28/1/11

Οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αγράφων και τα μέλη των Επιτροπών

Σε πανηγυρικό κλίμα και παρουσία της Προέδρου της ΔΗΣΥ Ντόρας Μπακογιάννη, του Βουλευτή Ευρυτανίας Ηλία Καρανίκα, του Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Καραμπά, του Νομάρχη Κώστα Κοντογεώργου, του Δημάρχου Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη, των απερχόμενων Δημάρχων, Αγράφων, Φραγκίστας, Βίνιανης και Ασπροποτάμου, του Διευθυντή της Αστυνομικής Δ/νσης Ευρυτανίας κ. Ν. Παυλέτση και του Διοικητή της Π.Υ. κ. Φακίτσα, εκπροσώπων αρχών και φορέων, των νεοεκλεγέντων Δημοτικών Συμβούλων και πλήθος κόσμου, ορκίστηκε την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010, στην αίθουσα του Γυμνασίου Κερασοχωρίου, ο Δήμαρχος Δημήτρης Τάτσης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του νέου Δήμου Αγράφων.

Στην τελετή της ορκωμοσίας χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαος, ο οποίος ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο της νέας Δημοτικής Αρχής.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Τάτσης βαθύτατα συγκινημένος ευχαρίστησε όσους βρέθηκαν δίπλα του όλο το προηγούμενο διάστημα και ιδιαίτερα τον απερχόμενο Νομάρχη κ. Κώστα Κοντογεώργο και δεσμεύτηκε ότι θα είναι κοντά στους δημότες 24 ώρες το 24ωρο προκειμένου να δίνονται λύσεις στα όποια προβλήματα των δημοτών.

Εντός της επόμενης εβδομάδας ο κ. Τάτσης περιμένει να ενημερωθεί και για τα τελευταία στοιχεία των δήμων και να ετοιμαστεί ο Προϋπολογισμός του 2011.

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ

Την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο που προήλθε από τις εκλογές τις 7ης Νοεμβρίου 2010, με θέματα την εκλογή προεδρείου και τη συγκρότηση των επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής.

Αναφορικά με το προεδρείο, εκλέχθηκαν με απόλυτη πλειοψηφία οι κάτωθι:

Πρόεδρος: Τσιώλης Δημήτριος του Ηλία

Αντιπρόεδρος: Τόλης Γεώργιος

Γραμματέας: Χαλιμούρδας Δημήτριος του Νικολάου

Στις επιτροπές Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής προεδρεύει ο Δήμαρχος. Αναλυτικά, τα μέλη που εκλέχθηκαν είναι:

Επιτροπή Οικονομικών

Τακτικά Μέλη

Κακός Θωμάς του Νέστορα

Κοφίνη Αναστασία του Δημητρίου

Παπαδήμος Παναγιώτης του Αργυρίου

Φουρλίγκα Κλεάνθη του Κωνσταντίνου

Κατσιφός Ευάγγελος του Αθανασίου

Τελώνης Λεωνίδας του Σπυρίδωνα

Αναπληρωματικά Μέλη

Βούρτσας Δημήτριος του Γεωργίου

Ζαχαράκης Παναγιώτης του Γεωργίου

Φούκας Νικόλαος του Λάμπρου

Γεωργίου Νικόλαος

Κατσιάδας Θεόδωρος

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Τακτικά Μέλη

Διώτη Όλγα του Νικολάου

Ζαχαράκης Παναγιώτης του Γεωργίου

Σβερώνης Ταξιάρχης του Λάμπρου

Φεγγούλη Βασιλική του Ευαγγέλου

Μάκκας Κωνσταντίνος του Ευαγγέλου

Γκορόγιας Παναγιώτης του Ιωάννη

Αναπληρωματικά Μέλη

Βούρτσας Δημήτριος του Γεωργίου

Κοφίνη Αναστασία του Δημητρίου

Κακός Θωμάς του Νέστορα

Παπαθανάσης Απόστολος του Ευστρατίου

Τσιάμης Θεόδωρος του Κωνσταντίνου


ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ

Πέντε νέους Αντιδημάρχους όρισε ο Δημήτρης Τάτσης στο Δήμο Αγράφων, για το διάστημα από 1-1-2011 έως 31-12-2013.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι είναι οι Θύμιος Μιχόπουλος, Χρήστος Δημητρόπουλος, Δημήτρης Βελαέτης, Θανάσης Μπακούσης και ο Νίκος Φούκας

ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ

ΟΙ ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Στο κτήριο του Δημαρχείου Φραγκίστας θα στεγαστούν οι δύο από τις βασικές υπηρεσίες του νέου Δήμου Αγράφων, η Τεχνική και η Οικονομική Υπηρεσία, επιβεβαιώνοντας παλιότερο ρεπορτάζ του «ΕΠ».

Στην έδρα του Δήμου Ασπροποτάμου, στο Ραπτόπουλο θα λειτουργήσει η Ταμειακή Υπηρεσία, ενώ στην Παλαιοκατούνα και πιθανότατα στη θέση «Αμπάρες» θα εγκατασταθούν τα μηχανήματα του Δήμου και το γραφείο κινήσεως.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα λειτουργήσει στην έδρα του Δήμου το Γραφείο Αγροτών, ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες λειτουργίας της Διεύθυνσης Πολεοδομίας και Δασαρχείου.

Οι υπάλληλοι μέχρι στιγμής θα παραμένουν στις έδρες των δήμων, ενώ τα ΚΕΠ θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως έχουν.

ΜΙΣΘΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ – ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ.

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ (Πληθυσμός 13604): Ο μισθός του δημάρχου θα είναι 3.617 ευρώ. Οι αντιδήμαρχοι Καρπενησίου θα παίρνουν το 50% του μισθού του δημάρχου, δηλαδή από 1.808 ευρώ ο καθένας, ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα λαμβάνει μισθό ίσο με το 40% των αποδοχών του δημάρχου, δηλαδή 1.446 ευρώ.