18/3/15

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΥΛΩΝΟΣ κ.κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

Την ενορία μας επισκέφτηκε το διήμερο 13 και 14 Μαρτίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυλώνος κ.κ. Χριστόδουλος, προσκεκλημένος του εφημερίου μας π. Ευαγγέλου, με τον οποίο διατηρεί μακροχρόνια πνευματική σχέση.
Ο Σεπτός ιεράρχης, με την ευλογία του επιχωρίου Επισκόπου, την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015, τέλεσε την Ακολουθία των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Κρέντης και ανέγνωσε την Γ΄ Στάση



                          Ο Π. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΔΩΡΟ - ΕΥΛΟΓΙΑ ΑΠΌ ΤΟΥΣ
                                      ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ





Ο ΑΓΙΟΣ ΑΥΛΩΝΟΣ ΚΗΡΥΤΤΕΙ


και την επομένη Σάββατο 14 Μαρτίου 2015, στον ίδιο Ναό, χοροστάτησε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, όπου στο ψαλτήρι ήταν ο ψάλτης μας Απόστολος Μάκκας και πριν την απόλυση αυτής, ο Σεβασμιώτατος συμπαραστατούμενος από τον εφημέριο του χωριού π. Ευάγγελο Φεγγούλη, ετέλεσε το τριετές μνημόσυνο της μακαριστής Όλγας Μάκκα, συζύγου του Γιάννη Μάκκα και μητέρα του Γεωργίου Μάκκα εκ των Εκκλησιαστικών Επιτρόπων της Ενορίας.
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Μνημοσύνου ο εφημέριός μας, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη που επισκέφτηκε για μια ακόμη φορά την Ενορία και το χωριό μας, και του επέδωσε δώρα – ευλογία από τους Αγίους Τόπους. Από την πλευρά του ο Δεσπότης ευχαρίστησε τον π. Ευάγγελο για την Αβραμιαία φιλοξενία, τους Επιτρόπους και τους χωριανούς ευχόμενος σε όλους καλή υπόλοιπη Σαρακοστή και καλή Ανάσταση.

Αξιοσημείωτο να αναφέρουμε πως ο κ. Χριστόδουλος, παρέμεινε μέχρι αργά το μεσημέρι στο Ναό, όπου δέχτηκε πάνω από 30 συγχωριανούς μας για εξομολόγηση.