17/3/16

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ - ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΗΜΕΡΙΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ














Ο Εφημέριός μας με τον νέο Μητροπολίτη μας και άλλους ιερείς στον Πατριάρχη και δίπλα με τον Μητροπολίτη Θηβών κ. Γεώργιο.


Με την χάρη του Θεού και μετά από 37 ολόκληρα χρόνια ποιμαντορίας του Γέροντος Μητροπολίτου μας, νέος Ποιμενάρχης μας, εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο, ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Ρέμπελος, κληρικός της Ι.Μ. Θηβών και Λεβαδείας και Β΄ Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Πρόκειται για έναν εξαίρετο κληρικό με σοφία και σύνεση, πραγματική ευλογία για τον τόπο μας.
Ο εφημέριός μας, γνωρίζει και έχει συνεργαστεί με τον νέο Μητροπολίτη μας, ενώ πριν ένα χρόνο, με το Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, με ομάδα και άλλων κληρικών από Μητροπόλεις της Ελλάδος, πραγματοποίησε πολυήμερο προσκύνημα στην Κων/πολη και στο Πατριαρχείο.
Στη συνέχεια σας παρουσιάζουμε το Βιογραφικό του νέου Επισκόπου μας και φωτογραφίες με τον εφημέριό μας, από την Πόλη και από την χειροτονία του . ΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ

      Μετά την χειροτονία του Ποιμενάρχη μας στην Σύνοδο, με τον π. Γεώργιο Χρυσαφογεώργο                          και τον Γραμματέα της Ι.Μ. Καρπενησίου κ. Γιάννη Ανδρεάκη 

                                       Με τον Άγιο Δωδώνης στην ιστορική Σχολή της Χάλκης 

                                                          
                                                        Με το γκρουπ στην Αγιά Σοφιά 

                                                               Στα Πριγκηπόνησα


Ο νέος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος γεννήθηκε στις 17 Ιουνίου 1963 στην Καστέλλα Ευβοίας. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τη στρατιωτική του θητεία εκπλήρωσε στην Πολεμική Αεροπορία.
Την 30η Αυγούστου 1988 διορίστηκε Εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση υπηρετώντας μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου 1994 (ημερομηνία που χειροτονήθηκε Κληρικός).
Χειροτονήθηκε διάκονος την 11η Σεπτεμβρίου 1994 στον Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σχηματαρίου και Πρεσβύτερος την 17η Σεπτεμβρίου 1994 στον Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δροσιάς υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας και νυν Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος.
Από τον Σεπτέμβριο του 1994 ανέλαβε καθήκοντα Εφημερίου στον Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σχηματαρίου, αναπτύσσοντας αξιόλογη δράση.
Έκτοτε εξυπηρετούσε το λειτουργικό, ιεροκηρυκτικό και κατηχητικό έργο της κατά Βοιωτίαν Εκκλησίας έχοντας άριστη συνεργασία με τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο.
Μετά την εκλογή του κ.κ. Ιερωνύμου ως Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος διορίστηκε από το 2008 Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Τέχνης & Μουσικής, της Ειδ. Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικών Μνημείων, Συνεργάτης του Αρχείου της Ιεράς Συνόδου και Γραμματέας παρά τῷ Ἀρχιγραμματεῖ. Τέλος, με την από 10-10-2014 Απόφαση της Ιεράς Συνόδου διορίστηκε Β΄ Γραμματέας και Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Τέλος, ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος εκτιμώντας τα πολλά προσόντα του π. Γεωργίου, τον διόρισε τον Ιούνιο του 2012 Αρχιερατικό Επίτροπο της Αρχιερατικής Περιφέρειας Τανάγρας και του ανέθεσε καθήκοντα Πνευματικού στις Γυναικείες Φυλακές Ελεώνος Θηβών.
Η διακονία του πατρός Γεωργίου υπήρξε γόνιμη και καρποφόρα και εργάστηκε αόκνως για τον ευαγγελισμό του λαού και έφερε επιτυχώς σε πέρας κάθε αποστολή που του ανετέθη από την Τοπική μας Εκκλησία.

Αξιοσημείωτο, επίσης είναι ότι στο Σχηματάρι, όπου επί σειρά ετών υπηρέτησε ο π. Γεώργιος μεγάλο μέρος του πληθυσμού κατάγεται από την περιοχή των Αγράφων Ευρυτανίας, περιοχή την οποία επισκεπτόταν αρκετές φορές με ενορίτες του . Έτσι ο νέος ιεράρχης έχει πρόγευση και εκ των προτέρων επαφή με το ποίμνιο, το οποίο καλείται να διακονήσει.