14/12/12

Κρέντη-Αναγέννηση 5-1 Χιονοθύελλα «σκέπασε» την Παλαιοκατούνα

Στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 21 βαθμούς και μόλις ένα πόντο πίσω από τους πρωτοπόρους Μυρίκη και Άγραφα, σκαρφάλωσε η ομάδα του χωριού μας, μετά την επιβλητική της νίκη με σκορ 5-1 επί της Αναγέννησης Παλαιοκατούνας. 
Οι γηπεδούχοι, παίζοντας κατά διαστήματα καλή μπάλα, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, πήραν  άνετα μια ακόμη νίκη που τους έφερε μια ανάσα από την κορυφή της βαθμολογίας. 
Η Κρέντη, στο δεύτερο κυρίως ημίχρονο έδειξε στοιχεία σπουδαίας ομάδας για τα δεδομένα του τοπικού μας ποδοσφαίρου και έχοντας σε μεγάλη μέρα τους Τύμπα, Γ. Βούρτσα και Πάτρου, σημείωσε την πρώτη της  πεντάρα στο πρωτάθλημα, επί ενός όμως αντιπάλου που δεν έδειξε σε κανένα σημείο του αγώνα ότι μπορούσε κάτι παραπάνω σε αυτή την αναμέτρηση, παρά την ικανοποιητική παρουσία του συγκροτήματος του Κώστα Λαθύρη στο πρώτο ημιχρόνιο. 
Οι φιλοξενούμενοι που με την ήττα τους αυτή παρέμειναν στην 8η θέση με 4 πόντους και έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο, την 12η αγωνιστική θα αντιμετωπίσουν στο τοπικό ντέρμπι τον Άγιο Προκόπιο, ενώ η Κρέντη θα υποδεχτεί στο «ΣΥΝΟΡΟ» τον Απεραντιακό.
Αξιοσημείωτο της αναμέτρησης το γεγονός ότι στην ομάδα της Κρέντης έπαιξαν ως αλλαγή τόσο ο Γιάννης Ντάλλας, που αποτελεί στα 38 εγγύηση στην αμυντική γραμμή όσo και ο Κρεντιώτης Λάμπρος Μάκκας που έδειξε όσο αγωνίστηκε ότι το τόπι το ξέρει πολύ καλά. Θετική υπήρξε και η παρουσία του πιτσιρικά Ν. Ντάλλα.
Όσον αφορά την διακοπή του αγώνα στο 75΄, θεωρούμε ότι κάποιοι φίλαθλοι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί και κάποιοι ποδοσφαιριστές τις θεατρικές τους ικανότητες καλό θα είναι να τις ξεδιπλώσουν στο σανίδι και όχι στα ευρυτανικά γήπεδα.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Τύμπας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Μάκκας Κ. επιχείρησε γυριστό σουτ, το οποίο απέκρουσε ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων.
16΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Τύμπα από το ημικύκλιο της περιοχής πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αρχοντή.
18΄: Κόρνερ του Βούρτσα Γ., ο Βούρτσας Ν. δεν βρήκε την μπάλα και ο Μάκκας Ε. με κοντινό πλασέ πραγματοποίησε το 1-0.
26΄: Ο Διώτης εκμεταλλευόμενος λάθος της άμυνας της Κρέντης, έγινε κάτοχος της μπάλας και σούταρε από καλή θέση, αλλά ο Ντάλλας απέκρουσε με τα πόδια, στην επαναφορά ο Γενιτσαρόπουλος σούταρε άουτ.
28΄: Κόρνερ του Τύμπα, πρώτη κεφαλιά του Μάκκα Κ., νέα κεφαλιά του Μάκκα Ε. πέρασε μόλις πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
30΄: Εκτέλεση κόρνερ του Τύμπα από αριστερά, κεφαλιά του Βούρτσα Ν. στο δεύτερο δοκάρι έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του Αρχοντής.
42΄: Σουτ του Ντάλλα Αθ. από το ημικύκλιο της περιοχής της Παλαιοκατούνας μπλόκαρε ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.
44΄: Κόρνερ του Τύμπα από δεξιά, κεφαλιά του Μάκκα Ε. μπλοκαρίστηκε από τον Αρχοντή.
Β΄ Μέρος -Οι καλύτερες φάσεις
59΄: Ο Τύμπας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Μάκκας Κ. πλάσαρε από κοντά ο Αρχοντής απέκρουσε ασταθώς και ο Βούρτσας Γ. από κοντά με πλασέ διαμόρφωσε το 2-0.
61΄: Ο Σταμούλης ανέτρεψε τον Τύμπα και ο κ. Γαλάνης υπέδειξε αμέσως την «άσπρη βούλα». Ο Τύμπας σημάδεψε την δεξιά γωνία του Αρχοντή (3-0).
65΄: Σουτ του Διώτη από καλή θέση, η μπάλα κατέληξε έξω από την εστία των γηπεδούχων.
67΄: Ο Τύμπας ανατράπηκε από τον Φύκα, κερδίζοντας πέναλτι. Ο Βούρτσας Ν. έστειλε την μπάλα από τα 11 βήματα στην δεξιά γωνία της Παλαιοκατούνας και έκανε το 4-0.
70΄: Ο Χαλκιάς εκτέλεσε φάουλ, βρίσκοντας τον Οσμενάι που με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντάλλα (4-1).
74΄: Σουτ του Μπύρου Σ. μέσα από την περιοχή μάζεψε ο Αρχοντής.
82΄: Ο Κοράκης δοκίμασε σουτ έξω από την περιοχή, αλλά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Κρέντης.
84΄: Πάσα του Βούρτσα Γ. στον Μάκκα Κ., ο οποίος από καλή θέση με σουτ πραγματοποίησε το 5-1.
Συνθέσεις Ομάδων
Κρέντη (Κώστας Μάκκας): Ντάλλας Απ., Λάππας, Μάκκας Ε., Πάτρου, Μπύρος Σ., Βούρτσας Ν., Βούρτσας Γ., Μπύρος Ε.(71΄ Ντάλλας Ι.), Μάκκας Κ., Τύμπας(73΄ Μάκκας Λ.), Ντάλλας Αθ.(77΄ Ντάλλας Ν.)
Παλαιοκατούνα (Κώστας Λαθύρης): Αρχοντής, Σταμούλης(69΄ Γκούρλιας), Ζούγρης(69΄ Αναγνωστόπουλος), Φύκας, Ιωάννου, Χαλκιάς, Κοράκης Α., Οσμενάι, Μπλέντζος(77΄ Κουτσουπιάς), Γενιτσαρόπουλος, Διώτης
Διαιτητής: Ηλίας Γαλάνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας), 1ος Βοηθός: Βασίλης Λάμπρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας), 2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)