26/1/11

Με επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας μας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τις παραμονές των Χριστουγέννων η γιορτή που προετοίμασαν με πολύ μεράκι τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου του χωριού μας. Πριν την εκδήλωση έγινε παρουσίαση dvd, από τους Αγίους Τόπους και ακολούθησαν τραγούδια και σκετς από τα παιδιά. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί γονείς και στο τέλος τα παιδιά προσέφεραν ωραία γλυκίσματα – κέρασμα σε όλους.

Για το κατηχητικό μας Σχολείο μίλησε η μαθήτρια Ευφροσύνη Γ. Μάκκα και είπε τα εξής:  

Τι μας προσφέρει το κατηχητικό!


Σεβαστέ πατέρα Ευάγγελε, κ. Βασιλική, σεβαστοί γονείς, αγαπητοί μας συγχωριανοί καλησπέρα και χρόνια πολλά.
Πολλοί νομίζουν ότι σήμερα το κατηχητικό σχολείο δεν έχει να προσφέρει τίποτε. Η αλήθεια είναι ότι στον περασμένο 20ο αιώνα, σύμφωνα με στοιχεία που υπάρχουν, προσέφερε πολλά. Όμως και τώρα εξακολουθεί να προσφέρει όπου γίνεται και εμείς εδώ στην Κρέντη είμαστε τυχεροί, που από φέτος λειτουργεί στην Ενορία μας Κατηχητικό Σχολείο και μάλιστα με προγραμματισμό και σχέδιο.
Το κατηχητικό Σχολείο προσφέρει πολλά, ιδιαίτερα στα παιδιά των Δημοτικών και Γυμνασίων. Το κατηχητικό Σχολείο, προσφέρει σε όλα τα παιδιά την αληθινή γνωριμία με το Θεό, με την πίστη μας, με την παράδοση της Εκκλησίας μας, γεμίζει το νου μας, ευφραίνει την καρδιά μας, είναι εγγύηση για την επιτυχία και ευτυχία στη ζωή μας. Δεν πρόκειται για ένα μάθημα στείρο, για απομνημόνευση γνώσεων, αλλά για ουσιαστική προσέγγιση στην Ορθοδοξία και το χαρούμενο βίωμα της Χριστιανικής ζωής. Στο κατηχητικό μπορεί το παιδί να ζήσει την αγάπη, τη χαρά, την προσφορά, την κοινωνικότητα, τη συνεργασία. Μπορεί να βρει φίλους, ιδανικά. Συγχρόνως έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε πλήθος δραστηριοτήτων, όπως σε αθλητικές εκδηλώσεις με την δημιουργία ομάδας ποδοσφαίρου, χορευτικά συγκροτήματα, θεατρικές ομάδες, χορωδίες, εκδρομές, συζητήσεις, συναυλίες, οικολογικές εκδηλώσεις, χειροτεχνίες είναι μερικές μόνο ασχολίες, που παρέχονται όπου γίνεται κατηχητικό. Ανάλογες δραστηριότητες αναμένεται να γίνουν πράξη και στο δικό μας κατηχητικό σχολείο και αυτό όλα εμάς τα παιδιά που συμμετέχουμε σε αυτό, μας χαροποιεί ιδιαίτερα.
Το κυριότερο όμως σεβαστοί μας γονείς, είναι πως μέσα από τη νεανική συντροφιά της Ενορίας το παιδί βιώνει την Εκκλησία ως αγκαλιά, την ενορία ως οικογένεια, τον διπλανό του ως αδελφό και αυτή η αίσθηση της συμπόρευσης είναι περισσότερο απαραίτητη σήμερα.
Όπως και να το κάνουμε η εποχή μας – εποχή κρίσης σε όλα τα επίπεδα – δοκιμάζει τις αντοχές όλων μας και γίνεται όλο και περισσότερο φανερό ότι χωρίς Θεό και ιδανικά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε αλώβητοι. Το κατηχητικό προσφέρει και τα δυο, Θεό και ιδανικά και είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
Μην ξεχνούμε ότι σήμερα που όλοι απεγνωσμένα αναζητούν άγκυρα ελπίδας στους χαλεπούς καιρούς μας είναι σωτήριο να οδηγηθούν οι νέοι στο λιμάνι της Εκκλησίας μας στους κόλπους των κατηχητικών Σχολείων.
Απόψε, για πρώτη φορά στο χωριό μας, διοργανώσαμε με τις οδηγίες της αγαπητής μας Καθηγήτριας Θεολογίας της κ. Βασιλικής, την φροντίδα του σεβαστού ιερέα μας και την αγάπη όλων σας, μια ωραία ζεστή εκδήλωση πιστεύοντας ότι θα σας ευχαριστήσουμε, κάνοντάς σας έτσι ένα μικρό δώρο αγάπης για την μεθαυριανή ημέρα των Χριστουγέννων.
Σας ευχαριστούμε που ήλθατε απόψε εδώ και σας ευχόμαστε χρόνια πολλά – καλά Χριστούγεννα και ευλογημένος ο νέος χρόνος.