6/10/21

ΕΠΑΝΕΚΚΊΝΗΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ - ΑΓΙΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΕΝΤΗ

 Λόγω απρόβλεπτων τεχνικών θεμάτων δεν υπήρξαμε ακόλουθοι την ενημερώσεως από τη ζωή στο χωριό και την Ενορία μας. Μετά τις απαραίτητες παρεμβάσεις των ειδικών επανερχόμεθα δριμύτεροι για να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε με πολλή αγάπη τα τελευταία 13 τουλάχιστον χρόνια. 

Σήμερα θα σας μεταφέρουμε πολλές ευλογημένες και ευχάριστες στιγμές από την εορτή επί τη ανακομιδή του ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου στις 3 Σεπτεμβρίου 2021, όπου για πρώτη φορά στην ιστορία του χωριού μας, ήλθαν Άγια Λείψανα του Αγίου Νεκταρίου και πολλών άλλων αγίων για προσκύνημα. Ήταν ένα σπουδαίο εορταστικό διήμερο για το χωριό μας, που ευλόγησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, που χοροστάτησε στον Αρχιερατικό πανηγυρικό Εσπερινό, παρουσία του Γενικού Αρχιερατικού και πολλών ιερέων αδελφών της περιοχής μας, τηρουμένων πάντα των μέτρων για την covid 19. 

Τα Άγια Λείψανα προσκόμισε στην εορτή μας ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αγάθων από την Ιερά Μονή Αγάθωνος Υπάτης, μετά από ευλογία του Ηγουμένου και την άδεια του Επισκόπου μας. 

Έψαλαν, ο πρωτοψάλτης μας Θανάσης Ντάλλας και ο Γιάννης Φεγγούλης με τον Νίκο Μακεδόνα. 

Αξιοσημείωτο ότι κατά την διάρκεια του Εσπερινού έγινε και η ενθρόνιση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Νεκταρίου στο μεγάλο προσκυνητάρι της Εκκλησίας μας, σε αντικατάσταση της παλιάς εικόνας που είχε καεί στην πυρκαγιά της 11ης Σεπτεμβρίου 2020. Την εξαιρετικής τέχνης εικόνας φιλοτέχνησε ΔΩΡΕΑΝ, η Αγιογράφος κ. Θεοδώρα Δημητρακάκη, την οποία ευχαρίστησε τόσο ο Σεβασμιώτατος όσο και ο εφημέριός μας εκ μέρους του Εκκλ. Συμβουλίου και όλων των συγχωριανών μας. 

Χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους μας. Και του χρόνου.