29/10/21

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΧΙ ΣΕ ΚΡΕΝΤΗ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΟΒΟ

Με λαμπρότητα γιορτάσαμε την Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ και την εορτή της Αγίας Σκέπης και φέτος στο χωριό μας, όπως και στο Κερασοχώρι.

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 2021, τελέσαμε πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ν εκταρίου, παρουσία των Δασκάλων, των μαθητών και γονέων των Σχολείων μας. Στη συνέχεια η Δ/ντρια του Δημοτικού Σχολείου Κρέντης εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας που ήταν κυριολεκτικά συγκλονιστικός με ιδιαίτερες αναφορές στο Έπος του ΄40 και στην αντρειοσύνη των Ελλήνων προγόνων μας, που πάλεψαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την πίστη του Χριστού μας την Αγία.













Ακολούθησε επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρών και ο Εθνικός Ύμνος από τα παιδιά του Σχολείου μας.

Μετά άπαντες μετακινηθήκαμε στο Κερασοχώρι όπου παρουσία του Δημάρχου Αγράφων και των Αρχών, με περηφάνια παρακολουθήσαμε την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας.

Χρόνια πολλά σε όλους τους συμπατριώτες μας, στους συνδημότες μας, στην Δημοτική Αρχή μας, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές των Σχολείων μας, σε όλους τους Έλληνες όπου γης. Ζητώ η Ελλάδα μας, ζητώ το Έθνος μας.