28/6/14

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 Επιτυχής η εκδήλωση στην Κρέντη από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΑΛΚΥΟΝΗ» Π.Ε. Ευρ/νίας και το Κατηχητικό Σχολείο της Ενορίας μας.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΕΝΤΗΣ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ !!!




Με επιτυχία και τη συμμετοχή πολλών νέων της περιοχής πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014, το απόγευμα, στην Κρέντη η προγραμματισμένη εκδήλωση  από το Αλκυόνη, η αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.








Στην εκδήλωση μίλησε η Σαφία Τασιού Ms Κοινωνική Λειτουργός με τίτλο «Εξαρτησιογόνες ουσίες: ναρκωτικά, αλκοόλ». Παραβρέθηκαν τα παιδιά του Κατηχητικού μας Σχολείου που έστειλαν ένα μεγάλο μήνυμα ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ από την Κρέντη, γονείς των παιδιών, η Πρόεδρος του χωριού μας Μαρία Βούρτσα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βάσω Φεγγούλη και Αποστόλης Μάκκας και κάποιοι συγχωριανοί μας.
Η εισήγηση της κ. Τασιού για το μείζον θέμα των Ναρκωτικών και του αλκοόλ, ήταν πολλαπλώς ωφέλιμη και άπαντες την παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.  
Η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους» στις 7 Δεκεμβρίου 1987 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους, αλλά και για να τιμήσει τον κινέζο μανδαρίνο Λιν Τσε Χσου (1785-1850), που απαγόρευσε το εμπόριο οπίου στην Καντόνα, με αποτέλεσμα να προκληθεί ο Πρώτος Πόλεμος του Οπίου το 1839.
Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας μέρας κατά των Ναρκωτικών από το Κέντρο Πρόληψης πραγματοποιήθηκαν στο Καρπενήσι την ίδια μέρα - Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014 – και οι δράσεις :
1.Εργαστήριο για παιδιά 8 – 10 ετών στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καρπενησίου με θέμα τους αντίθετους κόσμους, από την 10.30 – 12.00.

2.Ραδιοφωνική συνέντευξη στο Ράδιο Καρπενήσι με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών, στις 11.00.