22/3/12

Κρέντη-Άγραφα 2-1 Γράφει ιστορία με χρυσά γράμματα Στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα για πρώτη φορά στην ιστορία της η Κρέντη

Αήττητη στην έδρα της και με μια τεράστια νίκη επί του ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος η Κρέντη καθότι σε 9 αναμετρήσεις, μετράει 8 νίκες και μόλις 1 ισοπαλία.
Με το τρίποντο αυτό οι Κρεντιώτες τερμάτισαν στην 2η θέση της κανονικής διάρκειας, φτάνοντας τους 41 βαθμούς και θα υποδεχτούν τον Αίολο στους αγώνες της τετράδας με πλεονέκτημα έδρας.
Τα Άγραφα τερματίζουν στην 1η θέση της κανονικής διάρκειας με 43 βαθμούς και έχουν ένα ματς λιγότερο αυτό με την Ποταμιά.Η 2η θέση που κατέβαλε η Κρέντη, είναι η καλύτερη στη σύντομη παρουσία της στα ευρυτανικά γήπεδα, ενώ φέτος είχε την καλύτερη επίθεση και άμυνα στην ιστορία της στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
Βασικοί συντελεστές αυτής της τεράστιας επιτυχίας, το σπουδαίο ρόστερ που διαθέτει η ομάδα με ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου, ο καλός προπονητής και οι σωστοί χειρισμοί που έγιναν για φέτος από την διοίκηση.
Το συγκρότημα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου, με παίχτες που σε ένα ακόμη αγώνα έκαναν κατάθεση ψυχής, επικράτησε των Αγράφων με σκορ 2-1, παίρνοντας και μια άτυπη ρεβάνς από την ήττα του πρώτου γύρου.
Η Κρέντη καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο από τον προπονητή της ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα, ευτύχησε να πετύχει νωρίς γκολ και με το σκορ αυτό να πάει στο ημίχρονο. Με την έναρξη της επανάληψης πέτυχε και 2ο γκολ και στην συνέχεια παρότι πιέστηκε δυνατά και δέχτηκε γκολ από τα Άγραφα που μείωσαν σε 2-1, με πολλά ψυχικά αποθέματα κράτησε την σπουδαία αυτή νίκη. 
Τα Άγραφα του Δημήτρη Αντωνίου, κατέβηκαν στον αγώνα αυτό με πολλές και σημαντικές απουσίες καθότι δεν αγωνίστηκαν για διάφορους λόγους, ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Κωστούλας και οι Γεωργιάδης, Κατής, Κόκοτας.  Παρά ταύτα μετά το 2-0, έδειξαν χαρακτήρα, ανέβασαν κατακόρυφα  την απόδοση τους μείωσαν το σκορ, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να πάρουν έστω και τον βαθμό της ισοπαλίας.
Πέρα όμως από το προχθεσινό αποτέλεσμα, διαφάνηκε ότι στην ομάδα των Αγράφων επιτελείτε σπουδαίο έργο με πρωτεργάτη αυτής της μεγάλης προσπάθειας τον Δημήτρη Αντωνίου, που είναι ένα πραγματικό στολίδι στα αθλητικά δρώμενα του τόπου μας και όχι μόνο. Επίσης καθοριστικό ρόλο στην μέχρι τώρα πρωταγωνιστική πορεία των Αγράφων στο τοπικό μας ποδόσφαιρο έχει παίξει και η σοβαρή παρουσία της Διοίκησης και ειδικά του Προέδρου της Θύμιου Μιχόπουλου, που είναι ένας παράγοντας με ξεχωριστή προσφορά στο Σωματείο.
Από την Κρέντη σπουδαία μπάλα έπαιξε ο Κ. Αρκουμάνης, που αναδείχτηκε σε πραγματικό βράχο στην άμυνα και αρκετά καλοί ήταν οι σκόρερ Κ. Μάκκας και Γ. Βούρτας καθώς
Από τα Άγραφα κορυφαίος ήταν ο Β. Ντότσικας και πολύ καλά πήγαν οι Γαλανός, Ζωχάκης, Θεοχάρης, ενώ σε γενικές γραμμές πολύ καλή και ιδιαίτερα σοβαρή ήταν η παρουσία του κ. Κακουλίδη.
Αξιοσημείωτο της σπουδαίας αυτής αναμέτρησης, μεταξύ των κορυφαίων ομάδων του τοπικού μας πρωταθλήματος, που είναι δυο Σωματεία που ανήκουν στον Δήμο Αγράφων, είναι το γεγονός ότι τον αγώνα παρακολούθησαν πάνω από 100 φίλαθλοι και μεταξύ αυτών οι Αντιδήμαρχοι Αγράφων Δημήτρης Βελαέτης και Θύμιος Μιχόπουλος. Εδώ θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη οι αρμόδιοι ότι ο Δήμος Αγράφων δικαιούται ένα τουλάχιστον γήπεδο με προδιαγραφές Δ΄ Εθνικής καθότι στον Δήμο αυτό ανήκουν πολλά ενεργά ποδοσφαιρικά Σωματεία, ενώ και ο φίλαθλος κόσμος δίνει πάντα δυναμικό παρών σε κάθε αθλητική δραστηριότητα.   Τέλος θα θέλαμε να συγχαρούμε τον Αντιδήμαρχο Αγράφων Δημήτρη Βελαέτη, για την πρωτοβουλία του να προσφέρει το γεύμα που ακολούθησε μετά τον αγώνα σε παράγοντες, προπονητές και ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων.
Α΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
7΄ : Σουτ του Ντότσικα από τα όρια της μεγάλης περιοχής πέρασε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ντάλλα.
10΄ : Ο Καλύβας Κ. πάσαρε στον Κόγια, ο οποίος σούταρε από πλάγια αριστερά, αλλά ο Ντάλλας απέκρουσε στην αριστερή του γωνία.
16΄ : Ο Μάκκας Ε. έκανε το μπάσιμο από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, «έσπασε» στο ύψος του πέναλτι και ο Μάκκας Κ. με σουτ στην δεξιά γωνία του Καλύβα άνοιξε το σκορ (1-0).
31΄ : Ο Γιαννιώτης εκτέλεσε πλάγιο από αριστερά, ο Κόγιας έκανε το γυριστό σουτ που πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα της Κρέντης.
Β΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
52΄ : Ο Τύμπας εκτέλεσε φάουλ από πλάγια αριστερά, η άμυνα των Αγράφων αδράνησε, ο Βούρτσας Γ. κατέβασε την μπάλα και από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε στην δεξιά γωνιά των φιλοξενούμενων και έγραψε το 2-0.
62΄ : Ο Ντότσικας εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα βρήκε στον Χρυσαφόπουλο και στην συνέχεια χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.
66΄ : Ο Ντότσικας εκτέλεσε φάουλ από το ημικύκλιο της περιοχής, η μπάλα έσκασε στο σημείο του πέναλτι, δεν την  βρήκε κανείς και πέρασε λίγο άουτ.
70΄ : Ο Μπύρος Ε. εκτέλεσε πλάγιο από δεξιά, ο Μάκκας Κ. έγινε κάτοχος της μπάλας γύρισε, σούταρε και ο γκολκίπερ των Αγράφων μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία.
76΄ : Ο Ζωχάκης ανατράπηκε μέσα από την περιοχή από τον Αρκουμάνη και τα Άγραφα κέρδισαν το πέναλτι. Ο Γαλανός ανέλαβε να το εκτελέσει, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων, μειώνοντας στο τελικό 2-1.
87΄ : Ο Τύμπας πέταξε την μπάλα με δύναμη στο έδαφος, εκνευρισμένος μετά από υπόδειξη πλαγίου άουτ και αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα.
Συνθέσεις ομάδων
Κρέντη (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Ντάλλας Α., Μπύρος Ε., Μάκκας Ε., Αρκουμάνης, Μπαϊκούσης, Τσάκνης(46΄ Χρυσαφόπουλος), Βούρτσας Γ.(88΄ Φούκας), Βούρτσας Ν. Μάκκας Κ. Τύμπας, Γούλας(65΄ Λιάγκος)
Άγραφα (Δημήτρης Αντωνίου) : Καλύβας Γ., Θεοχάρης, Γιαννιώτης(75΄ Τσιγαρίδας), Ζωχάκης, Μπισμπίκης, Ντότσικας, Γαλανός, Κόγιας, Μάρκης, Αθανασόπουλος, Καλύβας Κ.
Διαιτητής : Νίκος Κακουλίδης (ΣΔΠ Ευρυτανίας) 1ος Βοηθός : Γιώργος Στοφόρος (ΣΔΠ Ευρυτανίας) 2ος Βοηθός : Γιώργος Δροσίνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)