28/12/13

Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ

Από θαύμα γλίτωσε η οικογένεια του συγχωριανού μας Θανάση Στ. Μάκκα στην Κρέντη όταν σήμερα το πρωί προκλήθηκε πυρκαγιά από το τζάκι και η οποία επεκτάθηκε σε όλο το σπίτι. Στο πάνω όροφο που καταστράφηκε ολοσχερώς την ώρα της φωτιάς κοιμόνταν ακόμη η σύζυγος του Θανάση Τριανταφυλιά με τα δυο ανήλικα παιδιά της, ενώ στο ισόγειο διέμειναν οι γονείς του ζεύγους. Γείτονες που αντιλήφθηκαν πρώτοι την μεγάλη φωτιά, πήγαν στο σπίτι και ειδοποίησαν για την πυρκαγιά που είχε ήδη επεκταθεί στην κουζίνα.


Αμέσως βοήθησαν να βγουν από το σπίτι η μητέρα με τα ανήλικα τέκνα της και ενημέρωσαν την Πυροσβεστική καθότι η προσπάθεια των χωριανών να περιορίσουν την πυρκαγιά δεν ήταν καθόλου εύκολη. Λίγο αργότερα στο σημείο της πυρκαγιάς έφτασε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που κατέσβησε και την τελευταία εστία φωτιάς και έκανε ανακρίσεις για τα αίτια του συμβάντος καθώς και η Αντιδήμαρχος Αγράφων Βάσω Φεγγούλη η οποία ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη ότι ο Δήμος βρίσκεται δίπλα του σε ότι χρειαστεί σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η οικογένεια.

Ο Άγιος Νεκτάριος έκανε και σε αυτή την περίπτωση το θαύμα του και έτσι γλιτώσαμε από μια μεγάλη τραγωδία στο χωριό μας. Άπαντες οι Κρεντιώτες, η Εκκλησία και κάθε φορέας είμαστε δίπλα στους πληγέντες να τους στηρίξουμε σε αυτή την δύσκολη στιγμή της ζωής τους.