9/2/15

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΕΝΤΗ















Με λαμπρότητα, επισημότητα και τη συμμετοχή των δασκάλων και των μαθητών του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου Κρέντης εορτάστηκε και φέτος στο χωριό μας η εορτή των Τριών Ιεραρχών προστατών των Γραμμάτων και της Παιδείας.




Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου από τον εφημέριο του χωριού μας και τον ιεροψάλτη μας Αποστόλη Μάκκα, στην οποία συμμετείχαν και οι γονείς των παιδιών.  Για τους Τρεις Ιεράρχες λόγο εκφώνησαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου μας Γιώργος Θεοχάρης και Θανάσης Βούρτσας, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα διαχρονικά μηνύματα των Τριών Ιεραρχών τονίζοντας ιδιαίτερα την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν να γίνουν βίωμα και πράξη στις καρδιές των ανθρώπων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο π. Ευάγγελος ευχαρίστησε τις δασκάλες για το εν γένει εκπαιδευτικό τους έργο και δώρισε ως ευλογία στα παιδιά ένα εξαίσιο βιβλίο του γνωστού Θεολόγου και εκλεκτού συνεργάτη της Ενορίας μας, μέσα από το katixitiko.gr, κ. Ανδρέα Καρίβαλη, με τίτλο: «Ο Πλάστης ευλογεί το πλάσμα του.


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ