11/3/15

Ο ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ Ξεχωριστή τιμή και ευλογία δια επιστήθιου Σταυρού από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Εκπρόσωποι από 15 Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και μεταξύ αυτών ο εφημέριος του χωριού μας π. Ευάγγελος Φεγγούλης, πραγματοποιούν επίσημη 5ήμερη επίσκεψη στους Αγίους Τόπους, από 8 έως και 12 Μαρτίου 2015, υπό την ευθύνη και τον συντονισμό του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.                               ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΩΔΩΝΗΣ Κ.Κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ
               ΣΤΟΝ ΓΟΛΓΟΘΑ - ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ
 ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΟΠΟΥ ΕΣΧΙΣΘΗ Η ΠΕΤΡΑ
ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ

Της Αντιπροσωπείας ηγείται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δώδωνης κ. Χρυσόστομος, Πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, και συμμετέχουν επίσης ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματέας, οι κ.κ. Βασίλης Τζέρπος και Χρήστος Πετρέας, Μέλη του Συνοδικού Γραφείου, καθώς και κληρικοί-εκπρόσωποι της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ι. Μητροπόλεων Διδυμοτείχου, Εδέσσης,  Ιωαννίνων, Καρπενησίου και Λευκάδος.
  Η Αντιπροσωπεία ξεκίνησε την προσκυνηματική της περιήγηση  στην Αγία Γη με επίσημη επίσκεψη στο παλαίφατο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου έγινε δεκτή από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο και Μέλη της Ιεράς Συνόδου της Σιωνίτιδος Εκκλησίας.
  Κατά την δίωρη παραμονή της Αντιπροσωπείας στο Πατριαρχείο ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στη σημασία και την μοναδικότητα των προσκυνημάτων της Αγίας Γης για όλο τον χριστιανικό κόσμο, την ευθύνη της Αγιοταφικής Αδελφότητος για την διαφύλαξη, συντήρηση και προβολή αυτών, ενώ περιέγραψε και τις σημερινές συνθήκες λειτουργίας των Ιερών Προσκυνημάτων και τους προβληματισμούς εξ αφορμής και των κατά καιρούς αναφυομένων θεμάτων.
  Ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος αντιφωνώντας ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων για την υποδοχή και φιλοξενία και μετέφερε την αδελφική αγάπη και την στήριξη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και τον σεβασμό του Ελληνικού λαού προς την Αγιοταφική Αδελφότητα και το επιτελούμενο από αυτήν έργο.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο Πατριάρχης δώρισε, από ένα Επιστήθιο Σταυρό, στον εφημέριο μας όπως και σε όλους τους εκπροσώπους των Ιερών Μητροπόλεων και εγκόλπιο μετά Σταυρού στον Άγιο Δωδώνης.  

  Η Αντιπροσωπεία ακολούθως επισκέφθηκε και προσκύνησε στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, καθώς και στα υπόλοιπα Ιερά Προσκυνήματα της Ιεράς Πόλεως των Ιεροσολύμων.