2/12/13

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Δημοπρατείται η «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του Ι.Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΑΝΑΤ. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ» συνολικού προϋπολογισμού 350.000,00 ευρώ

“Το αργότερο μέχρι τον ερχόμενο Φεβρουάριο, θα δημοπρατηθεί η Αποκατάσταση του ιστορικού Ναού του Σωτήρα στην Ανατ. Φραγκίστα”, διαβεβαίωσε τον Αρχιερατικό Επίτροπο π. Ευάγγελο Φεγγούλη, ο Περιφερειάρχης Στερεάς, σε συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα οι δύο άνδρες στη Λαμία.

Ο κ. Περγαντάς έδειξε απόλυτα ενήμερος για το πολύ σημαντικό αυτό ζήτημα και ξεκαθάρισε ότι η δημοπράτηση του έργου έχει μπει στην τελική του ευθεία και θα δημοπρατηθεί στις αρχές του έτους από την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος Δ/ντης, την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί ειδική σύσκεψη στην Περιφέρεια υπό τον κ. Περγαντά, με την συμμετοχή της Προϊσταμένης της 24ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και της Τεχνικής Υπηρεσίας, προκειμένου να δρομολογηθούν και να τακτοποιηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για να προκηρυχθεί το εν λόγω έργο.
Ο π. Ευάγγελος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη της υπόθεσης και ευχαρίστησε τον κ. Περγαντά για το ενδιαφέρον αλλά και την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας που έδωσε ιδιαίτερη προσοχή και σημασία, έτσι ώστε να δημοπρατηθεί αυτό το τόσο σπουδαίο έργο.
Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι τις μελέτες, συντήρησης και αποκατάστασης του μνημείου και συντήρησης των σπάνιων τοιχογραφιών και του ξυλόγλυπτου τέμπλου, που είναι έργα του 17ου αι., τις χρηματοδότησε η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, και εκπονήθηκαν από τα ΤΕΧΝΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ: ΤΖΗΜΑ ΕΛΕΝΗ και ΤΖΗΜΑ ΧΑΡΙΔΗΜΟΥ και «ΘΕΟΦΙΛΑΚΤΟΣ Π. & ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Γ. Ο.Ε.» ΚΑΛΟΠΗΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
Οι μελέτες αυτές, υποβλήθηκαν αρμοδίως στο Υπουργείο Πολιτισμού, εγκρίθηκαν από το ΚΑΣ, Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και εν συνεχεία το όλο έργο ως ώριμο πλέον έργο, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), 2012, στη ΣΑΕ – 440 με κωδικό 2009ΣΕ44000053.