12/11/20

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΤΟΛΙΔΙ Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

 Πραγματικό στολίδι έγινε και πάλι ο περικαλλής Ιερός Ναός του Αγίου Νεκταρίου που δεσπόζει στην κορυφή του χωριού μας. 

Μετά από 2 μήνες συνεχών παρεμβάσεων και επιβεβλημένων εργασιών, τόσο εσωτερικά και ειδικά στο σημείο που προκλήθηκε η πυρκαγιά στις 11 Σεπτεμβρίου, όσο και εξωτερικά η Εκκλησία μας έγινε πανέμορφη, καλύτερη από πρώτα. 

Με την συνδρομή όλων των συγχωριανών μας, καθαρίστηκαν όλες οι αγιογραφίες, βάφτηκε ο Ναός μέσα και έξω, όπως και τα πορτοπαράθυρα σε χρώμα βυζαντινό και χρυσό. Τοποθετήθηκε νέα μικροφωνική εγκατάσταση, σύγχρονη και απόλυτα ποιοτική και απομένουν κάποιες ελλείψεις. 

Με την συνδρομή του Δήμου Αγράφων, εγκαταστάθηκε νέο ηλεκτρικό δίκτυο με καινούργιους πίνακες ενώ επισκευάστηκαν και οι πολυέλαιοι. 

Με την συνδρομή 6 συγχωριανών μας, που δεν ζουν στην Κρέντη, αγοράστηκαν και τοποθετήθηκαν στο Ναό, το ξυλόγλυπτο παγκάρι με απορροφητήρα και ενσωματωμένο σύστημα πυρόσβεσης, το ξυλόγλυπτο Προσκυνητάρι του Αγίου Νεκταρίου και αναμένεται ο ξυλόγλυπτος Επιτάφιος. 

Για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών σε χρόνο ρεκόρ και τις εργασίες που έγιναν, ο εφημέριος του χωριού μας δήλωσε: 

"Από την επομένη της πυρκαγιάς, ξεκινήσαμε ένα μεγάλο αγώνα για να κάνουμε τον Ναό μας καλύτερο απ΄ ότι ήταν. Με την χάρη του Αγίου και την συνδρομή των συγχωριανών μας ο στόχος μας να είμαστε έτοιμοι του Αγίου Νεκταρίου, επιτεύχθη και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Δυστυχώς όμως, λόγω των συνθηκών δεν μπορέσαμε να γιορτάσουμε όπως θα το ήθελαν όλοι οι χωριανοί μας. Να είμαστε καλά,  τον Σεπτέμβριο, στην εορτή της ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου μας, ελπίζω να αξιωθούμε αυτής της μεγάλης χαράς. 

Όλο αυτό το διάστημα έμεινα κοντά σε όλους τους εργαζόμενους για να γίνει ότι καλύτερο στην Εκκλησία μας και σήμερα νιώθω ευτυχής και βαθύτατα συγκινημένος που βλέπω τον περικαλλή Ναό μας, να είναι ένα πραγματικό στολίδι του χωριού και της περιοχής μας.

Εκκρεμούν ακόμη κάποιες παρεμβάσεις, όπως στις αγιογραφίες και για την μικροφωνική, αλλά δεν έχουμε άλλα χρήματα. Όταν βρεθούν θα προχωρήσουμε. 

Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου, όλους τους συγχωριανούς μας, αλλά και τους φίλους που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση μου για βοήθεια και στήριξαν αυτή την μεγάλη μας προσπάθεια. Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στον αγαπητό μου εν Χριστώ αδελφό π. Κων/νο Ταμπάκη, από την ακριτική Μητρόπολη της Κόνιτσας, για την οικονομική του συνδρομή. Για μια ακόμη φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους ήρωες της βραδιάς της πυρκαγιάς, που ήταν όλοι οι χωριανοί μας, για την συμμετοχή τους στην κατάσβεση της φωτιάς. 

Εύχομαι ο Άγιος Νεκτάριος να χαρίζει σε όλους υγεία, προκοπή και να βάλει το χέρι του να απαλλαγούμε το συντομότερο από την μάστιγα που ταλαιπωρεί όλο τον κόσμο", κατέληξε ο π. Ευάγγελος . 

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ