17/3/22

ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΡΙΤΩΝ ΚΡΕΝΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΗΜΕΡΙΟ ΤΟΥΣ


Αγαπητοί μου αδελφοί καλή και ευλογημένη υπόλοιπη Αγία Σαρακοστή με υγεία και χαρά Χριστού σε όλους σας. 

Χρόνια πολλά για την μεγάλη ημέρα της Ορθοδοξίας. 

Εύχομαι οι Άγιες Εικόνες να αγιάζουν και να ευλογούν την ζωή μας και να μας προστατεύουν από κάθε κακό.

Όπως ενημέρωσα και στον προσωπικό μου λογαριασμό στο fb, από την Τρίτη το μεσημέρι 15 Μαρτίου μετά από καθιερωμένο έλεγχο, βρέθηκα θετικός στην covid 19, παρότι ήμουνα αρνητικός στα καθημερινά Ράπιντ τεστ που είχα υποβληθεί από την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, προκειμένου να είμαι εντάξει στα ιερατικά μου καθήκοντα το Σάββατο του Αγίου Θεοδώρου που λειτούργησα στην Κρέντη και την Κυριακή της Ορθοδοξίας, που τέλεσα τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Δάφνη. 

Εξυπακούεται ότι σε κάθε Ιερή ακολουθία τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα και ΑΠΑΝΤΕΣ μετέχουν φορώντας ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ την προστατευτική τους μάσκα. Και αν κάποιος εισέλθει  στο Ναό χωρίς μάσκα, φροντίζουμε με διάκριση να του προμηθεύσουμε μια καινούργια μάσκα, έτσι ώστε να πληροί όλες τις προϋποθέσεις, με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Τόσο λοιπόν την περασμένη Κυριακή όσο και την Δευτέρα αλλά και την Τρίτη το πρωί σε επαναλαμβανόμενα σελφ τεστ, για προληπτικούς λόγους, λόγω των πολλαπλών ιερατικών μου και όχι μόνο υποχρεώσεων, έβγαινα συνέχεια αρνητικός. Όμως το μεσημέρι της ίδιας μέρας, βγήκα θετικός, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και λίγο αργότερα στο Κ.Υ. Την επομένη, Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022, θετική, όπως άλλωστε αναμένονταν, βρέθηκε και η πρεσβυτέρα και σήμερα το πρωί, Πέμπτη 17 Μαρτίου και η θυγατέρα μας Αθηνά.

Πλήρως εμβολιασμένοι και σε καθημερινή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, τον προσωπικό μας γιατρό και τους γιατρούς του Κ. Υγείας, ακολουθούμε με ευλάβεια τις οδηγίες των και παραμένουμε σε καραντίνα στο ιερατικό μας σπίτι στην Κρέντη για τον προβλεπόμενο χρόνο που μας είπαν για διάστημα 5 ημερών από την ημέρα της έναρξης της ίωσης, σεβόμενοι τον εαυτό μας και φυσικά τους συνανθρώπους και ενορίτες μας.

Αγαπητοί μου αδελφοί δύο ακριβώς χρόνια μετά την πρώτη 14μερη καραντίνα που είχα μπει για προληπτικούς λόγους, όταν επέστρεψα από ταξίδι στους Αγίους Τόπους, τον Μάρτιο του 2020, έχοντας κοντά μου την κόρη μου Χριστίνα, τούτη είναι η 3η φορά που ξαναβρίσκομαι σε καραντίνα, μετά και από το 2ο 14μερο, όταν πέρυσι είχε νοσήσει και πάλι η Αθηνά μας. Τώρα όμως, είμαστε οικογενειακώς σε καραντίνα γιατί έχουμε νοσήσει και οι τρεις που μένουμε στο σπίτι μας. Ομολογώ όμως ότι το ζούμε διαφορετικά, διότι η «επίσκεψη» της Όμικρον, δείχνει μέχρι στιγμής να είναι ιδιαίτερα φιλική μαζί μας, ενώ δεν επικρατεί εκείνος ο αόρατος φόβος, ούτε η αίσθηση της απομόνωσης και της παράξενης και κατά πολύ παράλογης αντιμετώπισης που είχαμε νιώσει αδίκως τότε!!!

Μέσα σε 2 χρόνια άλλαξαν πολλά και κυρίως η γενική αντίληψη, ότι τελικά οι ασθενούντες με Κορωναϊο, δεν είναι για το πυρ το εξώτερον αλλά είναι και αυτοί ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ άνθρωποι που αρρώστησαν και μπορούν να αποθεραπευτούν. Παρότι λοιπόν ζούμε, την εποχή της νέας έξαρσης του ιού και της μετάλλαξης Όμικρον 1 και 2, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να είναι αρκετά και η διασπορά μεγάλη και πάλι στα χωριά μας, φαίνεται ότι εγγύς είναι το τέλος αυτής της δοκιμασίας. Αυτό εξάλλου επιβεβαιώνει και η επιστημονική κοινότητα. Ευχόμαστε να ζούμε το τελευταίο της διάστημα. 

Παρόλα αυτά θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθότι ο ιός είναι ακόμη εδώ και θα συνεχίσει να μας γυροφέρνει. Ας τηρούμε λοιπόν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα των ειδικών επιστημόνων και για το μείζον αυτό θέμα είναι σοφό και ωφέλιμο πάντα να συμβουλευόμαστε τον γιατρό μας.

Αγαπητοί μου αδελφοί, σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, αυτές τις μέρες είμαστε κάμποσοι που έχουμε νοσήσει στο χωριό, πάνω από 15 νοματαίοι. Όλοι μας όμως το περνάμε ελαφρά και ευχή μου είναι να ξεπεραστεί η ίωση αυτή ανώδυνα και πολύ σύντομα. Αυτό παρακαλώ τον Κύριό μας κάθε μέρα στις προσευχές μου να γίνει.

Ωστόσο θα ήθελα να επισημάνω σε κάποια «κέντρα ενημέρωσης», που λένε διάφορα, να σταματήσουν εδώ και τώρα να αναπαράγουν «κενά μαντάτα», ασχολούμενοι με το, πώς έγινε, από πού ήλθε, πως κώλυσε ο ένας και πως νόσησε ο άλλος, δημιουργώντας σύγχυση και κουτσομπολιά. Ο ιός επαναλαμβάνω είναι σε έξαρση και στις μέρες μας η διασπορά μεγάλη. Όπως λοιπόν κώλυσε π.χ. ένας καθηγητής ή ένας δάσκαλος ή ένας μαθητής, ή ο παπάς, ή ο πάσα ένας, κάπως έτσι κωλύσαμε και εμείς που περνάμε αυτή τη δοκιμασία. Ας επικεντρωθούμε σε προσευχή για τους συγχωριανούς και αδελφούς μας, να γίνουν σύντομα καλά και ας αφήσουμε τα υπόλοιπα στην άκρη γιατί δεν ωφελούν.

Αγαπητοί μου αδελφοί δόξα τον Πανάγαθο Κύριο μας, αυτή τη στιγμή που γράφω την ενημέρωση αυτή, Πέμπτη απόγευμα, τόσο η ελαχιστότητά μου, όσο και η πρεσβυτέρα με την Αθηνά μας, είμαστε σε καλή κατάσταση, απύρετοι, με πολύ καλό οξυγόνο και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Περνάμε οικογενειακώς την ίωση αυτή ελαφρά και με ήπια συμπτώματα και έτσι εύχομαι για όλους τους συμπάσχοντες συγχωριανούς μας και για όσους δοκιμάζονται από την αιτία αυτή σε όλο τον κόσμο.  

Οι Άγιοι της πίστης μας αδελφοί μου αντιμετώπιζαν πάντα την κάθε ασθένεια στην ζωή τους ως επίσκεψη Θεού, ως αφορμή εντονότερης και θερμότερης προσευχής, ως αιτία υπομονής και συνακόλουθο ευλογίας. Εύχομαι το παράδειγμά τους να μας διδάσκει και σε τούτες τις δικές μας δυσκολίες της ζωής.

Παρακαλώ να με έχετε στις προσευχές σας, όπως πάντα και κάθε μέρα έχω εγώ εσάς αδέλφια μου και ειδικότερα σε τούτη την τραγική συγκυρία όπου η φωτιά του πολέμου βράζει κυριολεκτικά στα κεφάλια μας, ας προσευχηθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να λάβει τέλος αυτός ο πόλεμος που γίνεται στην Ουκρανία και μάλιστα μεταξύ ομόδοξων Χριστιανών αδελφών μας και ας επικρατήσει η ειρήνη και ο ανθρωπισμός.

Κλείνοντας θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι αύριο Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022, δεν θα τελεστεί η ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών της Παναγίας μας, σε κάποιο Ναό του χωριού μας, ούτε η Θεία Λειτουργία της Β΄ Κυριακής των Νηστειών για ευνόητους λόγους. Πρώτα ο Θεός και αν πάρω το τελικό ΟΚ από τον ΕΟΔΥ και τον γιατρό μου, θα επανέλθω στις ιερατικές μου υποχρεώσεις και στις δραστηριότητες του Πνευματικού μας Κέντρου, την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022, για να γιορτάσουμε όπως πρέπει την μεγάλη διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού και της Εθνικής μας Επετείου στις 25 Μαρτίου.

ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ

Ο ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΣΑΣ Π. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΕΓΓΟΥΛΗΣ