1/2/12

Άγιος Προκόπιος-Κρέντη 0-6 - Επέστρεψε ... εξάσφαιρη

 Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο επέστρεψε στις επιτυχίες η ομάδα του χωριού μας μετά το στραπάτσο από την Ποταμιά την προηγούμενη αγωνιστική. Η ομάδα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου, μετά από ένα ημίχρονο που προβλημάτισε, μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη και με αιχμές του δόρατος τον πολύ καλό Λάμπρο Γούλα που πέτυχε δυο γκολ και σε  επικράτησε του τοπικού Αγίου Προκοπίου με το επιβλητικό 0-6.

Η ομάδα της Παλαιοκατούνας είχε καλή παρουσία μόνο στο πρώτο μέρος, όπου και απείλησε με τους Τσίπρα και Πάτρου για κάποιο γκολ. Διαμαρτυρήθηκε έντονα για οφσάιντ στο γκολ της Κρέντης, ωστόσο όμως σε ένα ακόμη παιχνίδι δεν τα κατάφερε γνωρίζοντας  βαριά ήττα, από ένα ανώτερο αντίπαλο, όπως παρουσιάστηκε στο Β΄ Ημιχρόνιο η Κρέντη.
Η συνάντηση έγινε την Κυριακή 29/1 στο γήπεδο της Παλαιοκατούνας στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας και ξεκίνησε στις 3.20. Το ματς έγινε κάτω από αρκετό κρύο και δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Η ομάδα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου, μετά την νίκη της αυτή ανέβηκε στην 3η θέση, φτάνοντας τους 32 βαθμούς, ενώ ο Άγιος Προκόπιος συνεχίζει την αρνητική του πορεία και βρίσκεται στην 9η θέση με 7 βαθμούς.
Αξιοσημείωτα του αγώνα ότι η Κρέντη δεν είχε κερδίσει ποτέ σε αγώνα πρωταθλήματος στο γήπεδο της Παλαιοκατούνας είτε κόντρα στην Αναγέννηση η τον Άγιο Προκόπιο. Αυτή ήταν η πρώτη της νίκη στο γήπεδο αυτό. Ενώ ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της ιστορίας της μετά το 1-8 επί της Αγίας Τριάδας (2006-2007).
Διακρίθηκαν από τους νικητές ο Λάμπρος Γούλας, ο Κώστας Μάκκας, που είχε τρεις ασίστ και ένα γκολ καθώς και ο Τύμπας σε ρόλο οργανωτή. Καλή και ελπιδοφόρα η παρουσία του Απ. Φούκα. Από τον Άγιο Προκόπιο ξεχώρισαν οι Γκούρλιας, Πλακιάς και ο ακούραστος Πάτρου.
Την ερχόμενη αγωνιστική η ομάδα μας υποδέχεται την Μυρίκη σε ένα ματς που θα κρίνει πολλά όσον αφορά την τελική κατάταξη της τετράδας, ενώ ο Άγιος Προκόπιος παίζει εντός έδρας με το Κεράσοβο, ελπίζοντας στην νίκη και την ουσιαστική σωτηρία του. 
Α΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
2΄ : Σουτ του Σκύπι από καλή θέση πέρασε άουτ.
20΄ : Ο Μάκκας Κ. πάσαρε στον Γούλα, που από το ύψος του πέναλτι με υποδειγματικό πλασέ πραγματοποίησε το 0-1.
24΄ : Σουτ του Τσίπρα έφυγε άουτ.
31΄ : Εκτέλεση φάουλ του Πλακιά από καλή θέση πέρασε από όλους και κατέληξε ελάχιστα άουτ.
33΄ : Σουτ του Τύμπα έφυγε άουτ.
Β΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
46΄ : Ψηλοκρεμαστό βολ-πλανέ του Γούλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Κολοκώτσιου.
50΄ : Ο Μάκκας Κ. έκλεψε την μπάλα κινήθηκε μέσα στην περιοχή από αριστερά, πάσαρε στον Φούκα, που με εξουδετερωμένο τον γκολκίπερ πλάσαρε εύκολα και διαμόρφωσε το 0-2.
57΄ : Ο Μάκκας Ε. εκτέλεσε πλάγιο από αριστερά έξυπνα για τον Βούρτσα Ν., ο οποίος μπήκε στην περιοχή στην πλάτη της άμυνας και με σουτ στην απέναντι δεξιά γωνία σκόραρε (0-3).
60΄ : Ο Γούλας βρήκε όμορφα τον Μάκκα Κ., ο οποίος πλάσαρε με την μπάλα να φεύγει άουτ λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αγίου Προκοπίου.
69΄ : Μετά από σύγχυση στην άμυνα του Αστέρα ο προωθημένος Αρκουμάνης χωρίς να βλέπει το τέρμα και με γυρισμένη την πλάτη με ασυνήθιστο τρόπο και με τακουνάκι διαμόρφωσε το 0-4.
71΄ : Ο Τύμπας με μπαλιά τροφοδότησε τον Μάκκα Κ., ο οποίος απέφυγε τον Κολοκώτσιο και σε κενή εστία από θέση πλάγια αριστερά πλάσαρε στο δεξί δοκάρι των γηπεδούχων και στην συνέχεια η μπάλα έφυγε άουτ.
72΄ : Ο Μάκκας Κ. εκτέλεσε πλάγιο από αριστερά, ο Γούλας μπήκε μόνος του στην περιοχή και πλάσαρε υποδειγματικά, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 0-5.
78΄ : Ο Τύμπας έβγαλε την μπαλιά από πλάγια δεξιά και ο Μάκκας Κ. πλάσαρε στην έξοδο τον Κολοκώτσιο από το ύψος του πέναλτι, «γράφοντας» το τελικό 0-6.
81΄ : Ο Γούλας έδωσε στον Τύμπα, ο οποίος πλάσαρε ο Κολοκώτσιος έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ.
Συνθέσεις ομάδων
Άγιος Προκόπιος (Δημήτρης Καραγιάννης) : Κολοκώτσιος, Λαθύρης Δ., Σιλεβίστας, Γκούρλιας(70΄ λ.τρ. Τσέκας), Νταλαφούρας, Πλακιάς, Τσίπρας, Σκύπι, Λαθύρης Γ., Πάτρου, Βασιλείου Γ.
Κρέντη (Γιώργος Χρυσαφόπουλος) Ντάλλας Α., Χρυσαφόπουλος, Μάκκας Ε.(75΄ Ντάλλας Ν.), Αρκουμάνης, Ντάλλας Ι., Μπαϊκούσης(67΄ Λιάγκος), Φούκας(68΄ Τσάκνης), Βούρτσας Ν., Μάκκας Κ., Τύμπας, Γούλας 
Διαιτητής : Κώστας Τσιορτός (ΣΔΠ Φθιώτιδας) 1ος Βοηθός : Γιώργος Πατάγιας, 2ος Βοηθός : Μαρία Δοϊτσιώτη (ΣΔΠ Φθιώτιδας)