6/3/16

ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΡΕΝΤΗΣ - ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΕΝΩΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ






Σε μια σπουδαία κίνηση αναμένεται να προχωρήσουν οι γυναίκες της Κρέντης. Όπως όλα δείχνουν, ετοιμάζουν την ίδρυση Συνδέσμου Γυναικών, με πολλές και σημαντικές δραστηριότητες. Η πρώτη συνάντηση για την επίτευξη αυτού του σκοπού, έγινε χθες βράδυ, Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, στην ταβέρνα των ΑΦΩΝ Δ και Απ. Μάκκα, στην Κρέντη, όπου συγκεντρώθηκαν περί τις 40 Κρεντιώτισσες να συζητήσουν και να κουβεντιάσουν επ΄ αυτού αλλά και να το ρίξουν έξω, γιορτάζοντας 3 μέρες νωρίτερα την Γιορτή της Γυναίκας.


















Με την έναρξη της συνάντησης, η Αγγελική Μάκκα – Ανδρώνη, από τις πιο δραστήριες και δυναμικές νέες γυναίκες του χωριού μας, αφού καλωσόρισε τις συγχωριανές της και όχι μόνο στην σύναξη, τόνισε ότι οι γυναίκες μπορούν να προσφέρουν πολλά στο χωριό και στις οικογένειές της, αλλά και στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, μέσα από ένα Σύνδεσμο Γυναικών, στον οποίο θα είναι μέλη όλες οι γυναίκες της Κρέντης, αλλά και από άλλα χωριά.

«Προτείνω, όλες οι γυναίκες της Κρέντης να οργανωθούμε γύρω από ένα Σύνδεσμο που θα πραγματοποιεί επιμορφωτικά προγράμματα – με θέματα που αφορούν τη γυναίκα και την οικογένεια, που θα ενδιαφέρεται για την διατήρηση της πολιτιστικής και λαϊκής μας κληρονομιάς, που θα διοργανώνει εκδρομές και εκδηλώσεις, με σκοπό την ψυχαγωγία και την επιμόρφωση των κατοίκων του Δήμου μας, αλλά και ένα Σύνδεσμο που θα μπορεί να ασχοληθεί με την παραγωγή και προώθηση τοπικών προϊόντων, όπως το μέλι, που είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα, κάνοντας γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, γλυκά ταψιού, σπιτικά λικέρ, παραδοσιακές πίτες, να ασχοληθεί με την καλλιέργεια της ρίγανης, του βουνίσιου τσαγιού, να συγκεντρώνει σε σακούλες μέχρι χώμα για τα φυτά και πάρα πολλές ακόμη δράσεις που θα τις κουβεντιάσουμε», είπε μεταξύ άλλων η κ. Αγγελική καταχειροκροτούμενη απ΄ όλες τις γυναίκες.
Στη συνέχεια χαιρετισμό απεύθυνε και η Αντιδήμαρχος Αγράφων. Η κ. Βάσω Φεγγούλη, συνεχάρη τις γυναίκες της Κρέντης για την πρωτοβουλία τους, δηλώνοντας πως από  την μεριά της ως Αντιδήμαρχος Πολιτισμού θα κάνει τα πάντα για να στηρίξει αυτή την προσπάθεια και θα είναι δίπλα στις γυναίκες σε ότι την χρειαστούν. Ευχαριστώντας μάλιστα όλες τις γυναίκες, τις προσέφερε ως δώρο για την Γιορτή της Γυναίκας, από ένα όμορφο Τριαντάφυλλο, «για να γίνει έτσι πιο όμορφη η αποψινή βραδιά μας», όπως χαρακτηριστικά είπε.
Τα συγχαρητήρια της για την κίνηση των συγχωριανών της, εξέφρασε προς όλες και η Πρόεδρος της Τ.Κ. Μαρία Μαρούλη – Βούρτσα, μια από τις αγωνίστριες γυναίκες, ως μάνα, εργαζόμενη και ασχολούμενη με τα κοινά, τονίζοντας πως θα στηρίξει αυτό το εγχείρημα των γυναικών της Κρέντης και πως θα σταθεί αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια που θα γίνει.
Τα  ωραία και λαχταριστά εδέσματα που ετοίμασαν με πολύ μεράκι στο ΕΠΙΛΕΚΤΟΝ, ευλόγησε ο εφημέριος του χωριού μας, ευχόμενος και αυτός με τη σειρά του κάθε επιτυχία στο σπουδαίο και ευλογημένο αυτό ξεκίνημα.

Μετά το φαγητό σερβιρίστηκε το ωραίο γλυκό της πρεσβυτέρας και ακολούθησε γλέντι και χορός, με πολύ κέφι που κράτησε μέχρι τα μεσάνυχτα.

Οι γυναίκες και οι φίλες της Κρέντης, γλέντησαν με τη ψυχή τους αφήνοντας στην άκρη, έστω και για λίγες ώρες, τα προβλήματά τους και την καθημερινότητα.


Ήταν μια πρώτη συνάντηση, που δημιούργησε αισιοδοξία για κάτι νέο και δημιουργικό στο χωριό μας, με πολλαπλά οφέλη για όλους. 
Η διαχρονική ιδέα της Μαργαρίτας Μάκκα, να γίνει αυτός ο Σύνδεσμος Γυναικών στην Κρέντη, φαίνεται πως παίρνει σάρκα και οστά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΑΥΤΟ