6/10/21

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΒΡΥΣΗΣ


 Με συντονισμένες προσπάθειες και μετά από σχετική εισήγηση του εφημερίου μας που είναι και μέλος της Επιτροπής "ΑΓΡΑΦΑ 1821-2021", του Δήμου Αγράφων, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις ανάδειξης του ιστορικού χώρου της βρύσης του χωριού μας, ως οφειλόμενη τιμή στην μνήμη του μεγάλου Κλεφταρματωλού Αντώνη Κατσαντώνη. 

Στο σημείο της Βρύσης ως γνωστόν, τον Ιούλιο του 1807, έγινε μια από τις πιο σημαντικές μάχες που έδωσε ο Σταυραετός των Αγράφων με το τούρκικο ασκέρι του Χασάν Μπελούσι. το οποίο και συνέτριψε καταγράφοντας τεράστια νίκη κατά της Τουρκιάς. 




Στον ευλογημένο αυτό τόπο, τοποθετήθηκε πλάκα που αναφέρεται στην Μάχη και εικονογραφία από αυτή, που φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Γιάννης Ρίζος από το Κεράσοβο. 

Μάλιστα τα αποκαλυπτήρια έκανε στις 19 Ιουνίου 2021, παρουσία φορέων και εκπροσώπων του Νομού, ο συγχωριανός μας Αντιδήμαρχος Ηλίας Μάκκας και ο Πρόεδρος του χωριού μας Χρήστος Κοσμάς. 

Για το σπουδαίο αυτό γεγονός πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον εφημέριο του χωριού μας και συγγραφέα π. Ευάγγελο Φεγγούλη σε εκδήλωση στην πλατεία της Κρέντης.