22/11/20

ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ

Στα πλαίσια του προγράμματος εξωραϊσμού και ευπρέπειας όλων των ιερών Ναών της Ενορίας μας, μετά τις επιβεβλημένες και πολλές παρεμβάσεις που έγιναν στον πληγέντα από την πυρκαγιά ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου, ο οποίος έγινε πραγματικό στολίδι, σειρά πήρε ο Ναός του Αγίου Αθανασίου.  

Ο ιστορικός αυτός Ναός αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα κυρίως στη στέγη, όπως στους τοίχους αλλά και εσωτερικά.


























Στη στέγη, αντικαταστάθηκαν όλα τα φθαρμένα κεραμίδια και οι καβαλαραίοι, πέρασε παντού ειδικό αντιδιαβρωτικό πάνω από αυτά, επισκευάστηκαν οι ρωγμές και βάφτηκαν οι τοίχοι με ακρυλικό χρώμα υψηλής προστασίας.

Ακόμη βάφτηκε το εξωτερικό τοιχίο όπως και η είσοδος για το κοιμητήριο και καθαρίστηκε επιμελώς όλος ο αύλιος χώρος του Ναού.

Εσωτερικά καθαρίστηκε και βάφτηκε όλος ο Ναός και ιδιαίτερη φροντίδα το Ιερό.

Όπως φαίνεται στις φωτο οι παρεμβάσεις που έγιναν, άλλαξαν ριζικά της εικόνα της Εκκλησίας μας και την έκαναν πανέμορφη.

Καθοριστική η συμβολή 2 καλών φίλων και πνευματικών τέκνων, ειδικών μαστόρων για τέτοιες εργασίες, του Βαγγέλη και του Νικόλα, που κατάγονται από το χωριό Χούνη, του Γιάννη Φεγγούλη, που πάσχισε τα μέγιστα, των γυναικών στο καθάρισμα και των παιδιών του Κατηχητικού.

Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ