29/3/12

ΑΠΟΚ - ΚΡΕΝΤΗ 1-0 - ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ



Στον τελικό του Κυπέλλου προκρίθηκε το Βελούχι μετά την νίκη του επί της Κρέντης με 1-0. Το ΑΠΟΚ, χωρίς να πιάσει καλή απόδοση επικράτησε δύσκολα της ομάδας του Γιώργου Χρυσαφόπουλου που πάλεψε το παιχνίδι χωρίς ωστόσο να μπορέσει να δημιουργήσει προβλήματα στους Καρπενησιώτες. Ο ημιτελικός διεξήχθη την Πέμπτη 22-3 στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και υψηλή θερμοκρασία για την εποχή. Οι 150 περίπου οπαδοί είδαν ένα κάκιστο παιχνίδι, χωρίς θέαμα και ουσία.

Περί του Μεγάλου Κανόνος

Στὴν ἀρχὴ τῆς Μεγάλης Σαρακοστῆς, στὸ μεγάλο ἀπόδειπνο τῶν τεσσάρων πρώτων ἡμερῶν τῆς Ἃ΄ Ἑβδομάδας τῶν Νηστειῶν διαβάζεται χωρισμένος σὲ τέσσερα μέρη ὁ Μεγάλος Κανόνας καὶ ὁλόκληρος τὴν Πέμπτη της Ἐ΄ ἑβδομάδας τῶν Νηστειῶν. Ψάλλεται σὲ ἦχο πλ. β΄ ποὺ εἶναι ἰδιαίτερα κατανυκτικός, ἐκφραστικός του πένθους καὶ τῆς συντριβῆς τῆς καρδιᾶς
Μποροῦμε νὰ περιγράψουμε τὸ κανόνα αὐτὸ σὰν ἕνα θρῆνο μετάνοιας ποὺ μᾶς μεταφέρει στὸ βάθος καὶ στὸ πεδίο δράσης τῆς ἁμαρτίας, κλονίζοντας τὴ ψυχή μας μὲ τὴν ἀπόγνωση, τὴ μετάνοια καὶ τὴν ἐλπίδα.

5000,00 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΗ ΜΑΚΚΑ

Σε χρόνο ρεκόρ ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας για να προχωρήσουν οι εργασίες ανέγερσης του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ, ο συγχωριανός μας Χάρης Μάκκας. Ήδη κατέβαλε το ποσόν των 5000,00 ευρώ για λογαριασμό του Πνευματικού Κέντρου, με δωρητή τον αδελφό του Σταύρο Μάκκα, για εξόφληση προηγούμενων εργασιών και για την εγκατάσταση καλοριφέρ. 
Για άλλη μια φορά, εκ μέρους όλων των όπου γης Κρεντιωτών εκφράζουμε τις μεγάλες ευχαριστίες μας στον Χάρη Μάκκα, γιατί η συνεισφορά του τόσο για τον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, στη συνέχεια για τον εξωραϊσμό του αύλιου χώρου και τώρα για 2η φορά για το Πνευματικό Κέντρο είναι εντυπωσιακή και ιδιαίτερα συγκινητική. Ευχόμεθα όπως ο Πανάγαθος Θεός χαρίζει σε αυτόν και τα παιδιά του κάθε καλό και υγεία.

Με λαμπρότητα η 25η Μαρτίου σε Κρέντη - Κεράσοβο





Με λαμπρότητα αλλά και κάθε επισημότητα εορτάστηκε η 25η Μαρτίου τόσο στο ευλογημένο χωριό μας όσο και στο Κεράσοβο. Στην Κρέντη την παραμονή της Εθνικής μας Επετείου πραγματοποιήθηκε σχολική εορτή στο Σχολείο και ανήμερα της εορτής στην Εκκλησία η Δ/ντρια του Σχολείου μας μίλησε για την μεγάλη αυτή διπλή γιορτή του γένους μας.

ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ 4 Η/Υ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΛΛΑ



Στα χέρια του εφημερίου του χωριού μας παραδόθηκαν εδώ και λίγες μέρες οι 4 Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, (φωτο) που είναι προσφορά αγάπης του εκλεκτού συγχωριανού μας Γιάννη Γ. Ντάλλα που διαμένει στην Αμερική.
Για άλλη μια φορά μέσα από την σελίδα μας αυτή θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμότατες

Ο ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΤΟΥ Γράφει ο Ηλίας Προβόπουλος

Ο μπάρμπα Γιάννης Μάκκας από τον Κρέντη, είναι ένας άνθρωπος που γνώρισα στα ταξίδια μου στην Ευρυτανία και τον αγαπώ πολύ γιατί αυτός ο σπουδαίος άνθρωπος δεν έφυγε ποτέ μακριά από τον τόπο που γεννήθηκε, έμεινε μάλιστα στην άκρη του καινούργιου χωριού, στην παλιά Κρέντη που χτυπήθηκε  άγρια από τους σεισμούς του 1967 και από την αυλή του αγναντεύει τα βουβά σπίτια και τα παρατημένα χωράφια στις πλαγιές απέναντι στη Σκαμνιά και στα άλλα χαμοτόπια.

23/3/12

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ

Δημοσιεύουμε σήμερα μια ακόμη κυριολεκτικά ιστορική φωτογραφία από την ζωή πριν πάρα πολλά χρόνια στην Κρέντη. Όποιος γνωρίζει πρόσωπα από τους εικονιζόμενους Κρεντιώτες να επικοινωνήσει μαζί μας. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΌ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗ ΕΝΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟ ΜΑΣ



Ένα μικρό αλλά ευλογημένο τραπέζι έγινε χθες βράδυ στην Κρέντη στο Ξενώνα των Αφων Μάκκα. Η πρωτοβουλία ανήκε στον συγχωριανό μας Χαραλάμπη Μάκκα του Αθανασίου, ο οποίος προσκάλεσε στο δείπνο αυτό τον αδελφό του Σταύρο και την οικογένεια του καθώς τον εφημέριο του χωριού μας, τον Β. Τσιγαρίδα και τον κουμπάρο του Αργύρη Μάκκα με την σύζυγό του Δήμητρα.

22/3/12

Κρέντη-Άγραφα 2-1 Γράφει ιστορία με χρυσά γράμματα Στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα για πρώτη φορά στην ιστορία της η Κρέντη

Αήττητη στην έδρα της και με μια τεράστια νίκη επί του ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος η Κρέντη καθότι σε 9 αναμετρήσεις, μετράει 8 νίκες και μόλις 1 ισοπαλία.
Με το τρίποντο αυτό οι Κρεντιώτες τερμάτισαν στην 2η θέση της κανονικής διάρκειας, φτάνοντας τους 41 βαθμούς και θα υποδεχτούν τον Αίολο στους αγώνες της τετράδας με πλεονέκτημα έδρας.

4 ΑΚΟΜΗ ΛΑΠ ΤΟΠ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


Πράξη έκανε την προσφορά του για το Κατηχητικό μας Σχολείο ο αγαπητός συγχωριανός μας Νάκος Μάκκας. Χθες, η σύζυγός του που ήλθε από την Αμερική για την κηδεία της αδελφής της, της μακαριστής Όλγας Μάκκα, παρέδωσε στον εφημέριο του χωριού μας το ποσό που αντιστοιχεί στην αγορά 4 ΛΑΠ – ΤΟΠ τα οποία θα αγοραστούν στις επόμενες μέρες και θα μοιραστούν στα παιδιά του Κατηχητικού μας Σχολείου στην γιορτή που θα γίνει το καλοκαίρι στο χωριό.

Ταξίδεψε στην αιωνιότητα η σεβαστή συγχωριανή μας Όλγα Μάκκα.




Στην αιωνιότητα ταξίδεψε η αγαπητή συγχωριανή μας Όλγα σύζυγος του μπαρμπα Γιάννη Μάκκα. Ως γνωστόν η εκλιπούσα είχε υποστεί έμφραγμα και νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας. Μετά από νοσηλεία 10 περίπου ημερών πήρε εξιτήριο και ήλθε στο χωριό την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα για ανάρρωση. Την Κυριακή όμως το πρωί αισθάνθηκε δυσφορία και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Δυτ. Φραγκίστας και από εκεί στην Λαμία στην καρδιολογική μονάδα. Δυστυχώς το βράδυ της Κυριακής η σπουδαία αυτή γυναίκα προδομένη από την καρδιά της «έφυγε» για την άλλη ζωή.

15/3/12

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΟΛΓΑΣ ΜΑΚΚΑ


 Μέσα από αυτή την σελίδα, εκφράζομε τις θερμότατες ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στους εκλεκτούς ενορίτες μας, στο αγαπητό μπάρμπα Γιάννη Μάκκα και στην σύζυγό του Όλγα που δοκιμάστηκαν από αρρώστιες την περασμένη εβδομάδα, κυρίως η σεβαστή κ. Όλγα που υπέστη καρδιακό επεισόδιο.
ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΙ.  

14/3/12

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΑΠΠΑ




ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΑΠΠΑ

ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΟΣ - ΚΡΕΝΤΗ 0-4 !!! Ασταμάτητη και έτοιμη για όλα Συνέχεια στο όμορφο όνειρο και όπου βγει...

Ασταμάτητη έδειξε και στην εκτός έδρας αναμέτρηση της με τον Απεραντιακό η Κρέντη. Η ομάδα – τραίνο, του Γ. Χρυσαφόπουλου, χωρίς να βρει ιδιαίτερη αντίσταση, επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση του Κυπελλούχου Ευρυτανίας, με το εντυπωσιακό 4-0, που κατέβηκε όμως σε αυτό τον αγώνα με πολλές και σημαντικές ελλείψεις.

ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΡΙΒΑΛΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


Με πολύ χαρά μοιράσαμε σήμερα στα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου το υπέροχο Κατηχητικό Βοήθημα που με πολύ μεράκι και ευλογία εκπόνησε ο καλός φίλος Ανδρέας Καρίβαλης, Καθηγητής Θεολόγος.
Πρόκειται για ένα σημαντικό βιβλίο, κατάλληλο για τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων και ένα ξεχωριστό βοήθημα για κάθε κατηχητή. Να ευχηθούμε στον άξιο δημιουργό αυτού του πονήματος, υγεία, μακροημέρευση και κάθε καλό στην ζωή του και στην οικογένειά του. Ευλογημένο εν Κυρίω και το νεογέννητο τέκνο σας αδελφέ Ανδρέα.

Μετ΄ ευχών
π. Ευάγγελος

ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΟΙ 3 ΝΕΕΣ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ


Με γοργούς ρυθμούς προχωράει ο Αγιογράφος μας Γιάννης Ρεπάνης για να ολοκληρώσει την δημιουργία των νέων τοιχογραφιών που θα τοποθετηθούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στο χωριό μας. Μέχρι στιγμής είναι σχεδόν έτοιμη η τεράστια τοιχογραφία της κοιμήσεως του Αγίου Νεκταρίου ενώ σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται και η τοιχογραφία με θέμα τον Άγιο Νεκτάριο και τους Ευρυτάνες Αγίου.

Ο ΝΑΚΟΣ ΜΑΚΚΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΙΟΙ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ 4 ΛΑΠ ΤΟΠ ΣΤΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ


Μετά τον εκλεκτό συγχωριανό μας Γιάννη Γ. Ντάλλα, που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας να στηρίξει την προσπάθεια που γίνεται στο χωριό μας και κυρίως τα παιδιά του Κατηχητικού μας Σχολείου, αποστέλλοντας 4 Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, τους οποίους και παραλάβαμε, ένα ακόμη Κρεντιώτης που διαμένει και αυτός στην Αμερική ο Νάκος Μάκκας με τα παιδιά του θα προβούν και αυτοί με την σειρά τους στην δική τους προσφορά.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία χθες ο κ. Νάκος ενημέρωσε τον εφημέριο του χωριού μας π. Ευάγγελο ότι η οικογένειά του και κυρίως οι 2 γιοί του θα προσφέρουν το ποσό που αντιστοιχεί στην αγορά 4 ΛΑΠ ΤΟΠ, για να δοθούν στα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου.

10/3/12

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ




ΟΡΓΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΚΚΑ ΣΤΗ ΜΟΥΤΣΙΑΡΑ

Να ευχηθούμε περαστικά στην κ. Όλγα Μάκκα καθώς και στον μπαρμπα - Γιάννη - Ταχεία ανάρρωση

Κρέντη-Μυρίκη 1-0 Κατάθεση ψυχής από τα παλικάρια της ομάδας μας

Μια πολύ σημαντική από πολλές πλευρές νίκη, σημείωσε την περασμένη Κυριακή η ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού μας, επικρατώντας στο ντέρμπι της αγωνιστικής της Μυρίκης με 1-0.
Η ομάδα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου, καλύτερη στην αρχή του αγώνα και με παίχτες που έδωσαν και την ψυχή τους στον αγωνιστικό χώρο, έφτασαν δίκαια στο τρίποντο, που τους δίνει πλέον σαφές προβάδισμα, έναντι της Μυρίκης για την 3η θέση στην τελική κατάταξη της βαθμολογίας.

1/3/12

ΑΚΟΜΗ ΔΥΟ ΣΠΑΝΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΡΕΝΤΗ

                             Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΡΟΣ ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ
                                       ΚΡΕΝΤΙΩΤΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΚΟΜΗ ΔΥΟ ΣΠΑΝΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΡΕΝΤΗ

Αποκριά – Καρναβάλι και η Ορθοδοξία Άρθρο της Θεολόγου, Σοφίας Ν. Μπουντούρη


Τελείωσε  η περίοδος του καρναβαλιού, της φιέστας, του ξεφαντώματος και γενικά του μασκαρέματος. Βέβαια  με μικρή συμμετοχή φέτος λόγω της οικονομικής κρίσης. Αναρωτηθήκαμε όμως όλες αυτές τις ημέρες τι πραγματικά σημαίνει αποκριά και περίοδος Μεγάλης Σαρακοστής για μας του ορθόδοξους  χριστιανούς;

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ




Στην φωτογραφία εικονίζεται το ζεύγος Κων/νου κια Αθανασίας Κούρου, στο ξεκίνημα μιας όμορφης διαδρομής...

Με επιτυχία η Αποκριάτικη παρέλαση που διοργάνωσε άψογα ο νεοσύστατος Σύλλογος Νέων Κρέντης

 Οι Κρεντιώτες για ακόμη μια φορά πιστοί στο ραντεβού τους με την τοπική παράδοση διοργάνωσαν και φέτος το έθιμο του Βλάχικου Γάμου και της αποκριάτικης παρέλασης. Ανήμερα της Τυρινής, οι καρναβαλιστές, φορώντας παραδοσιακές στολές και έχοντας κρυμμένα τα πρόσωπά τους, πέρασαν από τα καταστήματα του χωριού, τραγουδώντας, διασκεδάζοντας, αλλά και «πειράζοντας» τους ντόπιους και τους περαστικούς. Τα «θύματα» των καρναβαλιστών δεν μπορούσαν να αντιδράσουν στα «πειράγματα», καθώς είχαν αφοπλιστεί από τα γέλια. Στην συνέχεια το κομβόι έφτασε στην κεντρική πλατεία του χωριού, όπου έλαβε χώρα μεγάλο γλέντι και γιορτάσι του παλιού καλού καιρού.