15/6/14

Η Ελλάς σταυρωμένη - Του Σεβ. Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου

Οι Εβραίοι σταύρωσαν το Μεσσία τους. Και εμείς  οι σημερινοί Έλληνες σταυρώσαμε την πατρίδα μας, την ωραιότερη και ιστορικώτερη Πατρίδα του κόσμου. Ξένοι φιλέλληνες, αναγνωρίζουν την υπέροχη της Ελληνικής πατρίδος για τα φώτα, που προσέφερε στον πολιτισμό της ανθρωπότητας, και φωνάζουν: είμαστε όλοι Έλληνες!



Ξένοι είναι Έλληνες, και εμείς οι Έλληνες είμεθα ανθέλληνες!
Ναι, ανθέλληνες, αφού σταυρώσαμε την Ελλάδα. Και πως τη σταυρώσαμε;
Οι άρχοντες σταύρωσαν την Ελλάδα, διότι κατήργησαν και πολέμησαν τα ιδανικά της έγιναν μέλη σκοτεινών οργανώσεων και όργανα σκοτεινών δυνάμεων, πολλοί έγιναν και δεδηλωμένοι άθεοι, από φιλαυτία, ιδιοτέλεια, φιλαργυρία, μεγαλύτερη από τη φιλαργυρία του Ιούδα, ρήμαξαν το δημόσιο ταμείο και έφεραν το Κράτος σε κατάσταση χρεοκοπίας με υπέρογκα δάνεια από ξένους μεγάλους τοκογλύφους καταχρέωσαν τη χώρα με αλλεπάλληλα φορομπηχτικά και απάνθρωπα μέτρα περιήγαγαν εκατομμύρια Έλληνες σε κατάσταση πενίας και εξαθλιώσεως, τον επίγειο, υπόγειο και υποθαλάσσιο πλούτο της χώρας υποθήκευσαν στους ξένους δανειστές, την εθνική μας κυριαρχία έδωσαν σε εκείνους. Εξαιτίας των ανίκανων, ανάξιων, πλουτομανών, κλεπτών, φαύλων, φαυλεπίφαυλων και προδοτών της πατρίδος αρχόντων, εξαιρέσει ολίγων, στην Ελλάδα δεν έχουμε πλέον ανεξαρτησία, αλλά κατοχή, ιδίως Γερμανική κατοχή, τέταρτο Ράιχ.
Την Ελλάδα δεν σταύρωσαν μόνον οι άρχοντες, σταύρωσε και ο λαός. Ναι, και ο λαός. Διότι και ο λαός αποστάτησε από το Θεό, παραδόθηκε στον υλισμό και στη σαρκολατρεία, και εξέλεγε άρχοντες χωρίς πνευματικά, αλλά με κοσμικά και ιδιοτελή κριτήρια. Για πολλούς το Κόμμα, το πολιτικό Κόμμα, είχε γίνει Θρησκεία, Θεός! Αντιχρίστους πολιτικούς πολλοί υποστήριζαν με φανατισμό και ύψωναν μέχρι τα άστρα του ουρανού!

Πώς θα αναστηθεί η Ελλάς;    
Ο Χριστός σταυρώθηκε και αναστήθηκε. Η σταυρωμένη Ελλάς θα αναστηθεί; Η Ελλάς θα αναστηθεί, αν εμείς οι έλληνες, ή, έστω, μέρος του Ελληνικού λαού μετανοήσει και επιστρέψει στο Θεό. «Οι μακρύνοντες εαυτού από σου (του Θεού) απολούνται», λέγει η γραφή (Ψαλμ. οβ΄27), και επιβεβαιώνει η παρούσα κατάσταση της Ελλάδος. Όσοι απομακρύνονται από τον Θεό, υφίστανται τα επίχειρα της αποστασίας τους χάνονται. Αλλά επιστρέφοντας στον Θεό σώζονται.
Να μετανοήσομε, λοιπόν, και να παρακαλέσουμε εκτενώς το Θεό να αναστήσει τη σταυρωμένη Πατρίδα μας. Πολυεύσπλαχνος και παντοδύναμος είναι ο Θεός, και αν δη μετάνοια, θα κάνει το θαύμα, όπως έκανε το θαύμα, που εορτάσαμε κατά την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου.

Γιατί οι άρχοντες δεν καταλαβαίνουν;
Για τους άρχοντες μας, οι οποίοι πανηγυρίζουν , διότι επέτυχαν νέο μεγάλο δάνειο από τους ξένους, ενώ φόρτωσαν τον Ελληνικό λαό, όχι και τους εαυτούς των, με νέο μεγαλύτερο χρέος, και καυχώνται, ότι σώζουν την Ελλάδα, αξίζει να αναφέρουμε τι είπε ένας Γάλλος ηγέτης, ασυγκρίτως μεγαλύτερος από αυτούς, που κατάντησαν μαριονέττες. Πρόκειται για τον Ναπολέοντα. Όπως διαβάζουμε σε ένα βιβλίο, ο Ναπολέων είπε: ”Όταν μια κυβέρνηση εξαρτάται από τους τραπεζίτες για χρήματα, τότε εκείνοι, και όχι οι ηγέτες της κυβέρνησης, ελέγχουν την κατάσταση, αφού το χέρι που δίνει, είναι παραπάνω από το χέρι που παίρνει. Το χρήμα δεν έχει Πατρίδα. Οι επιχειρηματίες του χρήματος  δεν έχουν ούτε πατριωτισμό ούτε τσίπα. Ο μόνος στόχος τους είναι το κέρδος”.
Καταλαβαίνουν οι κυβερνήτες μας αυτό το λόγο; Αν καταλάβαιναν, δεν θα ψήφιζαν τα περιβόητα μνημόνια, δεν θα εξαρτούσαν την Ελλάδα από τους ξένους τοκογλύφους, δεν θα πανηγύριζαν για την αξία θρήνων υποδούλωση σε εκείνους, και δεν θα παρουσίαζαν τους εαυτούς των ως σωτήρες  Πατρίδος, ενώ είναι και συνεχώς αποδεικνύονται ολετήρες της Πατρίδος.
Γιατί οι άρχοντές μας και γενικότερα οι πολιτικοί μας δεν καταλαβαίνουν, ή δεν θέλουν να καταλάβουν, ότι καταστρέφουν την Πατρίδα; Συμβαίνει αυτό, διότι κατήργησαν το Θεό, και στη θέση του Θεού έθεσαν οι πτωχαλαζόνες τους εαυτούς των. Εξαιτίας των τρίζουν τα κόκαλα των ηρώων του 1821, που με πίστη στο Θεό, και πρώτα για την πίστη έκαναν επανάσταση και ελευθέρωσαν την Πατρίδα.

Ότι ακριβώς αρμόζει στου άρχοντες
Για τους άρχοντές μας, οι οποίοι μέθυσαν χωρίς κρασί, από την εξουσία, και ανακήρυξαν τους εαυτούς των Θεούς και σωτήρες, ας αναφέρουμε και ένα λόγο από το θεόπνευστο και αιώνιο βιβλίο, την αγία γραφή. Ο λόγος περιέχεται στην Σοφία Σολομώντος  και αναφέρεται σε βασιλείς, δικαστάς, τυράννους, παντός είδους άρχοντες. Ιδού ο θεόπνευστος και αιώνιος λόγος:
«Ακούσατε ουν, βασιλείς, και συνετέ μάθετε, δικασταί περάτων γης. Ενωτίσασθε οι κρατούντες πλήθους και γεγαυρωμένοι επί όχλοις εθνών ότι εδόθη παρά κυρίου η κράτησης υμίν και η δυναστεία παρά υψίστου, ος εξετάσει υμών τα έργα και τας βουλάς διερευνήσει, ότι υπυρέται όντες  της αυτού βασιλείας ουκ εκκρίνατε ορθώς, ουδέ εφυλαξετε  νόμον, ουδέ κατά την βουλήν του Θεού επορεύθητε. Φρικτώς και ταχέως επιστήσετε υμίν, ότι κρίσις απότομος εν τοις υπερέχουσι γίνεται. Ο γαρ ελάχιστος συγγνωστός εστίν ελέους, δυνατοί  δε δυνατώς ετασθήσονται» (Σοφ. Σολ. Στ΄1-6).
Αυτή η περικοπή είναι ό,τι ακριβός χρειάζεται να λεχθεί για τους άρχοντες. Η εξουσία δόθηκε σε αυτούς από τον ύψιστο. Υπεράνω των κεφαλών των, αν υψώνουν τους οφθαλμούς των εκ των κάτω προς τα άνω, δύναται να βλέπουν, ότι όντως υπάρχει Ύψιστος, ο οποίος δημιούργησε και κυβερνά το σύμπαν. Ο Ύψιστος έδωσε στους άρχοντες την εξουσία. Στους μεν καλούς άρχοντες κατ΄ευδοκίαν, στους δε κακούς κατά παραχώρισιν. Και για ποιο σκοπό έδωσε υπηρέτες της βασιλείας του. Υπουργοί σημαίνει υπηρέτες. Και πρωθυπουργός σημαίνει αρχιυπηρέτης. Αλλά συνήθως οι άρχοντες δεν φέρονται ως υπηρέτες της βασιλείας του Θεού, αλλά ως δυνάστες καταδυναστευτές λαών. Δεν κρίνουν ορθώς, αδικούν. Δεν φυλλάτουν νόμο, παρανομούν. Δεν πορεύονται κατά το θέλημα του Θεού, κάνουν το δικό τους αμαρτωλό θέλημα. Γι΄αυτό στου ισχυρούς της γης επέρχεται αυστηρή και φρικτή εξέταση και έρευνα ταχέως. Το ταχέως σημαίνει, ότι η ζωή και η εξουσία σ΄αυτόν τον κόσμο είναι σύντομη, αφού σε λίγο έρχεται ο θάνατος, ισχυρότερος των ισχυρών της γης και αναπόφευκτος. Ταλαίπωροι άρχοντες!  Διαβάζεται το λόγο του Θεού; Και σκέπτεσθαι τι σας περιμένει, όταν σε λίγο κλείσετε τα μάτια σας σε αυτόν τον κόσμο; Η Θρησκεία μας δεν λέγει παραμύθια. Λέγει αλήθειες βεβαιωμένες με υπερφυσικά σημεία, θαύματα. Ταπεινωθείτε. Μετανοήσετε. Αλλάξετε μυαλά. Βάλετε στα κρανία σας «νουν Χριστού». Και εφαρμόσετε άλλη τακτική, και βιώσετε άλλη βιοτή, για σας ελεήσει ο Θεός.