20/8/14

ΚΑΗΚΕ Η ΚΡΕΝΤΗ ΣΤΟ ΓΑΜΗΛΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ

  Το δεύτερο μέρος του γάμου της συχωριανής μας Αγγελικής κόρης του Θεόφιλου και της Μαρίας Μάκκα και του εκλεκτού της καρδιάς του Βασίλη «παίχτηκε» χθες το βράδυ στην Κρέντη. Ως γνωστόν τον περασμένο Μάη, οι δυο νέοι ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου στην Αμερική, τον γάμο των οποίων εκεί στον εντυπωσιακό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Βοστώνη, ευλόγησε ο εφημέριος του χωριού μας.

 Ο. Π. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΝΥΦΗ
                           Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΑΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ
 Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΥΣ
                                   ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ

                                                        Η ΝΥΦΗ ΣΕΡΝΕΙ ΤΟ ΧΟΡΟ

                                                 ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΣΤΟ ΧΟΡΟ


                                 Η ΑΔΕΛΦΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΝΙΟΣ ΣΤΟ ΧΟΡΟ

                                       ΒΑΡΥ ΚΑΙ ΑΣΗΚΩΤΟ ΜΕ ΤΑΞΙΜΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΟ

                                                     ΤΑ ΠΟΛΥΒΟΛΑ ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
                                             ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΜΗΛΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ




 ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ ΓΑΜΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΥΦΗΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΚΚΑ


                                                      ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΓΑΜΠΡΟΥ
                                                                        ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΥΦΗΣ
 Ο ΠΑΝΟΣ ΜΑΚΚΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΕΥΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟ
                                            ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ


Παρότι και στη Βοστώνη μετά τον γάμο ακολούθησε μεγάλο γαμήλιο τραπέζι σε ένα από τα καλύτερα κέντρα της πόλης με κλαρίνα και γλέντι του παλιού καλού καιρού, οι γονείς των νεονύμφων ήθελαν να γίνει και ένα δεύτερο γλέντι στο χωριό, αφιερωμένο στον Βασίλη και την Αγγελική, για όλους εκείνους που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στην Αμερική.
Στο ξεχωριστό αυτό γαμήλιο γλέντι, που έλαβε χώρα στον αύλιο και πολλαπλώς περιποιημένο χώρο του Ξενώνα ΜΑΚΚΑ, οι νιόπαντροι και οι γονείς κάλεσαν συγγενείς και φίλους καθώς και τους περισσότερους συγχωριανούς για να περάσουν μαζί τους ένα ωραίο βράδυ με διαλεχτούς μεζέδες από τα θαυματουργικά χέρια των Αφών ΜΑΚΚΑ και υπό τα μουσικά ακούσματα των πολυβόλων Κώστα και Μάκη Αριστόπουλου στα κλαρίνα και των αηδονιών του δημοτικού τραγουδιού Νίκου και Μαρίστας Βλαχοδήμου στο τραγούδι.
Το γλέντι ξεκίνησε με την ευλογία της τράπεζας από τον π. Ευάγγελο και συνεχίστηκε με την ευχή που διαβάστηκε για τους νεόνυμφους. Ο εφημέριος του χωριού μας ευχήθηκε στους νεόνυμφους να έχουν γάμο ευλογημένο και ευτεκνία. Ευχές έδωσε και στους γονείς και συγγενείς να χαρούν τα παιδιά όπως επιθυμούν και πάντα ο Κύριος να τους ευλογεί. Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Θεόφιλου, ο οποίος με τον δικό του μοναδικό τρόπο κατάφερε να αποφορτίσει την ατμόσφαιρα από την συγκίνηση και να καταχειροκροτηθεί με τα γνωστά αστεία του. Ευχαριστήριο χαιρετισμό απηύθυνε και η Αγγελική, ευχαριστώντας όλους για την παρουσία τους.
Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν τα πολυβόλα Κώστας και Μάκης Αριστόπουλος, παίζοντας φλογέρα στην μνήμη του αείμνηστου Παππού της Αγγελικής, του μπάρμπα Γιώργου Ντάλλα, που ήταν ένας σπουδαίος μουσικός του τόπου μας. Μετά την φλογέρα ακολούθησαν οι γνωστές μπαταριές των Αριστοπουλαίων, δυο κλέφτικα από την Μαρίτσα και τον Νίκο Βλαχοδήμο και αμέσως μετά στο χορό μπήκαν καταχειροκροτούμενοι ο γαμπρός και νύφη και λίγο αργότερα ο Θεόφιλος με τα ταξίμια του και η Μαρία με την λεβεντιά της.
Το γλέντι πήρε φωτιά και στο χορό ακολούθησαν ο Μένιος, ένας ξεχωριστός άνθρωπος με πολλά χαρίσματα, αδελφός της νύφης, οι παραπονιάρηδες στο καλό κλαρίνο θείοι των νοενύμφων, Πάνος και Νάκος Μάκκας, που δίδαξαν χορό και χάρη, ο λεβέντης Θείος Γιάννης Ντάλλας, οι θείες, τα ξαδέλφια, η κόρη του Παναγιώτη και της Ευανθίας Μάκκας, Χρύσα με τον αρραβωνιαστικό της Τζον, που είναι ένα ωραίο παλληκάρι – ευχόμαστε πολύ σύντομα να πάρουν τη σειρά του Βασίλη και της Αγγελικής- και στη συνέχεια στο χορό μπήκαν και οι υπόλοιποι καλεσμένοι σε ένα απέραντο γλέντι που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς τα ποντιακά που χόρεψε ο γαμπρός με τους συγγενείς του, που παραβρέθηκαν στο τραπέζι και το άψογο σέρβις από την κορυφαία ομάδα των στελεχών του ΞΕΝΩΝΑ ΜΑΚΚΑ.
Όλα σε αυτό το γιορτάσι ήταν υπέροχα, μοναδικά και άπαντες ευχαριστήθηκαν και γλέντησαν με την ψυχή τους. Ο Θεόφιλος και η Μαρία Μάκκα, φρόντισαν με πολύ μεράκι έτσι ώστε το γαμήλιο αυτό τραπέζι να είναι ξεχωριστό κάτι που το πέτυχαν στο ακέραιο. Ήθελαν να τιμήσουν τα παιδιά τους που παντρεύτηκαν στην Αμερική και εδώ στον τόπο που οι ίδιοι γεννήθηκαν και μεγάλωσαν, εδώ στο χωριό τους που τόσο αγαπούν και λατρεύουν. Όμως ήθελαν να ευχαριστήσουν και όλους εκείνους που δεν μπόρεσαν να είναι στην Αμερική και αυτή τους η επιθυμία έγινε πράξη με τον καλύτερο τρόπο. Γι΄ αυτό έκαναν τα πάντα και για το λόγο αυτό επέλεξαν τους πολύ καλούς φίλους τους που τους φιλοξενούν στην Αμερική, τον Κώστα Αριστόπουλο και τον Νίκο Βλαχοδήμο να είναι σε αυτό το γαμήλιο γλέντι.
Ότι και να πούμε για την οικογένεια του αείμνηστου Κλ. Μάκκα και την αντίστοιχη του επίσης μακαρίτη Γιώργου Ντάλλα, είναι λίγα. Το γεγονός ότι επισκέπτονται το χωριό μας δυο φορές το χρόνο, είναι μια μεγάλη απόδειξη αυτής της αγάπης για την πατρώα γη και για όλους εμάς που ζούμε σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο.
Ο Πανάγαθος Θεός ας ευλογεί  τους νεόνυμφους και τις οικογένειές τους, να τους χαρίσει ευλογημένα παιδιά και ο Άγιος Νεκτάριος ας είναι πάντα ο φύλακας και φρουρός τους.

ΒΑΣΙΛΗ – ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ