20/12/13

Παρέμβαση του ΙΣΚΕ για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής, το σύμφωνο συμβίωσης και την αποχριστιανικοποίηση της Παιδείας

Δυναμική είναι η παρέμβαση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος για τα όσα περίεργα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην πατρίδα μας. Πιο συγκεκριμένα το Δ.Σ. του ΙΣΚΕ, μέλος του οποίου είναι και ο εφημέριός μας, με την παρακάτω επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο και τους Μητροπολίτας, εκφράζει την έντονη ανησυχία του τις προγραμματισμένες ενέργειες της Πολιτείας οι οποίες προσβάλουν τα χριστιανικά τους πιστεύω όπως είναι:

-Η κατάργηση της αργίας της Κυριακής,
- η ανέγερση τεμένους πού ίσως δεν περιοριστεί μόνο ως οίκος προσευχής των Ισλαμιστών,
-η επέκταση του συμφώνου ελευθέρας συμβιώσεως προς ομόφυλα ζευγάρια
- η αποχριστιανικοποίηση της παιδείας.
Ο ΙΣΚΕ κάνει λόγο για μη αντίδραση της Ιεράς Συνόδου στα πρωτόγνωρα νομοθετήματα και καλεί τον Μακαριώτατο και τους Αρχιερείς να αντιδράσουν άμεσα.


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Μακαριώτατε
Αγιώτατοι Αρχιερείς   αισθανόμεθα επιτακτικήν την ανάγκην όπως ευεβάστως και υικώς απευθυνθούμε προς Υμάς δια θέματα τα οποία χρήζουν θεωρούμε της προσοχής Υμών.
1. Ευλαβώς απευθυνόμενοι προς την Αγίαν και Ιεράν Σύνοδον της Εκκλησίας της Ελλάδος, και προς έναν έκαστον τους Αγίους Αρχιερείς της Εκκλησίας μας γνωρίζουμε ότι δεν προσκομίζουμε γλαύκας εις Αθήνας μεταφέροντας Σας  την έκδηλη αγωνία των πιστών μελών της Αγιωτάτης ημών Εκκλησίας, τα οποία παρακολουθούν το τελευταίο καιρό από τα Μ.Μ.Ε. τις προγραμματισμένες ενέργειες της Πολιτείας οι οποίες προσβάλουν τα χριστιανικά τους πιστεύω όπως:
-Η κατάργηση της αργίας της Κυριακής,
- η ανέγερση τεμένους πού ίσως δεν περιοριστεί μόνο ως οίκος προσευχής των Ισλαμιστών,
-η επέκταση του συμφώνου ελευθέρας συμβιώσεως προς ομόφυλα ζευγάρια
- η αποχριστιανικοποίηση της παιδείας
και πλείστα άλλα νομοθετήματα πού αντιβαίνουν προς τους Ιερούς Κανόνες και τα θέσμια της αμωμήτου ημών πίστεως, δημιουργούν εύλογα τον έντονο προβληματισμό, την δυσφορία, αλλά και την αγανάκτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ορθοδόξου Χριστιανικού πληρώματος.
Ως απλοί ποιμένες των ενοριών που διακονούμε, καθημερινά γινόμεθα αποδέκτες των ως άνω ανησυχιών και προβληματισμών των πιστών  οι οποίοι αναμένουν την αντίδραση και την καθοδήγηση της Αγιωτάτης ημών Εκκλησίας.
Είναι θεωρούμε εύλογη η απορία των διά την μη αντίσταση υπό της Ιεράς Συνόδου στα πρωτόγνωρα αυτά νομοθετήματα στην πατρίδα μας και δη υπό ανθρώπων Ορθοδόξων οι οποίοι ζητούν την ψήφο του Ελληνικού λαού. Τόσο πολύ πια ελαστικοί έγιναν οι έλληνες κυβερνώντες ώστε γίναμε υπόδουλοι των ξένων  κάνοντας  παραχωρήσεις στις ηθικές αρχές μας;
Δεν αρνούμεθα ότι τρυγούμε τους καρπούς της εκκοσμικεύσως.
Όμως η μη προσπάθεια ανατροπής του κλίματος ή πολύ χειρότερα η συμπόρευσις μας προς το βάραθρο της απώλειας, θεωρούμε ότι μας κάνει συνενόχους και συμμέτοχους στο γκρέμισμα αυτών που με αίμα και πόνο κράτησαν ψηλά στους αιώνες οι προκάτοχοι μας.
2. Επίσης μερικοί Αρχιερείς αν και έχει παρέλθει τετραετία από της αναλήψεως ημών εις την διοίκηση του Ιερού Συνδέσμου και έχουν δει έμπρακτα την αλλαγή κλίματος εις τας σχέσεις ημών και των Αρχιερέων αλλά και ολοκλήρου του αγάμου κλήρου κρατούν επιφυλακτική στάση απέναντι του Συνδέσμου ενίοτε δε και επιθετική φθάνοντας έτσι στο σημείο να παρανομούν αφού έμμεσα, όταν απαγορεύουν την εγγραφήν των Ιερέων  εις τον Σύνδεσμον αποκλείουν την τοποθέτηση των δύο πρώτων εκλεγέντων εις το ΤΑΠΟΕΚΕ.
Το Ταμείο Πρόνοιας το οποίο  όταν ευρίσκετο στην ακμή του ήταν περιζήτητο από τους εκάστοτε διοικούντες σήμερα, μετά την αποψίλωση από την περιουσία του  έχει περιέλθει στα αζήτητα.
Το Ταμείο αυτό σήμερα ελέγχεται από έναν εκπρόσωπο των Ιερέων και τον αναπληρωματικό του και ο οποίος προσπαθεί θυσιαστικά πολλές φορές να συμβάλλει στην διοίκηση και στην καλή λειτουργία του Ταμείου. Από την άλλη Μητροπόλεις χρωστούν εις το Ταμείο υπέρογκα ποσά αφού δεν καταβάλλουν  τις εισφορές που ορίζει ο νόμος καταπατούντες κάθε αρχή δικαίου.
Μακαριώτατε !!  Σεβασμιώτατοι Άγιοι Αρχιερείς, ευελπιστούμε στην άμεση αντίδραση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας μας με την ορθή τοποθέτηση Της στο μείζον πρόβλημα πού δημιουργείται από τα ως άνω νομοθετήματα για να αναπαυθεί και ο ευσεβής λαός της Εκκλησίας μας και ο Ιερός Κλήρος Αυτής αλλά και στην θετικήν Σας στάση απέναντι στον Ιερό Σύνδεσμο τον οποίον δεν θέλουμε επ` ουδενί να δούμε να περιέρχεται όπως παλαιότερα σε κατάσταση αντιπαλότητος με τους Πατέρας μας Αρχιερείς αφού είμεθα σώμα εκ του ενός σώματος.
Εν κατακλείδι ευσεβάστως Σας ενημερώνουμε δια μίαν προσέτι φοράν ότι τον Σύνδεσμον εκφράζει το Δ.Σ. και ουδείς άλλος.
Μετά του προσήκοντος σεβασμού
Διά το Δ.Σ. Ι.Σ.Κ.Ε