16/1/13

Άγιος Προκόπιος-Κρέντη 0-2 - Χτύπησε Τύμπα(να) τετράδας


Την συμμετοχή της για 2η συνεχόμενη χρονιά στην τετράδα του τοπικού μας πρωταθλήματος εξασφάλισε και μαθηματικά η ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού μας μετά την εκτός έδρας πολύ σημαντική νίκη της με 2-0 επί του Αγίου Προκοπίου. Οι φιλοξενούμενοι καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Δημήτρη Τύμπα, που πέτυχε ένα υπέροχο γκολ, από εκείνα που βλέπουμε σπάνια στα ευρυτανικά γήπεδα και με τους Γ. Βούρτσα και Γ. Γιάκο, να παίζουν μεγάλη μπάλα, έφτασαν απόλυτα δίκαια στο τρίποντο που τους κρατά σε απόσταση αναπνοής από τα Άγραφα, τα οποία υποδέχονται την επόμενη αγωνιστική στο μεγάλο ντέρμπυ κορυφής. 


Η ομάδα του Κώστα Μάκκα, που δεν αγωνίστηκε λόγω μικροενοχλήσεων, μπήκαν δυνατά στον αγώνα, πιέζοντας από την αρχή για το γκολ, κέρδισαν πέναλτι που δεν εκμεταλλεύτηκαν, πέτυχαν γκολ στην συνέχεια, δημιούργησαν φάσεις και στο τέλος με την γκολάρα του Τύμπα, που ήταν το κερασάκι στην τούρτα, επέστρεψαν στην Κρέντη με τους τρεις βαθμούς της νίκης και ηθικόν ακμαιότατον για την μεγάλη μάχη της Κυριακής με τον ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ στο ΣΥΝΟΡΟ.
Ο Άγιος Προκόπιος του Λάκη Αναστασόπουλου προσπάθησε να επιστρέψει στις νίκες και να μπει σε τροχιά εισόδου στα μπαράζ, ωστόσο δεν τα κατάφερε, καθότι ήταν μέτριος στο πρώτο μέρος και ελάχιστες φορές απείλησε στην επανάληψη.
Η Κρέντη ανέβηκε στην 2η θέση και έφτασε στους 27 βαθμούς, ένα λιγότερο από τα Άγραφα. Ο Άγιος Προκόπιος παρέμεινε στην 5η θέση με 14 πόντους και στο -6 από την 4η προνομιούχο θέση των Play off. Η Κρέντη την επόμενη (14η) αγωνιστική υποδέχεται στο Κερασοχώρι στο ντέρμπι κορυφής τα Άγραφα, ενώ ο Άγιος Προκόπιος υποδέχεται τον Απεραντιακό.
Διακρίθηκαν ακόμη από τους νικητές οι Σ. Μπύρος, Α. Ντάλλας και Πάτρου και από τον Άγιο Προκόπιο οι Κρασιάς, Τσάκνης Α και Φούκας.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Τύμπας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων από τον Φούκα και κέρδισε το πέναλτι. Ο ίδιος ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, αλλά σούταρε χαμηλά άουτ από το δεξί δοκάρι του Λαθύρη.
7΄: Σουτ του Βούρτσα Γ. από πλάγια αριστερά πέρασε άουτ.
9΄: Ο Βούρτσας Γ. σούταρε εκτός περιοχής και μπλόκαρε ο γκολκίπερ του Αστέρα.
16΄: Σουτ του Τσάκνη Α. εκτός περιοχής έφυγε πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
25΄: Μακρινό σουτ του Τύμπα μπλόκαρε σταθερά ο Λαθύρης.
30΄: Ο Τύμπας σέντραρε από δεξιά, ο Λαθύρης Γ. απέκρουσε ασταθώς και στην επαναφορά ο Βούρτσας Γ. με σουτ στην κενή εστία άνοιξε το σκορ (0-1).
37΄: Μακρινό σουτ του Πάτρου έφυγε αρκετά μέτρα πάνω από την εστία της Κρέντης.
Β΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
53΄: Ο Τύμπας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Γιάκος πήρε την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή και ο Λαθύρης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
68΄: Σουτ του Τύμπα από τα όρια της μεγάλης περιοχής απέκρουσε ο Τσάκνης.
75΄: Μακρινό σουτ του Λαθύρη Γ.(Κ) απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο πορτιέρο Ντάλλας Α.
77΄: Ο Πάτρου σούταρε αδύναμα από το ύψος της περιοχής και ο πορτιέρο των γηπεδούχων μπλόκαρε σταθερά.
90΄: Ο Τύμπας με πανέμορφο σουτ εκτός περιοχής και αριστερά έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Τσάκνη και με πανέμορφο τρόπο πραγματοποίησε το τελικό 0-2.
Συνθέσεις Ομάδων
Άγιος Προκόπιος (Λάκης Αναστασόπουλος) : Λαθύρης Γ.(Σ)(59΄ λ.τρ. Αναστασόπουλος), Φούκας, Πλακιάς, Καρανταλής, Σιταράς(46΄ Νταλαφούρας), Κρασιάς, Τσάκνης Α., Τσίπρας(46΄ Λαθύρης Γ.(Κ)), Πατσιάς, Νάσιος, Γούλας
Κρέντη (Κώστας Μάκκας): Ντάλλας Απ., Λάππας, Μάκκας Ε., Μπύρος Σ., Γιάκος, Πάτρου, Μπύρος Ε.(74΄ Ντάλλας Ι.), Βούρτσας Ν., Ντάλλας Αθ.(Ν), Τύμπας, Βούρτσας Γ.
Διαιτητής : Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου (ΕΠΣ Ευρυτανίας) 1ος Βοηθός : Ηλίας Γαλάνης, 2ος Βοηθός : Δήμος Μπράζιας (ΕΠΣ Ευρυτανίας)