23/2/15

Ξεκίνησαν τα δωρεάν μαθήματα αγγλικών στο Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης της Ενορίας μας

 Μία νέα αξιόλογη πρωτοβουλία, προστέθηκε από την περασμένη Τετάρτη 18/02/15, στον ομολογουμένως μακρύ κατάλογο δράσεων αλληλεγγύης και πολιτισμού, του Πνευματικού  Εργαστηρίου της Ενορίας μας. Πρόκειται για την έναρξη λειτουργίας τμήματος  εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας για αρχάριους. Τα μαθήματα απευθύνονται, κατά προτεραιότητα σε ενήλικους, με καθόλου ή ελάχιστες γνώσεις Αγγλικών. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός η κ. Έλλη Γατή, ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου Αγράφων, η οποία αφιλοκερδώς θα κάνει μάθημα Αγγλικών σε 2 Τμήματα.

Με την φροντίδα του εφημερίου μας και το Εκκλησιαστικού Συμβουλίου το Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης της Ενορίας μας, μετατρέπεται βήμα – βήμα σε ένα κυριολεκτικά χώρο κοιτίδας Πολιτισμού με κοινή προσδοκία να εκπαιδευτούν όσοι συγχωριανοί μας επιθυμούν  αλλά και κάτοικοι άλλων χωριών, στην εκμάθηση της ξυλογλυπτικής Τέχνης, στη διδασκαλία της Βυζαντινής Μουσικής και τώρα στη χρήση της Αγγλικής γλώσσας, με κίνητρο κυρίως να αποκτήσουν ένα βασικό εφόδιο στην ζωή τους.
Σε κλίμα ευχάριστο και συνεργατικό πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18/2, το πρώτο μάθημα, όπου με την ενθάρρυνση της Έλλης Γατή, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν μεταξύ τους τις προσωπικές τους προσδοκίες και τους απώτερους εκπαιδευτικούς τους στόχους, στα πλαίσια της συμμετοχής τους στο τμήμα αυτό. Έτσι, το πρώτο μάθημα ολοκληρώθηκε, εισάγοντας τους μαθητές σε βασικές αρχές εκμάθησης της γλώσσας, σε κλίμα ιδιαίτερα εγκάρδιο και φιλικό. Το επόμενο μάθημα την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ. στο παλιό σχολείο.

Αξίζουν πολλά μπράβο στους διοργανωτές και αυτής της κίνησης όπως επίσης στην δασκάλα των Αγγλικών και στους μαθητές του τμήματος και τους ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία στο νέο τους και αξιέπαινο αυτό εγχείρημα !