2/7/13

Ταξίδεψε στην αιωνιότητα η κυρά Βασιλική Λάππα



Σε ηλικία 82 ετών, έφυγε για την άλλη ζωή, μια από τις καλύτερες γυναίκες που γεννήθηκαν και έζησαν στην Κρέντη. Την περασμένη Κυριακή 30 Ιουνίου 2013, πολύ πρωί, ανήμερα των Αγίων Αποστόλων, η κυρά Βασιλική, σύζυγος του Κωνσταντίνου Λάππα, άφησε την τελευταία της πνοή στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, όπου μεταφέρθηκε, δυο μέρες νωρίτερα σε βαριά κατάσταση.
Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε το πένθος και την θλίψη στον εκλεκτό σύζυγό της, τα παιδιά, τα εγγόνια της, αλλά και σε όλους τους χωριανούς μας.
Η εκλιπούσα που ήταν κόρη του αείμνηστου παπα – Αποστόλη και αδελφή του επίσης μακαριστού παπα – Δημήτρη Ντάλλα, τα τελευταία 30 χρόνια της ζωής της πέρασε μεγάλες δοκιμασίες στο κρεβάτι του πόνου, έχοντας πάντα δίπλα της πιστό σύντροφο το αξιαγάπητο σύντροφό της που δεν έλειψε ούτε δευτερόλεπτο από το προσκεφάλι της.
Η εξόδιος ακολουθία της μακαριστής αδελφής μας εψάλη το απόγευμα της Κυριακής στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου όπου παραβρέθηκαν άπαντες οι συγγενείς και όλοι οι κάτοικοι του χωριού μας, για να αποχαιρετήσουν την καλοκάγαθη αυτή γυναίκα που ταξίδεψε στην αιωνιότητα.
Γυναίκα της υπομονής και των ευχών, χαρακτήρισε την εκλιπούσα ο εφημέριος του χωριού μας στον αποχαιρετιστήριο λόγο του. Τόνισε ότι η κυρά Βασιλική υπήρξε ένας ξεχωριστός και ευλογημένος άνθρωπος και ευχήθηκε όπως Κύριος εισακούσει τις προσευχές όλων και την κατατάξει μετά των δικαίων στον Παράδεισο.
Να ευχηθούμε ο Θεός να την αναπαύσει και η μνήμη της να είναι αιώνια.