερο και διαχρονικότερο αυτών, το «Αν ποιμαίνετε σήμερα η εκκλησία». Ακόμη ο Μητροπολίτης Καρπενησίου αναφέρθηκε στην 35ετή και πλέον ποιμαντορία του στην Ευρυτανία, στα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε ο ίδιος και οι κληρικοί του, όλα αυτά τα χρόνια, όπου αναγκάζονταν να «ορειβατεί», όπως χαρακτηριστικά είπε, προκειμένου να βρίσκεται πλησίον του ποιμνίου του.
Παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, η Αντιδήμαρχος Αγράφων κ. Βάσω Φεγγούλη, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγραίων και εφημέριος του χωριού μας π. Ευάγγελος Φεγγούλης, οι Ευρυτάνες Ιερείς, π. Λάμπρος Ανδρεάκης, π. Ευάγγελος Λιάπης, π. Ιωάννης Λάμπρου και ο Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής κ. Διονύσιος Ηλιόπουλος.

Το εόρτιο της ημέρας ολοκληρώθηκε με την κοπή της Αγιοβασιλόπιτας και με πλούσιο, Αβραμιαίο γεύμα αγάπης που προσέφερε σε όλους, μετ΄ ευχών και πολλής χαράς, ο επιχώριος Επίσκοπος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.