10/11/16

Με λαμπρότητα η Εορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Κρέντη

Με λαμπρότητα και κατάνυξη, η Κρέντη τίμησε χθες 9 Νοεμβρίου 2016, τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού. Το εόρτιο στην Ενορία μας ξεκίνησε την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016 το απόγευμα, παραμονή της εορτής, με τον Πανηγυρικό Εσπερινό, στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου και συνεχίστηκε την επομένη, αγιώνυμον ημέρα της εορτής, με την Πανηγυρική μετ΄ αρτοκλασίας Θεία Λειτουργία.

Πλήθος ευσεβών χριστιανών από την Κρέντη και τα γύρω χωριά και οι άρχοντες του τόπου, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατέκλυσαν τον εορτάζοντα Ιερό Ναό μας, συμμετέχοντας με κατάνυξη στις ιερές ακολουθίες και στην εόρτιο Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Η ευλάβεια του συνόλου των Ευρυτάνων, στον Άγιό μας, για μια ακόμη χρονιά οδήγησαν πολλούς πιστούς στο ευλογημένο χωριό μας, για να προσκυνήσουν την χάρη του λαοφιλούς και θαυματουργού Αγίου της Εκκλησίας μας. 
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016, το πρωί εψάλη η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Νήφωνος Συριανού, Ιεροκήρυκος και εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου, που ήταν πλαισιωμένος από τον εφημέριο μας και Αρχιερατικό Επίτροπο της περιοχής, π. Ευάγγελο Φεγγούλη, τους Ιερομονάχους, π. Ιλαρίωνα Λιάσκο και π. Γεράσιμο Τσιρώνη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Απεραντίων π. Νικόλαο Ζαχαράκη, τον π. Βασίλειο Βλάχο, εφημέριο Κερασοχωρίου, τον π. Νικόλαο Ριζογιάννη, εφημέριο Επισκοπής, τον π. Πέτρο Κώτσια, εφημέριο Βαλαώρας, τον π. Αθανάσιο Μώκα, εφημέριο Δαφνούλας, τον π. Δημήτριο Κολοκούρα, εφημέριο Παλαιοκατούνας και τον π. Βασίλειο Ρεσίτη εφημέριο Χρυσόβων.
Θεόπνευστο και ευλογημένο το κήρυγμα του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Νήφωνα Συριανού, νέου Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου με ξεχωριστή αναφορά στη ζωή και το έργο του τιμωμένου Αγίου. Ο π. Νήφων αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον Άγιο της «υπομονής», ο οποίος αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί για όλους τους Χριστιανούς άγιο παράδειγμα ήθους, πίστης, αλλά και ευσέβειας, επισημαίνοντας, ότι η μνήμη Αγίου θα πρέπει να είναι και μίμηση Αγίου, στη ζωή των Χριστιανών. 
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στην οποία έψαλαν καλλίφωνοι ιεροψάλτες και τα παιδιά του Κατηχητικού της Ενορίας, ο εφημέριος ευχαρίστησε τον π. Νήφωνα για την παρουσία του στην πανήγυρη, χαρίζοντας του ένα επιτραχήλιο, με παραστάσεις των Αγίων Αποστόλων, ευχόμενος όπως ο Άγιος Νεκτάριος τον χαριτώνει και τον ενισχύει στο σπουδαίο αποστολικό έργο που έχει αναλάβει στην Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου ως νέος Ιεροκήρυκας. Επίσης ο π. Ευάγγελος ευχαρίστησε τους ιερείς που παραβρέθηκαν στην εορτή, τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους όπως και το χριστεπώνυμο πλήρωμα. 
Τίμησαν με την παρουσία τους την γιορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Κρέντη, ο Δήμαρχος Αγράφων Θοδωρής Μπαμπαλής, οι Αντιδήμαρχοι Βάσω Φεγγούλη, Θεόδωρος Τσιάμης, Απόστολος Μάκκας, η Πρόεδρος του χωριού κ. Μαρία Βούρτσα – Μαρούλη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παντελής Κολοκώτσιος, ο Πρόεδρος Παλαιοκατούνας Θωμάς Γκούρλιας, άλλοι τοπικοί παράγοντες και όπως προαναφέραμε πλήθος πιστών που γέμισαν ασφυκτικά τον μεγαλοπρεπή εορτάζοντα Ναό του Αγίου. 
Για άλλη μια χρονιά, το Εκκλ. Συμβούλιο, προσέφερε πλουσιοπάροχη την αγάπη του και την Αβραμιαία φιλοξενία του, τόσο προς τους ιερείς και τους άρχοντες του τόπου, όσο και προς τους προσκυνητές, με τράπεζα αγάπης στην φιλόξενη αίθουσα του Εργαστηρίου Δημιουργικής Απασχόλησης της Ενορίας μας, ένα υπέροχο τραπέζι, με νηστίσιμα λόγω της ημέρας φαγητά, που ετοίμασαν με μεράκι και πολύ φροντίδα οι γυναίκες του χωριού. Ο Άγιος βοήθειά μας και του χρόνου με υγεία και προκοπή.