23/3/21

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΟΡΙΤΩΝ - "Κύριε πρόσδεξαι εὐμενῶς τὴν δέησιν ἡμῶν καὶ φυγάδευσον τῇ δυνάμει σου, τὸν φονευτὴν ἰὸν τὸν σχῆμα κορώνας φέροντα"

Αγαπητοί μου αδελφοί χρόνια πολλά και ευλογημένα. Καλόν πνευματικό αγώνα και καλή Ανάσταση.

Δυστυχώς λόγω των δύσκολων καταστάσεων που επικρατούν στο Νομό μας αλλά και στο χωριό μας, από τα προβλήματα που μας έχει δημιουργήσει ο ιός, δεν έχουμε πλέον την δυνατότητα να τα λέμε δια ζώσης στην Εκκλησία και για το λόγο αυτό σας ενημερώνω για μια ακόμη φορά δια του διαδικτύου.

Όπως καλώς γνωρίζουμε το τελευταίο διάστημα υπήρξε διασπορά του Κορωναϊού στο Σχολείο του χωριού μας, με αποτέλεσμα να βρεθούν αρκετά παιδιά, από το χωριό μας και από διπλανά χωριά, θετικά στον ιό.

Ευτυχώς στο σύνολό τους τα παιδιά μας και μεταξύ αυτών η θυγατέρα μας Αθηνά Παρασκευή, πέρασαν και περνούν την ίωση σε ήπια μορφή και μέχρι τώρα η υγεία τους είναι σε πολύ καλή κατάσταση και σύντομα θα αποκατασταθεί πλήρως.

Επίσης θετικοί στον ιό βρέθηκαν και κάποιοι συγχωριανοί μας αλλά και συντοπίτες μας, οι οποίοι δοκιμάστηκαν αρκετά αλλά τώρα βρίσκονται και αυτοί στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας τους.

Η δοκιμασία ήταν και συνεχίζει να είναι μεγάλη και χρειάζεται προσοχή απ΄ όλους μας για να ξεπεραστεί το πρόβλημα όσο το δυνατό πιο σύντομα και ανώδυνα. Να ακούμε τους γιατρούς μας και να εφαρμόζουμε τις οδηγίες των ειδικών.

Αδελφοί μου σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, θα πρέπει να μείνουμε στα σπίτια μας ψύχραιμοι και πάντα προσευχόμενοι στον Κύριο και στην Παναγία μας, να δοθεί τέλος στη δοκιμασία αυτή. 

Λόγω της παράτασης του σκληρού lockdown στο Νομό Ευρυτανίας, της τελευταίας Κοινής Υπουργικής Απόφασης ΚΥΑ, που επιτρέπει την τέλεση Θείας Λειτουργίας μόνο στον καθεδρικό ναό εκάστου Δήμου, με αναλογία 1 πιστού ανά 25 τετραγωνικά και με όριο τους 20 πιστούς και φυσικά με δεδομένη την καραντίνα στην οποία βρίσκονται κάποιες οικογένειες όπως και η δική μας ιερατική οικογένεια, σας ενημερώνω ότι δεν θα έχουμε Θεία Λειτουργία στην εορτή του Ευαγγελισμού, δεν θα τελέσουμε την ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021, ούτε Θ.Λ. την Β΄ Κυριακή των Νηστειών. Αν όλα πάνε καλά, πρώτα ο Θεός, η επόμενη Θεία Λειτουργία θα τελεστεί στον Άγιο Νεκτάριο την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στις 4 Απριλίου 2021.

Προσωπικά και με αίσθημα απόλυτης ευθύνης, απέναντι στον εαυτό μου, στην οικογένειά μου και σε όλους εσάς που αποτελείτε την μεγάλη μου οικογένεια, με την λήξη της καραντίνας, η οποία είναι η 2η που περνάω μετά την περυσινή και με βάση τις οδηγίες των ειδικών και του προσωπικού μου γιατρού, τους οποίους ενημερώνω καθημερινά, για να επανέλθω στα ιερατικά μου καθήκοντα αλλά και η πρεσβυτέρα μου, παρότι ήταν αρνητική σε πρόσφατο μοριακό τεστ αλλά και η κόρη μας, θα υποβληθούμε σε νέα προβλεπόμενα τεστ ελέγχου. Το ίδιο προτείνω να κάνουν και όλοι οι Ενορίτες μας για να επανέλθουμε άπαντες στην κανονικότητα για να μπορέσουμε έτσι να γιορτάσουμε με ασφάλεια την Μ. Εβδομάδα και το Άγιο Πάσχα.

Με δεδομένα λοιπόν τα προβλήματα που δημιούργησε ο ιός στο χωριό μας, τούτες τις ώρες θα πρέπει άπαντες να επιδείξουμε υπευθυνότητα και ψυχραιμία. Κλείστε τα αυτιά σας στην παραπληροφόρηση και στην «διασπορά ειδήσεων», που μεταφέρονται ως αστραπή από το ένα τηλέφωνο στο άλλο. Αντί να ασχολείστε με το ποιος έχει και ποιος δεν έχει, (ιό), δράξετε την ευκαιρία του εγκλεισμού μας και προσευχηθείτε. Ανοίξτε την Καινή Διαθήκη και κάθε μέρα μελετήστε κάποια κεφάλαια, κάτι που δεν έχετε κάνει ποτέ. Πάρτε ένα χρήσιμο βιβλίο και διαβάστε το. Κλείστε τις τηλεοράσεις την ώρα των ειδήσεων. Δεν θα χάσετε κάτι. Αντιθέτως αν διαβάσετε κάτι ωφέλιμο ή αν δείτε κάποιο έργο ή κάποιο ντοκιμαντέρ επίκαιρο για την επέτειο των 200 χρόνων από την απελευθέρωση του Γένους μας, θα ωφεληθείτε τα μέγιστα. Εξάλλου σύμφωνα με μια επίσημη στατιστική, όσοι βλέπουν ειδήσεις, μόλις αυτές τελειώσουν, η ψυχολογία τους επιβαρύνετε, γιατί απλά ευχάριστη είδηση στην εποχή μας για τα κανάλια δεν υπάρχει!!!Ο φόβος και ο πανικός δεν ωφελούν αλλά πρόβλημα δημιουργούν. 

Ένα ολόκληρο χρόνο με σκληρά μέτρα και απαγορεύσεις, είδαμε ότι δεν έφεραν αποτέλεσμα με την κατάσταση του κορωναϊού να δείχνει ανεξέλεγκτη. Οι ειδικοί που διαπίστωναν ότι το πρόβλημα ήταν στις εκκλησίες και απαγορεύονταν ακόμη και οι λιτανείες, που τόσο ευεργετικές θα ήταν για όλο τον κόσμο, έπεσαν έξω κάτι που ήταν αναμενόμενο καθότι το πρόβλημα ουδέποτε αντιμετωπίστηκε επί της ουσίας. Ας ελπίσουμε ότι θα διορθωθεί τώρα η κατάσταση και με αίσθημα συλλογικής και ατομικής ευθύνης να αποφύγουμε τα χειρότερα. 

Αδελφοί μου ότι θέλετε να πληροφορηθείτε για θέματα της Ενορίας μας ή για την ελαχιστότητά μου, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στα τηλ. 22370-31664 και στο 6973333018. Υπομονή γιατί το τέλος της δοκιμασίας παρά ταύτα είναι κοντά. Σε λίγο καιρό η ζωή μας, θα επανέλθει στους κανονικούς ρυθμούς της. Εύχομαι η παιδαγωγία που επέτρεψε ο Θεός να περάσουμε, να μας κάνει καλύτερους σε όλα.   

Αδελφοί μου σε αυτές τις δύσκολες ώρες η ελπίδα όλων μας είναι ο Κύριός μας, ο Ιατρός των σωμάτων και των ψυχών. Στην Χάρη του Πολυεύσπλαχνου Θεού μας, στηρίζουμε τα πάντα στη ζωή μας.

Για τον λόγο αυτό τούτες τις Άγιες μέρες της πνευματικής μας πορείας προς το Άγιο Πάσχα, σας προτείνω, κάθε βράδυ στο εικονοστάσι σας, με αναμμένο το καντηλάκι σας, να προσεύχεσθε αδιαλείπτως και με τις άλλες προσευχές σας να κάνετε και την παρακάτω προσευχή για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας των δοκιμαζομένων από τον Κορωναϊό, για την ενίσχυση των ιατρών μας και του νοσηλευτικού προσωπικού και για να φύγει από το χωριό μας και από όλο τον κόσμο ο αόρατος αυτός εχθρός που τόσο μας βασανίζει:

 

ΕΥΧΗ ΔΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟΝ

«Κύριε Ἰησοῦ Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν, ὁ ἀρχίατρος τῶν ψυχῶν καὶ τῶν σωμάτων, ὁ δι᾽ ἡμᾶς ἐνανθρωπήσας, ἵνα ἰάσῃς τὸ μέγα τραῦμα τὸν ἄνθρωπον, ὁ μὴ καταφρονήσας τοὺς ἀνιάτως νοσήσαντας δέκα λεπρούς, ἀλλὰ τῇ σωστικῇ χάριτί σου καθαρίσας αὐτούς, ὁ διελθὼν ὡς Θεάνθρωπος τὰς ἡμέρας τῆς ἐπὶ γῆς παρουσίας σου εὐεργετῶν καὶ ἰώμενος πάντας τοὺς ἀρρωστοῦντας καὶ κακῶς ἔχοντας, ὁ εὐεργετήσας καὶ ἀποκαταστήσας ὑγιαίνοντας, παραλυτικούς, τυφλούς, βαρέως ἡμαρτηκότας, δαιμονιῶντας καὶ ἐμπαθεῖς κατ᾽ ἄμφω, ἤγουν ἐν τῇ σαρκὶ καὶ τῷ νοΐ, πρόσδεξαι εὐμενῶς τὴν δέησιν ἡμῶν καὶ φυγάδευσον τῇ δυνάμει σου, τὸν φονευτὴν ἰὸν τὸν σχῆμα κορώνας φέροντα, καὶ προκαλοῦντα φοβίας ἢ καὶ θάνατον εἰς ἀσθενεῖς καὶ ἀναξιοπαθοῦντας.

Καὶ εἰ μὲν διὰ τὰς πολλὰς ἁμαρτίας ἡμῶν, ἐπέτρεψας τὸν πειρασμὸν τοῦτον, ἱκετεύομέν σοι ὡς ἐλεῆμον, ἵνα ἄρῃς αὐτὸν ἀφ' ἡμῶν, από το χωριό μας καὶ ἀπὸ πάσης τῆς οἰκουμένης.

Εἰ δὲ διὰ δοκιμασίαν τῆς πίστεως ᾠκονόμησας, τὴν ἐπικράτησιν αὐτοῦ, παῦσον τὸν τάραχον τῶν ἀσθενῶν ἀπὸ τῆς ἐπιδημίας αὐτοῦ.

Εἰ δὲ ὑπὸ τῆς κακουργίας τοῦ ἀντικειμένου ἢ καὶ ἀμελείας τῶν ἐπιπολαίων ἀνθρώπων οὗτος διεδόθη, θραῦσον τὴν ἰσχὺν αὐτοῦ ὡς Θεὸς παντοδύναμος.

Φύλαξον τὴν νεότητα, καὶ περιφρούρησον τοὺς ἀσθενήσαντας, καὶ τοὺς ἐν γήρατι ὄντας ἐκ τοῦ ἐπαράτου ἰοῦ θεράπευσον, καὶ πάντας ἀπάλλαξον ἐκ τῆς συνοχῆς τῆς καρδίας, καὶ ἀντὶ ταύτης δώρησαι ἡμῖν, ὑγιείαν ἄνεσιν καὶ πλατισμόν, πρεσβείαις τῆς Κυρίας Θεοτόκου, του Αγίου Νεκταρίου καὶ πάντων σου τῶν ἁγίων. Ἀμήν».


ΜΕ ΑΠΕΙΡΗ ΑΓΑΠΗ ΧΡΙΣΤΟΥ Ο ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΣΑΣ

 

π. Ευάγγελος Φεγγούλης

 

Υ.Γ. 

1. Λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στο χωριό μας, φέτος δεν θα εορτάσω τα ονομαστήριά μου την 25η Μαρτίου καθότι οι κατ΄ οίκον επισκέψεις δεν επιτρέπονται. Με ξεχωριστή χαρά όμως θα δεχθώ τις ευχές σας, δια τηλεφώνου ή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όσον αφορά το κέρασμα, σας το χρωστάω και αυτό θα προσφερθεί με πολύ αγάπη σε όλους σας, στην πρώτη ευκαιρία που θα μας δοθεί. Χρόνια πολλά και ευλογημένα. Ο Άγιος Νεκτάριος, ο Άγιος Αθανάσιος, οι Άγιοι Ανάργυροι και ο Άγιος Σπυρίδωνας βοήθειά μας. 

2. Αδελφοί μου μη ξεχάσετε από αύριο να αναρτήσετε την Γαλανόλευκη σημαία μας στα σπιτικά σας. Ενόψει μάλιστα και του εορτασμού της Επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση, αυτό θεωρείτε επιβεβλημένο. ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ