16/1/13

ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Μητροπολίτης προς Ιερείς: «Βλέπετε οὖν πῶς ἀκριβῶς περιπατεῖτε, μὴ ὡς ἄσοφοι, ἀλλ' ὡς σοφοί»



Γενική Ιερατική Σύναξη, των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να ενημερωθούν οι Ιερείς για τρέχοντα και πολύ σημαντικά θέματα, τα οποία απασχολούν την σύγχρονη Ελληνική κοινωνία.

 Βασικός ομιλητής στην Ιερατική αυτή σύναξη που έλαβε χώρα στην αίθουσα του ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ στο Καρπενήσι, ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου, ο οποίος άνοιξε την ομιλία του, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ανομία και στη Θεία οικονομία, δυο βασικά στοιχεία, τα οποία χαρακτήρισε ως ενεργούντα «μυστήρια» του κόσμου, που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην πορεία του κάθε Χριστιανού.
«Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, τόνισε στους κληρικούς του ο επιχώριος Επίσκοπος, καθότι ο Σατανάς, που επιτελεί το έργο της ανομίας, καιροφυλακτεί να χτυπήσει και ποτέ δεν ενημερώνει, για τα σχέδιά του. Αντίθετα, συνέχισε ο κ. Νικόλαος, «ο Χριστός που ήλθε στη γη εν προσώπω Ιησού Χριστού,  ενεργεί το έργο της Θείας οικονομίας και της Σωτηρίας του κόσμου μέσα στην Εκκλησία δια των ιερέων του, που δεν είναι εκπρόσωποι Του, αλλά συνεχιστές Αυτού και των Αγίων Αποστόλων. Γι΄αυτό, κατέληξε στην προσλαλιά του ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, «εμείς οι κληρικοί που έχουμε αυτή την μεγάλη τιμή και ταυτόχρονα την μεγάλη ευθύνη, θα πρέπει να γνωρίζουμε τον εκφραστή της ανομίας και να κάνουμε τα πάν τα για να προφυλάξουμε τους πιστούς από τα σχέδια του»
 
Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος έκανε ιδιαίτερη μνεία στους Εβραίους και γενικότερα στον Διεθνή Σιωνισμό και την Μασονία, που διασκορπίστηκαν σε όλη τη γη και κατέχουν τα σκήπτρα της παγκόσμιας οικονομίας, «καταλαμβάνοντας έτσι και υποδουλώνοντας τους λαούς με το χρήμα». Επ΄ αυτού ο Μητροπολίτης, τόνισε ότι οι Εβραίοι κινούνται πάντα με σχέδιο και προγραμματισμό και γι΄ αυτό επιτυγχάνουν τον σκοπό τους χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα πρόσωπα σε κάθε περίπτωση. «Κάτι ανάλογο», είπε ο κ. Νικόλαος, συνέβη προ καιρού στην Αμερική που είναι ήδη Εβραιοκρατούμενη, αλλά και τώρα με τα όσα συμβαίνουν στην δοκιμαζόμενη πατρίδα μας. «Όσο επιτρέπει ο Θεός να αλωνίζουν τον κόσμο οι Εβραίοι και να δοκιμάζονται οι Χριστιανοί, εμείς θα πρέπει να προβάλουμε πνευματική αντίσταση με έργο και προσευχή για την σωτηρία του κόσμου, για να διαφωτιστεί ο λαός του Θεού, καθότι «ο Πανάγαθος Θεός, εκεί που δεν υπολογίζει ο άνθρωπος, παρουσιάζει πάντα τον κατάλληλο, όπως στην περίπτωση της επιλογής του Δαυίδ ως Βασιλέα»
Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε επίσης στην επικρατούσα σήμερα δύσκολη κατάσταση, λόγω του μνημονίου. Μίλησε για την φτώχεια, την ανεργία, τα εθνικά θέματα, την κρίση σε θεσμούς και αξίες και τον τρόπο αντιμετωπίσεως από την Εκκλησία.
Τέλος τόνισε την ανάγκη ενότητος, σύμπνοιας, εργατικότητας, αυτοθυσιατικού φρονήματος, ασκητικής ζωής, καθαρού Ορθοδόξου λόγου και συμπαραστάσεως στους βασανιζομένους και ταλαιπωρημένους αδελφούς μας, οι οποίοι καθ' ημέραν φτάνουν στις αυλές του Κυρίου για παρηγοριά και απαντοχή. «Μείναμε λίγοι, είπε ο Δεσπότης στους κληρικούς του, και θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι, αλλά και πρόθυμοι να διακονήσουμε τον λαό μας και να τον υπηρετήσουμε με διάθεση ψυχής.»
«Βλέπετε οὖν πῶς ἀκριβῶς περιπατεῖτε, μὴ ὡς ἄσοφοι, ἀλλ' ὡς σοφοί» κατέληξε με τα θεόπνευστα λόγια του Απ. Παύλου ο κ.κ. Νικόλαος, ζητώντας από τους κληρικούς του να τους χαρακτηρίζει η σύνεση, η περίσκεψη και η κατά Θεόν σοφία, να είναι σοφοί και όχι άσοφοι»
Γενικότερα η ομιλία του Σεπτού Ποιμενάρχου μας ήτο απόλυτα διαφωτιστική για τα συμβαίνοντα από τους εκφραστές του διεθνούς Σιωνισμού σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, αλλά και μια σπουδαία πνευματική τροφή για τους λευίτες της Ιεράς Μητροπόλεως μας, που διακονούν επ΄ αγαθώ την τοπική μας εκκλησία.
Τέτοιες παρεμβάσεις είναι σημαντικές και αποτελούν ουσιαστικές πνευματικές ενέσεις ανύψωσης του ηθικού των κληρικών της εκκλησίας μας, όταν αυτές μάλιστα γίνονται με πατρική φροντίδα, σε ένα τόσο καλό κλίμα και από έναν σπουδαίο ιεράρχη και πάνω απ΄ όλα άξιο Πατέρα και Ποιμενάρχη.
Μετά το πέρας της ομιλίας του Μητροπολίτου, οι Ιερείς ενημερώθηκαν από τον π. Ευάγγελο Φεγγούλη, εφημέριο του χωριού μας και Αρχιερατικό Επίτροπο Αγραίων καθώς και μέλος του Δ.Σ. του ΙΣΚΕ, για  τρέχοντα διοικητικά θέματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο π. Ευάγγελος εξελέγη στις τελευταίες  εκλογές, για πρώτη φορά από  Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, καταλαμβάνοντας μάλιστα υψηλή θέση στο ψηφοδέλτιο, καθότι ψηφίστηκε από πολλούς κληρικούς των περισσοτέρων Ιερών Μητροπόλεων της Ελλάδας.
Με τη λήξη των εργασιών της Συνάξεως, ως είθισται οι κληρικοί που διακονούν στην Ιερά Μητρόπολη, φωτογραφήθηκαν με τον επιχώριο Επίσκοπό τους.