5/11/21

ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΡΙΤΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΡΑΜΠΙΝΤ ΤΕΣΤ

 Αγαπητοί μου αδελφοί χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους. Ο Άγιος Νεκτάριος που θα εορτάσουμε την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, 8 και 9 Νοεμβρίου 2021, να είναι ο φύλακας και προστάτης μας. Την παραμονή 8-11 και στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό μας και την επομένη Τρίτη 9 Νοεμβρίου, αγιώνυμον ημέρα της εορτής, Πανηγυρικό Συλλείτουργο μετ΄ αρτοκλασίας, Θείου Κηρύγματος και Λιτανείας της Εικόνας του Αγίου μας, τηρουμένων πάντα των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της έξαρσης της covid 19 και των νέων μέτρων που ελήφθησαν από την Πολιτεία και την Εκκλησία, στις 4 Νοεμβρίου 2021, ως εφημέριος της Ενορίας μας και Αρχιερατικός Επίτροπος της περιοχής μας, θα ήθελα να σας ενημερώσω τα παρακάτω, τα οποία και θα ήθελα να λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη.

Την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021 η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέδωσε εγκύκλιο σημείωμα, το οποίο και σας παραθέτω, για τα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης της Covid-19.

Σύμφωνα λοιπόν με την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου, για να μπουν στην Εκκλησία, σε προσκόμιση αρνητικών διαγνωστικών τεστ υποχρεούνται μόνο οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι των χώρων λατρείας και όχι οι πιστοί. Ωστόσο προτρέπει πατρικά στους πιστούς που δεν είναι εμβολιασμένοι και δεν τους υποχρεώνει, προσερχόμενοι στον Ιερό Ναό, να έχουν κάνει rapid ή μοριακό τεστ.

Άρα δεν είναι υποχρεωτικό το rapid ή το μοριακό τεστ, για να μπει ο πιστός στην Εκκλησία, αλλά ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ για τους ιερείς, νεωκόρους και ψάλτες.

Τώρα όσον αφορά την ελαχιστότητά μου, στα πλαίσια της υπεύθυνης ενημέρωσης που σας κάνω για σημαντικά ζητήματα, για το θέμα αυτό, σας γνωρίζω ότι μέχρι τώρα, έχω υποβληθεί ΚΑΝΟΝΙΚΑ και με δικά μου έξοδα σε όλα τα προβλεπόμενα από το υγειονομικό πρωτόκολλο εβδομαδιαία rapid τεστ και σε κάποιες περιπτώσεις έκανα και πρόσθετα τεστ όταν είχα συχνές ιερές ακολουθίες. Και όλα αυτά για να είμαι εντάξει απέναντι στον εαυτό μου, την οικογένειά μου και φυσικά σε όλους εσάς. Τα τέστ μάλιστα για να έχουν την νόμιμη ισχύ, τα ανάρτησα στο γνωστό δικτυακό τόπο https://emvolio.gov.gr.

Με την νέα εγκύκλιο και ΚΥΑ όμως, αλλάζουν τα μέχρι σήμερα δεδομένα για τους ανεμβολίαστους πάντα κληρικούς, ψάλτες, νεωκόρους, οι οποίοι θα πρέπει από δω και πέρα να υποβάλλονται σε rapid ή μοριακά τεστ 2 φορές την εβδομάδα, ενώ δεν υπάρχουν τέτοιες δεσμεύσεις για τους εμβολιασμένους.

Υπομονή και προσοχή για να περάσει και αυτή η δοκιμασία με την ελπίδα ότι θα είναι η τελευταία. Η τήρηση των Μέτρων είναι απαραίτητη και η χρήση μάσκας εντός του Ναού υποχρεωτική. 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ