16/1/13

Εκδήλωση από την Εταιρεία Ευρυτάνων Επιστημόνων για τη συμπλήρωση Εκατονταετηρίδας από τους νικηφόρους Βαλκανικούς ΠολέμουςΤην πίτα τους για το νέο χρόνο έκοψαν την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013 οι «Ευρυτάνες Επιστήμονες» σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» στο κέντρο της Αθήνας. Το γεγονός, για τις εποχές που περνάμε δεν πέρασε απαρητήρητο και ευμενώς από πολλούς σχολιάστηκε.
Η οργάνωση ήταν άψογη και οι προσκεκλημένοι  ευρυτάνες κατά κύριο λόγο αλλά και πολλοί φίλοι των ευρυτάνων επιστημόνων και όχι μόνο, πέρασαν ένα ωραίο πρωϊνό συναντώντας φίλους
και γνωστούς και συζητώντας για τα πράγματα της πατρίδας, αλλά και για εκείνα που τρέχουν στη ζωή μας και την κάνουν δύσκολη και χωρίς διέξοδο.
Το κλίμα όμως άλλαξε αφού μετά την κοπή της πίτας  το λόγο πήραν ο συγγραφέας - ιστορικός Σαράντος Καργάκος και ο Νικόλαος Κολόμβας, αντιστράτηγος ε.ά. οι οποίοι μίλησαν για το έπος των Βαλκανικών Πολέμων σχολιάζοντας και οι δυο την δύναμη που επέδειξε εκείνη την εποχή η μικρή και ταπεινωμένη Ελλάδα να διπλασιάσει μέσα σε δυο χρόνια την έκτασή της και να απελευθερώσει ελληνικές περιοχές που ήταν ακόμη υπό τον οθωμανικό ζυγό.  
Την πίτα ευλόγησαν και έκοψαν ο πρωτοπρεσβύτερος και τέως διευθυντής του τομέα θρησκευτικών των Ενόπλων Δυνάμεων πατέρας Γιώργος Αποστολακίδης  και το φλουρί έπεσε στο Διονύση Σβώλη.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Κώστας Καραγκούνης, υφυπουργός Δικαιοσύνης, ο Λάμπρος Τσιτσάνης, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο τέως βουλευτής Ηλίας Καρανίκας, η τέως υπουργός Κέλυ Μπουρδάρα με το σύζυγό της, αντιπροσωπεία αξιωματικών του Γενικών Επιτελείων Στρατού και Αεροπορίας και πολλοί Ευρυτάνες που ευχήθηκαν στη δραστήρια Εταιρεία των Ευρυτάνων Επιστημόνων καλό και δημιουργικό έργο.