4/11/16

Στην Κατερίνη ο εφημέριός μας για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κίτρους και για σύσκεψη ενόψει του Β΄ Πανελληνίου Συνεδρίου Θρησκευτικών Περιηγήσεων

Στην Κατερίνη Πιερίας βρέθηκε το διήμερο 2 και 3 Νοεμβρίου 2016, ο εφημέριος του χωριού μας, για να παραστεί τόσο στα Ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, όσο και για την σύσκεψη κορυφής ως Β΄ Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής του Β΄ Πανελληνίου Συνεδρίου Θρησκευτικών Περιηγήσεων, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην πρωτεύουσα της Πιερίας από 25-27 Νοεμβρίου 2016.





Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, παραμονή της εορτής, ο π. Ευάγγελος έλαβε μέρος στον Αρχιερατικό Εσπερινό μετ΄ αρτοκλασίας, στον οποίο χοροστάτησε και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων. Στη συνέχεια, προσήλθε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.
Κατά τον εσπερινό τους χορούς πλαισίωσαν φοιτητές της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, όπου ο εορτάζων Μητροπολίτης υπηρετεί από πολλών ετών ως Καθηγητής και επί του παρόντος είναι Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου. Τους χορούς διηύθυνε ο καθηγητής μουσικής στην Ακαδημία Δημήτριος Μανούσης.
Στον Αρχιερατικό Εσπερινό συμμετείχε 70μελής ομάδα καθηγητών και φοιτητών της Ακαδημίας, με επικεφαλής τους Διευθυντές Σπουδών των δύο τμημάτων, Ιερατικών Σπουδών και Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων, Καθηγητές Αριστοφάνη Ζαμπακίδη και Ιωάννη Καραπαναγιώτη.
Την κυριώνυμη ημέρα τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο. Προέστη ο εορτάζων τα ονομαστήριά του Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος. Συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βεροίας κ. Παντελεήμων, Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος και Κασσανδρείας κ. Νικόδημος. Συμπροσευχήθηκαν στο ι. βήμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βλατάδων Θεσσαλονίκης.
Στον εορτασμό παρέστησαν και μέλη του Συνοδικού Γραφείου Θρησκευτικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, του οποίου ο εφημέριός μας, είναι συνεργάτης,  με επικεφαλής τον Γραμματέα της Επιτροπής, Αρχιμ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο και μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Β΄ Πανελληνίου Συνεδρίου Θρησκευτικών Περιηγήσεων, με επικεφαλής τον Γεώργιο-Σταύρο Κούρτη, Επίτιμο Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και Πρόεδρο του Συμβουλίου του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.
Μετά την εορτή, η Οργανωτική Επιτροπή του πολύ σημαντικού αυτού Συνεδρίου, συνεδρίασε παρουσία της Αντιπεριφερειάρχου Πιερίας κ. Σοφίας Μαυρίδου και στελεχών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, προκειμένου να σχεδιαστεί η καλύτερη δυνατή οργάνωσή του.