10/3/21

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

Αγαπητοί μου αδελφοί, πολυφίλητοι Ενορίτες μου, αγαπητά μου παιδιά, καλή και ευλογημένη Σαρακοστή.  

Ζούμε σε μια εποχή δύσκολη με πολλές δοκιμασίες και κορυφαία αυτών την λοιμική νόσο της Covid 19, που ένα χρόνο τώρα βασανίζει όλο τον κόσμο και δεν ξέρουμε για πόσο ακόμα.

Δυστυχώς ο Κορωνοιός «έφτασε» και στο χωριό μας και πιο συγκεκριμένα σε παιδιά του Σχολείου μας, η υγεία των οποίων όπως έχω επισήμως ενημερωθεί, είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Από την λοιμική αυτή νόσο έχουν προσβληθεί και οι 2 δάσκαλοι με αποτέλεσμα να αποφασιστεί από τους αρμοδίους η αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου.

Προκειμένου να προλάβουμε την όποια διασπορά του ιού, αύριο Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021, θα πραγματοποιηθούν διαγνωστικά τεστ, για να μπορέσουν να εξεταστούν και τα υπόλοιπα παιδιά αλλά και οι γονείς των από τις 9 π.μ. στο Κερασοχώρι.  

Ως εφημέριος σας και ως γονιός κάνω έκκληση σε όλους τους γονείς να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να αντιμετωπίσουμε το όλο αυτό θέμα, με υπομονή και ψυχραιμία, υπακούοντας και εφαρμόζοντας τις οδηγίες των ειδικών. 

Είναι η ώρα της προσευχής, για να να μας σκεπάσει η χάρις των Αγίων μας. Ανάψτε το καντηλάκι στο σπίτι σας και κάντε συνεχώς την προσευχή σας.   

Είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά και με την βοήθεια του Θεού και της Παναγίας μας, σύντομα θα επανέλθουμε αλώβητοι στην κανονικότητα.

 

Αγαπητοί μου αδελφοί η περίοδος της Αγίας και μεγάλης Τεσσαρακοστής, πέρα από τις όποιες δυσκολίες του καθένα από εμάς, μπορεί να γίνει ουσιαστικότερη μέσα από την καθημερινότητα μας.

Το περιεχόμενό της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής διαποτίζεται από βαθιά συναίσθηση της αμαρτωλότητας μας με συντριβή, μετάνοια και θερμή ικεσία για άφεση των αμαρτιών μας.

Η αγάπη του Θεού είναι τόσο μεγάλη, που καμιά αμαρτία, όσο μεγάλη κι αν είναι, δεν μπορεί να την εμποδίσει, φτάνει όμως να υπάρξει αληθινή μετάνοια. Ο Θεός περιμένει από εμάς να κάνουμε το πρώτο βήμα της μετανοίας για να κάνει Εκείνος όλα τα υπόλοιπα βήματα.

Σας εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου, μέσα από την φετινή αγία Τεσσαρακοστή, μέσα από αυτή την σπουδαία πνευματική μας πορεία και τις δοκιμασίες μας, να φτάσουμε, και να εορτάσουμε μαζί με την Ανάσταση του Χριστού μας και την Ανάσταση του Έθνους μας, όλου του κόσμου. ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ