18/9/13

Η Βάσω Φεγγούλη Αναπληρώτρια Δήμαρχος Αγράφων




H 26χρονη Θεολόγος και Δημοσιογράφος, που είναι η πιο νέα Δήμαρχος σε όλη την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, θα ασκεί τα καθήκοντα Δημάρχου Αγράφων για τους επόμενους τρεις μήνες, όσο θα διαρκεί η αργία στην οποία τέθηκε ο Δήμαρχος Δημήτρης Τάτσης. Η κ. Βασιλική Φεγγούλη που είναι θυγατέρα του εφημερίου του χωριού μας, εξελέγη με 15 ψήφους, έναντι 11 που έλαβε ο κ. Παναγιώτης Παπαδήμος, στην διαδικασία που διεξήχθη την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του ΔΣ. στο Κερασοχώρι. Αναπληρωτής αναπληρωτού δημάρχου, εκλέχτηκε η κ. Κοφίνη.

Χρειάστηκε να επαναληφθεί τρεις φορές η διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας μέχρις ότου να βγει ο αναπληρωτής δήμαρχος. Τελικά στον τρίτο γύρω η κ. Φεγγούλη επικράτησε με 15 ψήφους, έναντι 11 που έλαβε ο κ. Παναγιώτης Παπαδήμος.

“Όλοι μαζί για το καλό του Δήμου” 
οι πρώτες δηλώσεις της νέας Δημάρχου 

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Δήμο Αγράφων και κυρίως μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, μη αναστολής της 4μηνης Αργίας, που επιβλήθηκε στον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Τάτση, το Δημοτικό Συμβούλιο με βάση τα προβλεπόμενα από την Νομολογία, προχώρησε στην εκλογή αναπληρωτή Δημάρχου για το διάστημα των επόμενων τριών μηνών. 
Μετά τη σχετική διαδικασία, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγράφων, με όρισε ως την Ασκούσα χρέη Αναπληρωτή Δημάρχου για το μικρό αυτό χρονικό διάστημα που ακολουθεί.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους που μου ανέθεσαν το δύσκολο έργο της αναπλήρωσης της θέσης του Δημάρχου Αγράφων, ιδιαίτερα τώρα σε μια τόσο κομβική και υψίστης σημασίας συγκυρία για τη λειτουργία και τη ζωή του Δήμου μας.
Βασική μου μέριμνα είναι η ομαλή λειτουργία του Δήμου σε όλα τα επίπεδα και κυρίως η επίλυση των οικονομικών εκκρεμοτήτων που αποτελούν το κυριότερο αγκάθι στη διοίκηση του Δήμου.
Για αυτό το λόγο ζητώ για μία ακόμη φορά τη στήριξη και την αρωγή όλων των Δημοτικών Συμβούλων για το καλό του Δήμου μας. 
Όλοι μαζί, γιατί στον Δήμο Αγράφων δεν περισσεύει κανένας».