30/9/13

«Έφυγε» ο μαέστρος της Κρέντης

 Στην αιωνιότητα ταξίδεψε σήμερα το πρωί ο συγχωριανός μας Παναγιώτης Ρούμπος, χτυπημένος από την επάρατη νόσο. Ο αείμνηστος, γιος του Γιώργου και της Αντιγόνης Ρούμπου, γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1938, στην  Κρέντη, όπου και παρέμεινε δημιουργώντας μια ευλογημένη οικογένεια.

Ο μακαριστός ασχολήθηκε από μικρός με την παραδοσιακή μας μουσική και υπήρξε ένας από τους καλύτερους μαέστρους του βιολιού στην Ευρυτανία και όχι μόνο.
Στην μουσική του διαδρομή συνεργάστηκε με κορυφαίους μουσικούς του τόπου μας και για ένα μεγάλο διάστημα συμμετείχε σε δημοτικό συγκρότημα που απαρτίζονταν από τους Κρεντιώτες, Κώστα Κούρο, Γιάννη Μάκκα και τον Κώστα Λεπενιώτη. Ειδικοί μουσικοί λένε ότι οι δοξαριές του Πάνου Ρούμπου ήταν μαγευτικές και μοναδικές. Για πάρα πολλούς υπήρξε ένα από τα καλύτερα βιολιά της περιοχής μας.
Ο αείμνηστος όμως, πέρα από σπουδαίος βιολιστής, ήταν ένας αξιαγάπητος άνθρωπος που τον εκτιμούσε όλη η κοινωνία και αγαπούσε πολύ την οικογένειά του.

“Από σήμερα είναι φτωχότερη η Κρέντη, με τον χαμό του Παναγιώτη Ρούμπου, που υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα του χωριού μας» είπε ο εφημέριος του χωριού μας στην εξόδιο ακολουθία που εψάλη στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στις 4 μ.μ. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του και ας τον κατατάξει μετά των δικαίων.